12 December 2016


TAKWIM PERSEKOLAHAN TAHUN 2017 

UNTUK NEGERI-NEGERI KUMPULAN A





TAKWIM PERSEKOLAHAN  TAHUN 2017 

UNTUK  NEGERI-NEGERI KUMPULAN B



JADUAL HARI KELEPASAN AM NEGERI TAHUN 2017





JADUAL HARI PELEPASAN AM PERSEKUTUAN  TAHUN 2017




CUTI PERAYAAN 2017


Tahun Baru Cina  : 28 & 29 Januari 2017
Hari Wesak : 10 Mei 2017
Awal Muharram : 27 Mei 2017
Hari Gawai : 1 & 2 Jun 2017
Hari Raya Aidil Fitri : 25&26 Jun 2017
Hari Raya Aidil Adha : 1 & 2 September 2017
Deepavali : 19 Oktober 2017
Maulidur Rasul : 1 Disember 2017
Krismas : 25 Disember 2017

CUTI PERAYAAN YANG DIPERUNTUKKAN OLEH KPM





17 JENIS MAKANAN BERISIKO PUNCA ANGIN DALAM BADAN


1. Sayur: yang berair di dalamnya seperti mentimun, petola, terung.

2.Segala jenis sayur kacang- kacang  seperti kacang panjang, buncis, taugeh, bendi, asparagus

3. Buah : Cempedak, nangka, petai, jering, epal,pear, peach

4. Ais (air batu) atau makanan sejuk yang disimpan dalam peti ais termasuklah buah tembikai

5. Minuman: Berkafein seperti kopi, teh 
serta minuman beralkohol

6. Air gas atau minuman berkarbonat seperti air soda

Makanan pun ada yang bergas seperti ubi atau durian..!! 

Pilih Teh yang terbaik untuk dijadikan teh herba seperti Cinch Tea Mix, campur dengan Alfalfa Complex, minum untuk bantu buang angin dalam badan


7. Makanan yang diproses berkali-kali sebelum di makan seperti bihun goreng, mee goreng, kuey tiau goreng, laksa

8. Makanan bersantan - kebanyakan menyerang orang sakit gastrik seperti nasi lemak, nasi dagang, pulut dikukus dgn santan

9. Produk tenusu seperti susu dan keju

10. Chewing Gum.. (Gula-gula getah)

11. Raffinose - terdapat pada makanan seperti kacang yang mengandungi banyak gula kompleks, manakala bunga kubis (cauliflower), kubis brussel (brussels sprouts), asparagus, brokoli dan kubis.

12. Laktos: sejenis gula semulajadi - yang terdapat dalam produk tenusu dan makanan yang mengandungi susu seperti keju dan aiskrim.

13. Fruktos: - sejenis ‘gula buah’ terdapat pada bawang, buah pir dan gandum. Ia juga banyak digunakan sebagai pemanis (sweetener) dalam minuman ringan dan jus buah-buahan.

14. Sorbitol:- di dapati secara semulajadi daripada buah-buahan termasuk epal, pir, pic dan prun. Ia juga banyak digunakan sebagai pemanis dalam makanan untuk diet, gula-gula dan gula getah.

15. Kanji :- kebanyakannya didapati pada kentang, jagung, gandum di mana makanan ini dihancurkan di dalam usus besar.

( Beras merupakan satu-satunya makanan berkanji yang tidak menghasilkan angin )

16. Seserat (soluble-fiber):-

mudah larut dalam air kemudian bertukar menjadi tekstur menyerupai gel di dalam usus... Boleh di jumpai dalam kacang, oat, bran, kacang panggang dan kebanyakan buah-buahan

17. Ubat-ubatan tertentu yang mengandungi kokain

Wahh... banyaknya yang kena pantang kan. Habis tu apa yang boleh dimakan.? Sebenarna, boleh je makan makanan kegemaran, cuma berwaspada la. Kalau nak kena angin , makan banyak. Kalau nak sembuh angin, elakkan


Kalau nak cuba dengan nutrisi untuk bantu buang angin dalam badan, boleh cuba yang ni :-

SET BUANG ANGIN DALAM BADAN


Info Lanjut :-

013 976 1627

alluana35@gmail.com


Kisah cara hilangkan biji kolesterol ni dah lama sebenarnya. Ia respon positif dari customer anak buah shaklee saya yang sangat berpuas hati dan mungkin sebelum ni tak tak tahu cara hilangkan biji kolesterol itu atau tak jumpa produk bersesuaian

Sebenarnya antara kita, ada je biji biji bulat kecil tumbuh kat badan, mata, tengkuk atau muka ni. Cuma tak tahu la pulak itu dipanggil biji kolesterol. Seriously aku baru tahu nama menda alah tu biji kolesterol setelah dapat tahu testimoni customer anak buah Shaklee aku tu

Dan setelah google , betul la begitu rupanya. Benjolan putih kecil kecil macam gambar google ni


TESTIMONI HILANGKAN BIJI KOLESTEROL



Dan cara berkesan untuk hilangkan biji kolesterol ialah dengan amalkan minyak ikan Omega Guard Shaklee

Antara tips yang diberikan ialah makan (telan) omega guard tu, bukan sapu. Jika kulit seseorang itu berminyak, dilarang sama sekali untuk sapu kerana ia akan menambah satu lagi masalah iaitu keluar jerawat. Jika kulit kering, boleh la kalau nak picit Omega Guard , ambil minyaknya dan sapu atas biji kolesterol


Aku try juga cari testimoni orang lain, dan memang terbukti Omega Guard berkesan untuk hilangkan biji kolesterol. Terbaik

kak ngah disuruh posing dengan 
omega guard


Allah Maha Memberi Sembuh

Info Lanjut :-
013 976 1627
alluana35@gmail.com


#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN