26 March 2016

Tadi ternampak junior aku (doktor perubatan yang sah lagi profesional) share satu link mengenai salah faham hadith habbatus sauda' DISINIErmmm sebenarnya dah lama sangat nak sembang hal ni. Risau juga mengguriskan hati mana-mana pihak.Apa-apa pun ampun maaf dipinta terlebih dahulu ye. Cerita secara umum sahaja lah

Tak semua benda nak kena sandarkan nama sunnah... ini sunnah itu sunnah...Kalau ikutkan, penjual kambing golek, jual kambing perap pun boleh claim kambing sunnah sebab Nabi suka makan kambing, pengembala kambing lagi. Ada hari Nabi juga makan roti , gandum , dalam rumah ada tepung... kalau macam tu boleh la pemilik-pemilik kedai runcit atau bakery nak claim tepung sunnah , roti sunnah ke? Atau tepung gandum diuli jadi cekodok, bolehkah nak caim itu cekodok sunnah? Atau nanti aku dah boring buat aiskrim choki choki, nak buat aiskrim letak kurma pulak , nanti aku buat iklan aiskrim sunnah? Macam tu kah?

Asal ada ekstrak kurma je , ekstrak kismis, terus dilabel makanan sunnah. Walhal, ekstraknya sedikit sahaja , selebihnya kandungan gula yang sangat tinggi. Katanya ada air penawar bacaan 30 juzuk Alquran. Tapi sebenarnya hanyalah bacaan dari CD alquran. Tepuk dada , tanya iman

Kalau nak ikutkan , shaklee pun boleh claim sunnah juga sebab dalam herblax ada daun senna yang direkodkan dalam kitab Tibbun Nabawi telah diguna pakai sejak era Nubuwwah (KeNabian) lagi. Dalam vita c plus dan meal shake pula ada arabic gum (manna wa salwa) yang terang terangan disebut dalam Surah AlBaqarah... Tapi pengedar tak main claim pun herblax , vita c plus dan mealshake tu makanan sunnah


Sekian bebelanku! Jangan main claim je tau!Ok
Selamat berhujung minggu. Apa aktiviti anda hari ini? Saya tengah tunggu barang order sampai. Kebiasaannya order hari Khamis , tengah hari atau petang Sabtu sampai. Promo ESP berakhir sehingga 31 Mac ni tau. Murah baq hang diskaun 5% untuk 2 tong. Mana mahu cari

Ok la. Sebenarnya bukan nak gebang sangat fasal artis atau sekelian banyak selebriti yang makan shaklee brand tersohor lagi semulajadi yang mempunyai ujian klinikal ni. Satu-satu ujian klinikal pula makan masa dalam satu tempoh yang lama. Dibuat pula oleh saintis. Dilaburkan berjuta-juta. Bukan hari ni keluar produk , atau hari ni tampal sticker rebranding , esoknya terus claim berkesan dengan testimoni segala. Big NO

Kadang-kadang sebelumnya kononnya anti sesuatu produk. Tapi bila dibayar untuk tujuan promosi, apatah lagi bayaran lumayan, ehh tetiba jadi semua positif terlajak pulak. Tetiba beri kesan baik pulak. Tak aci la gitu , kan.

Artis atau selebriti yang ambil shaklee ramai je. Cuma tak digembar gemburkan. Tak masuk iklan tv, akhbar dan tak jadi duta. Duta shaklee ialah produk dan pengedar sendiri

Semalam ternampak lagi di newsfeed rakan -rakan SID. Gambar Scha Alyahya di rumahnya dalam rancangan Pureen Chak Chak. Jelas kelihatan di situ botol shaklee. Tidak syak lagi. Ermmmm


Dulu saya dah buat kisah selebriti yang amal shaklee ni. Ada yang antarabangsa dan tempatan. Bukan taksub terlajak atau tujuan meraih keuntungan terlajak ye. Tapi dah memang kisah yang betul. Boleh tengok DISINI

Bershaklee dengan saya?
HOTLINE : 013 976 1627
alluana35@gmail.com

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN