21 March 2015

Rileks.. rileks... jangan ribut ribut.... chill chilll....
Ramai yang risau bila Malaysia nak mula kutip GST.. Maksudnya perbelanjaan bulanan bertambah. Ramai bagi cadangan suh buat bisnes bagai tapi takde yang bagitahu dengan jelas bagaimana.

Okey tadi dalam flight ke Santorini, saya terfikir idea ni. Maka saya kongsikan disini. Moga bermanfaat.

Ambil contoh :-
KES 1 - let say perbelanjaan bulanan anda RM3000. .. Additional GST 6%= 3000 x 6%= RM180

Perbelanjaan bulanan ni merangkumi semua- bil2,yuran2,makan minum,ansuran bulanan,semuanya

Ini bermaksud anda perlukan tambahan RM180 setiap bulan. Takkan nak pinjam orang atau bank tiap bulan,betul tak? Or takkan nak korek tabung saving tiap bulan..?? Mana nak dpt RM180?
Buat part time bisnes, yes!

Anda cuma perlu jual ( yes,jual.bisnes perlu ada jualbeli)...

Cadangan jualan set cantik
6 tin ESP
6 botol Vit C
4 botol Alfalfa
3 botol BComplex
3 botol Vitalea
1 botol Omega
1 botol vit E



Dan anda akan dapat 11% bonus peribadi hasil jualan diatas lebih kurang RM206

Mudah bukan...? Mudah sangat. Tak perlu jual beratus. Cuma fokus untuk bantu 6 orang diluar sana yang sedang mencari set cantik. (Rakyat malaysia ja ada 30juta, kita doa nak 6 orang ja.Insyaallah,Tuhan mudahkan niat kita)

Tak perlu risau mana nak korek untuk tambahan RM180 tiap bulan. Malah dapat extra RM20 (bolih belanja I coklat sebab bagi tips ni)

Oh ye, mungkin akan ada yang tanya,bagaimana nak jual?tiada kedai.malu nak bukak mulut.

Ok mudah sahaja. Konsepnya SHARING. Semua orang ada masa 24jam, anda cuma perlu rajin update FB/blog setiap hari.

Mudah sangat sebab saya dah pun bagi senarai set yang perlu anda fokus (set di atas cuma cadangan, anda boleh pilih set berdasarkan vitamin yg anda suka, dapat kan khidmat nasihat dari mentor bisnes anda).

Saya percaya mentor anda pasti akan beri tips tambahan. Group saya ada ramai yang bersedia bantu anda.

Mudah bukan. Tiada lagi kerisauan mana nak cari tambahan wang tiap bulan.
Saya dah pun tunjuk cara bagaimana anda boleh dapat RM200 tiap bulan

Okey itu kalau kes perbelanjaan bulanan RM3000. Bagaimana kalau perbelanjaan bulanan RM5000, RM10k, RM2000, tak kisahlah berapa pun, konsepnya sama macam di atas.

Ketahui berapa tambahan after GST, kira %bonus peribadi yang anda perlukan,listkan senarai produk,kemudian sharing and sharing.

Thats All . Lepas tu tiap tengah bulan, tunggu bonus masuk...  Mahu cuba..? Tak cuba , tak tahu kan... kan.... ! jom ..jom!

SUPER KREDIT : GROUP BESAR SHAKLEE SAYA - JOOTAWAN , MAAMA FAIZ , MAGIKA CERI SI KELIP KELIP


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director

Info Lanjut : -

FB : Muhammad Nizam
sms/whatsapp : 013 976 1627



sebenarnya dah lama tahu selebriti ini amal shaklee , dah daftar pun sebagai ahli dan sekaligus menjadi sebahagian keluarga besar kumpuan nutrisi kami..

tapi malam tadi terserempak dengan instagram beliau... tengok tu dia kata apa bila dah minum vivix..


dia dah rasa , dia yang kata.. dia yang sendiri dah jatuh cinta.. ok!

vivix tak memerlukan duta produk , tanpa bayaran untuk buat testimoni , tanpa paksaan , tanpa jadi jurucakap jemputan dalam segmen promo tv , the product SPEAKS FOR ITSELF!!! pencinta pencinta vivix sendiri yang dah terjatuh cinta sengaja atau tidak sengaja yang menyebarkan kisah cinta vivix mereka... antaranya , ye.. pemilik instagram di atas!


KREDIT : instagram emma maembong


Pukul 12 malam lebih, anak-anak tidur dah... Ni la kaedahnya nak kena masuk ofis... buat ober-taim... nampak paket kecik tapi berbisa beri tenaga segera... ofis sendiri-sendiri jer... ofis bergerak & fleksibel.. kadang-kadang ofis kat dapur, kadang-kadang depan TV , kadang2 atas sofa sambil meniarap... kadang2 dalam kereta... Takpe la kan , sementara ada tenaga yang Allah kurniakan , masa ni la pulun habis.. (nanti ada la yang komen timbal balas dlm fb " ingatlah mati wahai manusia , jangan kejar dunia" ).. hehe... aku nak timbal balas status gitu nanti panjang pulak cerita , boleh hilang fokus , nanti try buat satu entri bab tu ok ,, ni nak citer bab teh burj al khalifah , alaaa bangunan tertinggi dunia tu.. saja aku bagi title teh burj alkhalifah kerana ke eksklusifannya.. he he... ( alamakkk , dunia lagi...  dunia dunia.. heh he)


nama sebenar : CINCH ENERGY TEA MIX

campuran utama TEH HIJAU , TEH MERAH & TEH PUTIH

bukan saje-saje nak iklan duk main sebut tambah "bertenaga/energy" gitu-gitu je (tapi hampeh),,
teh magika ni memang sungguh membantu dan menyumbang tenaga nak buat OT time-time macam ni... sekarang segar balik dahh...baikkk punyaaaaa.. hangpa nak try , meh datang rumah , boleh buat satu jug rasa sikit sorang... tapi pastikan jadi FOLLOWER blog ni dulu la ye... he he

jom korek RAHSIA CINCH TEA   yang dah terbongkarrrrrr..!!



8 GOLONGAN YANG SANGAT PERLUKAN TEH EKSKLUSIF BURJ ALKHALIFAH


1- Nurse , Guard , Operator Pengeluaran , Businessman , BLOGGERS  dan semua yang kerja shift malam atau nak buat ober-taim dan yang sewaktu dengannya... CIKGU (macam saya) pun selalu gak kan ober-taim.. hehe

2 - Student nak siapkan assignment tengah2 malam dengan penuh BERKUALITI

3 - Surirumah yang perlukan TENAGA EXTRA

4 - Yang SELALU MENGANTUK ketika memandu (macam saya), yang nak drive jauh-jauh - cinch tea ni  HIGHLY RECOMMENDED...!!! LEVIH BAIK DARI KOPI CAMPURAN!!

5 - Letih ketika BERPUASA - cinch tea up kan metabolisme!! menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu...!! membantu ibadah puasa berkualiti!! takderr la rasa nak tidur jerr memanjangg... iyerr dak..

6 - Semua yang tengah berkenduri kendara , rewang-rewang , gotong royong setaman , sekampung , sekawasan untuk majlis kahwin atau event2 tertentu yang nak kekalkan tenaga maksima untuk bergotong royong...
( saya orang kampung , suasana rewang2 & gotong royong ni amat dekat di hati saya.. hehe)

7 - Letih SELEPAS LUNCH... yang ni ramaii kan.... jom bertukar dari teh o ais biasa kepada TEH MAGIK yang EKSKLUSIF ini..! bancuh dan minum di rumah , terasa bagai di BURJ ALKHALIFAH , UAE!! wahhhhhh...

8 - NAK DIET?.. cinch tea upkan metabolisme - ade rasa peluh2 sikit terutamanya tang berlipat-lipat tu.. siku , lutut , tengkuk dan sewaktu dengannya... kalau add-on makjun moden ALFALFA lagihh laa AWESOME!!...  kalau add-on PEPPERMINT GINGER pulak terus jadi TEH HALIA MODEN



mai secawannn....



Allah Maha Penyembuh


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director

Info Lanjut : -

FB : Muhammad Nizam
sms/whatsapp : 013 976 1627

JOM JOIN SEGMEN LAGI : MARI TINGKATKAN FOLLOWERSSS BLOG


#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Monthly Top Commentators

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

FREQUENTERS

Popular Posts

Blog Archive

PALS

G+

BLOGGERS SEPERJUANGAN