bahejabella: 01/31/16

MAKANAN PUNCA BARAH

1) GMO  Genetically Modified Organism ,  organisma diubah suai secara genetik

Tumbuh tumbuhan atau ternakan yang dihasilkan melalui teknik bioteknologi penggabungan gen , turut dikenali Genetic Engineering.... GMO tidak ada tempat yang sah dalam mana-mana diet kanser, terutama sekarang kedua-dua ( GMO dan bahan kimia ) yang digunakan untuk mengembangkan makanan,tanaman,ternakan dll telah terbukti menyebabkan pertumbuhan tumor  dengan cepat.. GMO ada di mana-mana, termasuk dalam derivatif makanan yang dibuat daripada jagung konvensional, kacang soya, dan canola... GMO GMO ni dah lama sebut dan disebutkan , cuma beberapa bulan lepas ia kembali diviralkan khasnya di Malaysia. Siap ada kempen lagi








2) DAGING PROSES

Produk daging yang diproses, termasuk burger , bacon, nugget , sosej , meat ball , chicken ball - mengandungi bahan pengawet kimia yang menjadikan daging-daging proses ini kelihatan segar dan menarik.., Tetapi juga boleh menyebabkan K A N S E R...  Kedua-dua natrium nitrit dan natrium nitrat  telah dikaitkan dengan ketara meningkatkan risiko kolon dan lain-lain bentuk kanser








3) POPCORN

Selalu tengok wayang bertemankan popcorn..?  Nampak ringan, tapi berbahaya untuk kesan jangka panjang..,.  beg / sarung kertas / bekas  popcorn dipenuhi dengan bahan kimia yang dikaitkan  bukan sahaja dengan  kemandulan ,  tetapi juga masalah hati, buah zakar, dan kanser pankreas.... Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat (EPA) mengaitkan  asid perfluorooctanoic (PFOA) yang terdapat dalam beg / sarung kertas / bekas popcorn sebagai "berkemungkinan"  karsinogen, .. .rujuk ejen kanser

Beberapa kajian bebas telah dikaitkan kimia yang menyebabkan tumor..... Begitu juga, kimia diacetyl yang digunakan dalam popcorn itu sendiri dikaitkan boleh menyebabkan kerosakan paru-paru dan kanser...
Donut kegemaran kita,,,!

Doughnuts mengandungi minyak hidrogenasi, tepung putih, gula, dan acrylamides... Pada dasarnya, semua itu menjadi salah satu daripada kanser makanan yang paling teruk anda mungkin boleh makan... Majalah Reader's Digest menyebut  donat sebagai   "disastrous"   untuk menjadikannya sebagai sarapan.., dan ramai pakar bersetuju ia mungkin salah satu cara yang paling teruk untuk memulakan hari...






5 ) KENTANG GORENG / FRENCH FRIES

Ya.. kentang goreng... hidangan side order di kebanyakan restoran makanan segera popular.

Hidangan french fries dihasilkan dengan minyak hydrogenated  dan digoreng pada suhu yang tinggi.... Kebanyakannya ditambah gula untuk resipi goreng kentang untuk menjadikannya lebih menarik... Bukan sahaja french fries ni menyumbat arteri dengan lemak tepu dan lemak trans,,, ia juga mengandungi acrylamides ( kimia juga ) , baca  SINI....   French fries ni turut digelar  "kentang goreng kanser," 








6) CHIPS / COOKIES / CIKEDES / JAJAN 

Umumnya mengandungi tepung putih dan gula serta lemak trans,. tidak cukup untuk hanya mencari / membaca bahan-bahan pada label... Jika  "decode" kan semula senarai bahan-bahan yang digunakan oleh pengeluar , kadang-kadang mereka menyembunyikan bahan (seperti MSG dalam ekstrak yis, atau menipu saiz hidangan supaya pengeluar boleh mengishtiharkan makanan tersebut sebagai bebas lemak trans ...., walaupun ia sebenarnya mengandungi lemak trans









7)  MEE SEGERA / MAGGI 

Mee separa masak , dan di salut minyak dan lilin ( wax ) untuk pengerasan , bayangkan berapa banyak lilin dah masuk dalam badan.. sejak kecil? Paling parah lagi bila mee segera yang jenis boleh dipanaskan dan dimakan terus dari mangkuk/cawannya...  bekas/mangkuk/cawan sedia dihidang tu pun dah banyak kimia....Ia mampu meningkatkan risiko KANSER








8) EPAL WAX

Pergi pasaraya tengok buah-buah, mesti nak yang berkilat kan.. Nampak sedap dan segar... Tahu kan... kebanyakan epal-epal yang diimport ada yang dah disimpan lama , hampir setahun, tapi tetap nampak cantik sebab disalut dengan lilin ( wax )...lapisan nipis lilin tu menjadi ejen bahan pengawet untuk melindungi dan menjaga kesegaran dan kerangupan buah epal,, jaga kualiti epal supaya bertahan fresh dan tak terlalu masak dan lebam..






Makanan popular lain yang dikaitkan menyebabkan kanser  juga antaranya makanan grill (panggang-panggang , bakar-bakar pada suhu yang melampau  ) , tepung , soda , alkohol , minuman 3 in 1 ...




CEGAH SEBELUM PARAH

BILA PARAH , MUDAH JADI BARAH





artikel berkaitan :- bahaya makan shaklee





Bernutrisi & konsultasi PERCUMA & EKSKLUSIF dengan saya..?


Muhammad Nizam Yusof


SMS / WHATSAPP 013 976 1627

FB : Muhammad Nizam

#NZWorldKingdom

Emeil ; alluana35@gmail.com



Ni testimoni dari kumpulan besar senior shaklee. Macam biasalah kalau sebut vivit antara kaitan rapat selain awet muda ialah diabetis . Bukan testimoni yang diada-adakan ye. Bukan dibuat-buat sekadar melariskan jualan. Dibayar pun tidak. Testimoni berdasarkan kisah benar yang di alami dan dirasai sendiri oleh ribuan pengguna dan peminat tegar vivix. Tiada paksaan dan desakan untuk bertestimoni. Pengamal yang sangat berpuas hati dengan vivix hanya meluahkan rasa keterujaan selepas menggunakannya

Testimoni Vivix Untuk Diabetis 

Ni kebanyakan pengalaman pengamal vivix. Apabila diberikan kepada ibu, ayah atau insan-insan yang memerlukan (mengidap diabetis) , selalunya ada respon yang sangat positif. Bacaan paras gula menurun. Suntikan insulin pun doktor dah stop. follow up dengan doktor pun dah tak sekerap sebelumnya. Alhamdulillah, Allah jua yang Maha Memeberi rasa sihat-sihat

SUDAH BEBAS INSULIN
SUDAH BEBAS INSULIN

Lagi Testimoni Vivix Untuk Diabetis











Allah jua Maha Memberi Kesembuhan

Be with us..


INFO LANJUT :-

NZ World Kingdom
Founder & Director
FB : Muhammad Nizam

HOTLINE : 013 9761627


Emeil : alluana35@gmail.com