bahejabella: 02/10/16

Cerita resdung memang sebati dengan jiwa raga saya... tak ingat sejak bila saya mula alami , mungkin sejak dua dekad lalu...Nak kobar betapa teruknya resdung saya, kadang-kadang sampai tengah solat pun kena picit-picit ,  urut-urut kat kawasan T macam ni.. tak tahan dan sangat geram dengan gejala ini. Apatah lagi dulu zaman sekolah duduk asrama. Almaklumlah makanan kat dewan kadang-kadang memang kurang zat dan khasiat. Minyak tu dah tentu la berlambak. Ada hari memang tak boleh tahan alergik , mula la wabak-wabak resdung tegar ni menyinggah. Arghhhhh

 
sumber : google

Mula mula hidung , pastu tenyeh-tenyeh mata , urut-urut kening , dahi sampai la melarat ke kepala..... bukan boleh picit-picit laju-laju dan kerap pergerakan ,  nanti terbatal solat .. kan... Syaiton pulak time tu la makin galak diorang duk cucuk-cucuk nak batalkan solat kita. Saje je taknak bagi aku khusyuk. Time duk bersenang lenang , kadang-kadang tak ada lah teruk nawww. Isshhhhh



sumber : google

Alhamdulillah... syukur sekarang elok dah boleh kawal wabak resdung ni dengan pakej nutrisi semulajadi , selamat dan bebas kimia ..
Bersin kurang , gatal-gatal kurang..... Sambal belacan , cencalok , lobster , udang kering , seafood semua aku baham... haha




Ini lah set lengkap resdung nutrisi  


Garlic , BComplex , Vita C Plus , AlFalfa & my forever favourite:Vivix



baca fungsi & khasiat :




Allah Maha Memberi Sembuh


Bernutrisi dan konsultasi percuma dengan saya

Muhammad Nizam Yusof
Founder & Director : NZ World Kingdom

SMS / WHATSAPP : 013 976 1627
Emeil ; alluana35@gmail.com

KOLESTEROL TINGGI

Selamat Tahun Baru Cina. Cuti sekolah seminggu. Wahh mesti banyak jemputan kenduri kendara untuk dua tiga hari ni kan. Berebut-rebut orang nak buat majlis. Tunang. kahwin, kesyukuran , aqiqah, warming house, open house raya cina dan banyak lagi segala macam majlis jemput orang datang makan. Kat rumah ni pun banyak dapat jemputan

Bila dah tak menang tangan penuhi jemputan, makan, makan, makan sampai pening kepala, kan. Kadang-kadang sampai nak jadi migrain. Mungkin itu tanda kolesterol yang banyak. Mana mahunya tak pening kepala , makan tak ingat dunia , tak pandang kiri kanan. Haa... errrkkkkk.... aku la tu kadang-kadang.

SIMPTOM KOLESTEROL TINGGI

Kolesterol tinggi sering dipanggil pembunuh senyap. Kerana bagi kebanyakan orang tiada tanda-tanda jelas untuk gejala ini. Tiba-tiba saja boleh tumbang kalau tak berwaspada. Mungkin salah-satu cara yang bagus ialah pergi buat medical check-up secara berkala

Tanda atau akibat mungkin kita mempunyai kolesterol yang tinggi :

Angina - disebabkan oleh penyempitan satu atau lebih arteri yang memakan jantung 
Serangan jantung - disebabkan oleh tersumbat dalam salah satu daripada arteri yang memakan jantung 
Strok - yang disebabkan oleh tersumbat dalam salah satu daripada arteri di leher atau otak 
Sakit bila berjalan kaki - disebabkan oleh sekatan ke arteri yang membekalkan otot kaki

Sebab tu lah PHYTOCOL selalu jadi teman rapat sebelum pergi majlis yang nak kena makan-makan ni. Apatah lagi kalau dah tahu di sana memang ada makan berat-berat dan berminyak-minyak. Ya la kan , mana boleh tolak makanan sedap-sedap, rugi hidup. Muda-muda dulu mungkin tak kisah sangat, sekarang kena ambil tahu , alert la sikit. Phytocol berfungsi untuk blok terus kolesterol jahat dari terus meresap dan dilepaskan melalui sistem perkumuhan. Nampak jelas minyak-minyak yang keluar

PHYTOCOL
PHYTOCOL

 PHYTOCOL BANTU SAYANGI JANTUNG
PHYTOCOL BANTU SAYANGI JANTUNG
TESTIMONI EFEKTIF PHYTOCOL YANG MENURUKAN KOLESTEROL : DISINI


Bila dah makan banyak sangat di siang hari. Sebu perut, senak, kembung dan tak selesa. Malamnya tu boleh juga ambil pula herblax. Cuci kerak-kerak khazanah yang sekian lama bersarang dalam usus tu. Yang dah lama SEMBELIT  tu pun elok nawww makan herblax ni. Lawas , licin , lancar dan lembut gitu



Tips makan sihat



FOOD tu mungkin boleh tambah S :

F - FRUITS & VEGGIES
              O - ORGANIC LEAN PROTEINS
           O - OMEGA 3 FATTY ACIDS 
D - DRINK WATER
S - SHAKLEE



Allah Maha Memberi Sembuh


Bernutrisi dan konsultasi percuma dengan saya

Muhammad Nizam Yusof
Founder & Director NZ World Kingdom

SMS / WHATSAPP 013 976 1627
Emeil ; alluana35@gmail.com
FB : Muhammad Nizam