bahejabella: November 2014


GO GREEN ...... Bumi Hijau...

Jom elakkan penggunaan racun kimia ke atas tanaman-tanaman kita... Ia bukan sahaja merbahaya kepada manusia, bahkan kepada haiwan ternak, alam sekitar dan merosakkan ekosistem hidupan dalam air apabila racun ini dibawa oleh air siraman ke dalam tanah, parit , longkang , paya dan lain-lain ..

Jom gunakan teknik organik yang boleh kita buat sendiri di rumah... antaranya : -



Bahasa mudah , toksin ialah benda asing yang masuk kedalam tubuh yang dapat menyebabkan kesihatan kita terganggu... " Toksin "  didefinisi sebagai racun yang dihasilkan dari proses biologi, atau sering disebut sebagai biotoksin..Setiap saat dan masa , tubuh badan kita terdedah kepada bahaya toksin..

Terdapat 2 komponen utama toksin iaitu:


1- ESP + VITAMIN E

2 - ESP + OMEGA GUARD




tahukah anda :- nilai SATU hidangan ESP bersamaan dengan 6 keping roti , 4 biji telur , 2 daging dan 12 gelas susu segar...


APA YANG TERKANDUNG DALAM   E S P

THIAMIN

Apa tu ESP?

Protein Bukan-GMO yang LENGKAP dengan semua Asid Amino Perlu

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol

SIAPA perlukan Energizing Soy Protein



SOALAN LAZIM

1-Apa makanan tambahan yang harus saya ambil ..?
2-Apa yang harus saya pastikan semasa memilih makanan tambahan tersebut..?



Rakyat Malaysia memang sopan-santun , manis manis dan sangat suka perkara manis. Ais kacang , kuih lapis , sambal pun pedas pedas manis , roti canai - kuah kari kuah kacang letak gula dan macam macam manis lagi.. Malaysia di anugerahkan  pengguna gula ke 8 terbesar di dunia.


Salur darah dah tak tersumbat lagi bila  amalkan  phytocol , jalan raya dah clear tapi jantung pula lemah dan tak kuat bekerja... Bekerja/pam slow sahaja... Badan akan jadi lemah dan tidak bertenaga..
Kita perlukan CoQHealth Plus untuk mengutakan dan menjaga kesihatan JANTUNG..!!



Satu lagi kegemaran saya ialah CINCH ENERGY TEA MIX... Dah jadi amalan dah sejak dua menjak ni.. up kan metabolisma dan bagi tenaga... Pernah , dan selalunya juga lah...20 jam tak tidur .. tak rehat ...

pernah , 6 pagi khamis, sampai balik kerja 4 petang ....main-main dgn anak-anak dulu... lepas maghrib gerak ke kemaman pulak demi mencari sesuap nasi....

sekarang saya kurang risau sebab ada cinch tea , sebelum drive , minum dua sachet terus cinch tea...memang tak mengantuk & energizing... driving sorang-sorang rilek & steady je...orang umah duk sebelah kita rehat sambil zzzz... ha ha ha...sebelum tidur rehat , boleh sambung cari ilham lagi sebelum terlelap...

 selalu saya bancuh dengan air suam/panas sahaja tanpa gula , minum tea ala-ala chinese , lebih menyihatkan


Haritu tak berapa nak percaya sangat... sekarang berani cakap.. kopi pun tewas....

Zaman belajar dulu... time exam, memang tak tidur malam...esok nak exam mula lah longlai...
kalau lah jumpa cinch tea shaklee ni dulu... alangkahhh.... ohhhh

Senang cakap....CINCH ENERGY TEA MIX... campuran teh hijau , teh putih & teh merah...


ramuan cinch energy tea mix


Fungsi ramuan dalam Cinch Energy Tea Mix

1) Matcha Green Tea

- antioksida yang sangat tinggi
-energy & metabolisme booster
-bakar kalori 


2) Taurina

-menggalakkan metabolisme
-lebih bertenaga
-larutkan lemak
-membantu menghasilkan otot tanpa lemak


3) White Tea

-membakar lemak-lemak berlebihan
-menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
-tingkat metabolisma
-juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi -berbanding teh hijau.

4) Rooibos Red Tea

-tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
-melarutkan lemak
-meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
-agen detox yang kuat


5) Red Tea

-Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol 
-pejuang kanser yang kuat
-Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh membantu menghalang tumor dari merebak


cinch tea tingkatkan metabolisma


Contoh mudah : Masa muda atau umur sebelum 30 tahun , kebanyakan orang metabolisma tinggi , mungkin hanya memerlukan senaman/bersukan selama 30 minit sahaja ,, tapi bila umur mula meningkat atau 30 tahun ke atas , senaman/bersukan memerlukan 2 kali ganda untuk menyamai prestasi ketika zaman muda... Kalau semasa muda/bermetabolisma tinggi , hanya memerlukan 30 minit sahaja berlari/joging... ketika umur meningkat anda perlu berlari/joging sekurang-kurangnya 45 minit hingga 1 jam.... 

Contoh lagi : kalau zaman muda bermain besi / gym selama 30 minit , zaman tidak lagi muda mungkin memerlukan selama 1 jam berada di gym... Kalau tak , anda akan buncit dengan begitu cepat sekali.... tak caya , try tanya arnorld schwarzenegger.








Bernutrisi & konsultasi PERCUMA dengan saya..?


Muhammad Nizam Yusof
SMS / WHATSAPP 013 976 1627

FB : Muhammad Nizam


1-OPRAH WINFREY - my childhood days , selalu jugak tertengok oprah winfrey talkshow , antara episod paling di ingati ialah episod oprah & her team pergi disneyland.... phewww...  biasalah zaman kanak-kanak kan penuh dengan dunia disney.. siapa yang tak terliur nak pergi....

SET GET CLEAN tersenarai dalam oprah's favorite things through the years.... 

Oprah menyokong Shaklee dalam episod  " Going Green " dan " Oprah's Favorite Things"... Dia jelas suka "Get Clean" produk kerana dia terus bercakap mengenainya dalam pelbagai  rancangan tv.





2- RITA RUDAINI - ni ramai yang tahu... dulu rita hanya menjadi penggemar setia shaklee... bukan sahaja untuk diri sendiri , tapi juga untuk anak-anak beliau....

sekarang , rita telah pun menjadi pengedar , shaklee independent distributor..




3- MIZZ NINA 




4 - ATLET OLIMPIK - artikel Eli Brimer




5- HARLEY SAMUEL PASTERNAK -  seorang personal trainer,penceramah motivasi, writer dan host tv. Pasternak terkenal kerana buku beliau The Body Reset Diet and The 5-Factor Diet ...bekerja dengan ramai selebriti sebagai personal trainer... Pasternak dikenali penonton sebagai salah seorang host bersama ABC's 2012 .





6 - ARNORLD SCHWARZENEGGER 

 petikan ucapan arnorld


Gov. Arnold Schwarzenegger speech during the celebration of the Millionth tree that Shaklee planted. He said that he has been aware of the Shaklee company for decades because with a Fitness background and coming here as a Body Building Champion to continue winning competitions having good nutritional supplements, vitamins, minerals, proteins were very important and Shaklee was the outstanding company that most of the athletes used. 

Back then he partnered with Shaklee to take care of his body, Now they partner up to take care of the Planet.




video



7- ASHRAF MUSLIM - video bersama Tuan Haji Roslan


video


video


8 - LEUNIEY NATASHA , isteri APEK , penjaga gol pasukan bola sepak Harimau Malaya - 
 amal set bersalin & berpantang shaklee





9 - RACHAEL RAY - dalam program tv Rachael Ray , menunjukkan Lara Spencer bercakap tentang Shaklee  Get Clean Starter Kit sebagai satu cara untuk membersihkan rumah anda dan membantu planet ( go green ) dan lebih jimat , menyelamatkan dompet anda.


yang di ketahui , ramai lagi selebriti turut ber shaklee , antaranya gwyneth paltrow ( model & bekas tunang brad pitt ) , yasmin hani juga dihadiahkan set berpantang shaklee , ayu raudhah dengan vivix nya ,  anang & ashanty ( indonesia ) 







Bernutrisi & konsultasi PERCUMA dengan saya..?


Muhammad Nizam Yusof
SMS / WHATSAPP 013 976 1627

FB : Muhammad Nizam


giler tak bestt....

20 KELEBIHAN MENJADI PENGEDAR / KONSULTAN SHAKLEE


1.SHAKLEE - JENAMA TERSOHOR , PRODUK KUKUH , BERKUALITI , UJIAN KLINIKAL , SENTIASA MENJALANI UJIAN MUTU PRODUK

TENTANG SHAKLEE

Di Shaklee, kami percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.

Kisah kami bermula hampir 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat.

Hari ini, kami merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Kami melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk kami Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.


Kami menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.

Kami menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.

Kami telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.


Kami juga menawarkan peluang kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan dengan berkongsi produk kami.

Sehingga hari ini, kami telah membayar komisen bernilai lebih $6.7 bilion kepada para Pengedar kami, dan kami menjemput anda untuk mengecapi manfaat memiliki perniagaan Shaklee anda sendiri.


2. DAFTAR AHLI - RM 65 SAHAJA LIFETIME - RISIKO RENDAH

3. KEAHLIAN PERCUMA dengan pembelian berjumlah RM 650 ke atas ( 200 UV )

4. BELIAN PRODUK dengan Harga AHLI YANG LEBIH MURAH

5.Tak Perlu 'LOAN' Untuk Memulakan Perniaagaan

6. Tak Payah Tayang atau Jual Muka

7. MALAS jual produk ? ...share je la info produk,,kongsi keistimewaan shaklee....cerita kebaikan produk shaklee... tak pandai kami ajar...

8. Tak Perlu Stok Bertimbun.. TAK PERLU BELI STOK!!

9- BEKERJA dari rumah & FLEKSIBEL

10- TIDAK perlukan pengalaman biznes

11. BONUS yang LUMAYAN... Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan.... hasil BONUS dah boleh beli balik apa2 produk utk kegunaan anda sendiri... free2 je beli...

bonus permulaan yang mampu/boleh di capai oleh pengedar baharu


12. Peluang tambah pendapatan dan side income dengan MUDAH

13. TAK perlu modal langsung nak biznes... bayar keahlian sekali sahaja!!

14 - TIADA YUARAN TAHUNAN

15 - TAK WAJIB maintain pembelian setiap bulan untuk kekalkan KEAHLIAN

16. Sistem online & PENGHANTARAN yang MUDAH.... Kita hanya uruskan order customer , penghantaran semuanya diuruskan oleh Shaklee.

17. Eksklusif SUPPORT GROUP , GREAT TEAM

18 - ILMU PRODUK / TRAINING sentiasa disediakan , ONLINE & OFFLINE

19 . CAR BONUS !!!!!




20. nak GEMPAK lagi...? peluang pegi UMRAH for FREE... pegi AMAAAARIIKA pun FREE.... naik FLIGHT claim first class FOR FREE









Bernutrisi & konsultasi PERCUMA dengan saya..?


Muhammad Nizam Yusof
SMS / WHATSAPP 013 976 1627

FB : Muhammad Nizam




Antara cara nak bagi makan OMEGA GUARD untuk anak-anak ialah PECAHKAN OMEGA DALAM BOTOL SUSU , Cucuk sedikit dengan jarum atau gunting , kemudian picit minyak ikan tu dalam botol susu anak-anak. SETTLE. Dan tak perlu ada isu langsung. Kami pun tak bagi over dose untuk anak - anak.

Boleh saje nak bagi kanak2 telan terus kalau diorang mampu , Nak letak dalam picagari sedut pun boleh , tu salah satu alternaif je...

Boleh juga cucuk dengan jarum letak atas sudu dan bagi minum.

Boleh juga gaulkan dengan makanan /minuman sihat kegemaran.

Memang la dalam web tak tulis cara nak bagi makan omega kat anak-anak , dah tu sebagai ibu bapa , kenalah kreatif. Itu sahaja!

Ada kan ..ubat cirit birit kanak2 , doktor suruh masukkan ikut punggung... kan..  Agak-agak lah , kaedah mana yg lebih menyesakkan jiwa mak ayah , letak dalam botol susu ke letak ikut punggung anak-anak..?  Jawab dalam hati lah ye....


Tengok 'kakak' Baheja saya ni , budak omega guard tegar... cikgu pun suka hasilnya.....


gayung pink & gayung hijau


baheja dengan botol omega nya




anak - anak omega , baheja dan adiknya , naurah




sepupu diorang , khaira yang ceria, mengidap asthma , pengamal omega guard , mealshakes , chewable vita c & nutriferon





Dapatkan konsultasi percuma dengan saya SEBELUM , SEMASA DAN SELEPAS menggunakan OMEGA GUARD untuk seisi keluarga ini



Muhammad Nizam Yusof
013 976 1627



OMEGA GUARD ialah makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OMEGA GUARD menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA & EPA.

DHA  tu apa :-

DHA atau Asid docosahexaenoic adalah sejenis rantaian panjang asid lemak Omega-3. Ia merangkumi kira-kira 97% dan 93% daripada semua asid lemak Omega-3 dalam otak dan mata.

Asid docosahexaenoic (DHA) dan Asid Eikosapentanoik ( EPA ) adalah asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam . DHA & EPA mampu mengurangkan keradangan , menggalakkan fungsi otak , sistem saraf dan fungsi mata yang diperolehi melalui pemakanan.

Tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini . Kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga SUPPLEMENT.



KANAK-KANAK PUN ADA RESDUNG


Resdung di kalangan kanak-kanak menyebabkan ia merebak ke dalam mata, mengakibatkan jangkitan sellulitis dan nanah (abses) mata. Sekiranya ia dibiarkan, ia boleh menyebabkan mata menjadi buta.Punca yang menyebabkan kanak-kanak berisiko menjadi buta kerana dinding pemisah ethmoid dengan mata sangat tipis di mana sinus frontal mereka masih belum terbentuk.Sehubungan itu nanah akan dikeluarkan dari rongga mata.

Pada tahap kritikal doktor akan membuat satu laluan supaya cecair dari sinus ethmoid dapat dikeluarkan dari hidung dan ia tidak bertakung lagi.





JENIS - JENIS RESDUNG

1- Resdung akut: permulaan secara tiba-tiba gejala sejuk seperti seperti berair, hidung tersumbat dan sakit di bahagian muka yang tidak hilang selepas 10 hingga 14 hari. Sinusitis akut biasanya berlangsung 4 minggu atau kurang.

2- Resdung subakut: Satu keradangan berpanjangan 4-8 minggu.

3- Resdung kronik: Satu keadaan yang dicirikan oleh keradangan sinus gejala yang berpanjangan 8 minggu atau lebih.

4-Resdung berulang: Beberapa serangan dalam tempoh setahun.

Teruk betul resdung saya , bukan setakat setakat bersin-bersin waktu pagi , gatal2 seluruh muka ,
time nak sembur ridsect nyamuk tu pun boleh bersin tahap gaban...  kalau pergi mydin mall , lalu je kat area rempah ratus , mmg bersin tak hingat... hidung ni pantang tersentuh kuat sikit , memang akan terimalah padahnya....

bab-bab berair juga kerap saya alami... hidung berair walaupun tidak selesema... mata kadang kadang berair walaupun tak mengantuk dan tak menangis...

Ini adalah sebahagian anak-anak pasukan nutrisi saya yang asalnya hanya mahu melanggan set berpantang , terus jatuh cinta dan mendaftar sebagai ahli untuk dapat beli pada harga jimat dan mendapat banyak kelebihan sebagai ahli




KHASIAT & KEBAIKAN SET BERSALIN / BERPANTANG


Set Bersalin/Berpantang Shaklee telah terbukti selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi. Set ini boleh dimakan sejurus selepas bersalin kerana ia adalah vitamin semulajadi. Tidak memudaratkan malah memberikan kesihatan dan nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi.Malah kalau tak sempat habiskan semasa berpantang, ibu-ibu boleh sambung sampai habis.. Jimat bukan.