bahejabella: 03/26/17

Pagi semalam , last hari cuti sekolah ni abuya dah plan sepatutnya nak pergi servis kereta. Dah lebih seribu km dari yang sepatutnya kena servis.. aiyoo

Tapi, sejak tengah malam tu, lebih kurang 3 kali jugak la kakak bangun nak ke tandas. Ingatkan kakak jer, rupanya adik pun cirit sekali. Elok jer tetiba sedar sebelum subuh sambil berdiri mohon di basuhkan. Bersambung si adik ni membuang dalam pampers 2 kali jugak la sampai pukul 10.00 pagi macam tu

Tak cukup dengan itu, dengan abuya sekali pun ada rasa sikit nak cirit birit. Rasanya budak-budak ni salah makan nasi basi kot petang semalam. Gulai ayam pun aku ada rasa sedikit masam. Kes aku tu mungkin la sebab telan Herblax untuk cuci kerak usus, munasabah laa kan

Selalunya kalau pegi servis kereta memang angkut satu kerabat laa pegi menunggu kat service centre. Sibuk nak mengikut masing-masing

Dah terkena cirit birit tu terpaksa cancel laa plan abuya. Duk rumah jer tak keluar mana-mana. Kangg tak pasal-pasal susah nak ulang alik ke tandas kat service centre tu. Orang dewasa ok lagi, main dengan budak-budak ni takmo laa kan. Dibuatnya tak sempat tahan dan terbuang atas lantai, matiilanakk. Kalau kat rumah senang sikit, bebas. Nak membebel pun senang..haha. 


Dah habis cerita cirit,  nak masuk malam, ada hint demam nak menyinggah pulak. Kakak mengadu. Selesema pun ada sikit. Rasanya musim panas nak start kot. Abuya terus beri Nutriferon Shaklee. Telan macam tu jer, macam gula-gula/habuk kelapa parut manis tu (kalau orang Ganu panggil 'sagung')


In sya Allah, kebah hint nak deman tu secara semulajadi. Kalau boleh nak elak selalu ambil antibiotik, pain killer atau panadol. Nutriferon ni up kan sistem imun.  Ada orang buat stok 4 kotak sebulan tanpa gagal. Alhamdulillah, ikhtiar jugak la tu kan. Bahan utama dalam Nutriferon tu labu... labu pun makanan kegemaran Nabi kan? Bukan kurma dan madu je kan


4 bahan utama Nutriferon


Antara cadangan shaklee untuk set kuatkan sistem imun badan kita 


TESTIMONI LAIN NUTRIFERON