bahejabella: February 2015

Alhamdulillah...26 Februari... dah 31 tahun sudaaa ropanyaaa...pantasnya masa kan.. rasa macam baru jer habis sekolah menengah...sedar sedar sekarang dah ada dua orang anak...  errmm masuk fasa three series ke atas ni , rasa macam dah tua... nasib baik laaaa ada vivix  ..  he he he

musim panas terik.. matahari garang memancarkan sinar... tahun lepas pun , time time macam ni lah musim panas melanda...kalau kat sekolah , time aktiviti kokurikulum , dah ada surat pekeliling memang tak digalakkan pun buat aktiviti luar... panas, sangat panas...  ni artikel  "MUSIM PANAS EKSTREM" dalam Utusan yang menjadi viral bertebaran dalam whatsapp & seantero laman sosial..

Memalam buta ni nak update jap ,, kawan-kawan , kalau nak kerja lewat malam , nak kena buat OT ke.. minum la CINCH TEA  , highly recommended , sangat boleh tolong bagi tenaga , tenaga tubuh, minda & MATA... up metabolisme.. saya dah rasa kesan yang memang BEST amat...

Adoii... satu lagi godaan nafsu & jiwa raga terbaharu yang wujud dekat-dekat dengn kawasan aku...

Dah la dekat sangat dengan tempat selalu main squasy..
Air masak memang la penting... kalau tak sebab nak beramal dengan vitamin ke , herba ke.. memang kita disarankan minum cukup air kan..kan...
ade customer cakap " saya tak suka minum air "..
PROMOSI SHAKLEE BERGANDA-GANDA BULAN FEBRUARI


OSTEMATRIX  &  VIT LEA IRON FORMULA

BUY 2 - GET  5%  LESS 



Allahu Akbar... berita sedih malam Jumaat 13 Februari 2015 , 23 Rabi'ul Akhir 1436 H...



إنا لله وإنا إليه راجعون
اللهم اغفرله وارحمه وعافه واعف عنه
اللهم اغفر له واعفو عنه وأسكنه فسيح جناتك
اللهم وأبدله داراً خيراً من داره وأهلاً خيراً من أهله 
اللهم وعامله بما أنت أهلٌ له 
اللهم واجعل قبره روضة من رياض الجنة
اللهم والهم هله الصبر والسلوان
اللهم وجميع المسلمين
اللهم آمين


Pulang sudah sang Murabbi kesayangan ummah ini , pulang ke pangkuan Yang Maha Tinggi , Rehatlah Tok Guru Ayah Zik , damailah di negeri abadi ,, besar benar jasamu mempertaruhkan seluruh hidupmu untuk Islam , cukuplah keringat dan air mata yang tumpah , hebat sungguh seluruh jiwa ragamu , sosok tubuhmu diwakafkan untuk perjuangan.. Tuhan , moga ditempatkan beliau di sebaik baik tempat di syurgaMu...Ameen



gambar menyentuh hati yang diingati, munajat untuk ummah



إن لله ما أخذ وله ما أعطى وكل شيء عنده بأجل مسمى 
إنا لله وإنا اليه راجعون



alang alang tengah promosi kombo set sendi murah bulan ni , boleh dapat OSTEMATRIX & AJHT secara PERCUMA lagi tau...SET SENDI ....  
video

KESAN DALAM MASA 5 HARI..?
TUDIAAAA KOMBO NUTRISI UNTUK SENDI , TULANG & DERITA GOUT  TERMASYHUR SAAT INI...


VIVIX - AJHT - OSTEMATRIX - OMEGA GUARD

minggu lepas isu rotan... mak ayah nanti kena hukum kalau rotan anak.... ermmm...  kesalahan jenayah kalau rotan anak, katanya... ermmm ermmm ermmm...

sebenarnya menteri kena perbetulkan sikit statement tu... kalau rotan anak dengan penuh emosi dan mencederakan sampai jadi macam kes dera , masuk hospital , pengsan , mati ( wal 'iyaazubillaah ) ... haa tu memang betul jenayah , patut pun ibu bapa atau sesiapa saja yang buat tu kena hukum..
Allah bagi kelapangan rezeki dengan banyak cara.. Allah Maha Kaya , Pemberian Allah tu sangat lah luas... Tak terbatas dan tercapai dek akalan manusia pun... Tak semestinya mintak dengan Allah murah rezeki , maka akan dapatlah duit kertas bertaburan jatuh bak hujan dari langit.. Duit sahaja kah yang ada dalam hati nurani..?

Antara hal yang memang aku terasa sangat tengah kelapangan rezeki sekurang-kurangnya buat saat ini ialah "drypers"   ( baca : pampers ) ... lampin pakai buang baby/kanak-kanak... Ya.. lampin..!


super kredit : Coach Baha
saya ambil ni dari artikel coah baha , sebagai rujukan saya sebab saya suka the ideas dan sharing untuk anda... tanpa sebarang edit , jom baca jap...

12 Kerja Part Time Yang Boleh Buat Duit Cepat , anda pilih nombor berapa.....

1. Menjual produk orang lain

Jika anda baru nak berniaga saya nasihatkan untuk anda belajar menjual. Menjual adalah nadi sebuah perniagaan.

<< My simply brunch >>

time kul 10 pagi  macam tu memang kena break minum teh magika... dulu gemar jugak minum kopi , kopi kampung , kopi 3 + 1 , kopi susu kambing , cappucino , neslo dan pelbagai ramuan kopi lagi yang dijangkakan akan menambah tenaga , lawan mengantuk untuk sambung kerja seharian...

selalu juga minum teh arab , haaa.. depa bubuh daun pudina...
Nama saintifik bagi sakit SENDI ialah ARTHRITIS.. baca sini medicalnewstoday

ARTHRITIS / SAKIT SENDI ialah keradangan yang sering berlaku pada sendi , sering disertai dengan rasa sakit , bengkak dan perubahan struktur. Ia mempunyai sebab-sebab yang pelbagai , seperti jangkitan , pemendapan kristal , atau kecederaan .


RUPA  SENDI SIHAT   VS   SENDI TIDAK SIHAT / ROSAK