CARA BANTU  RESDUNG KANAK-KANAK

CARA BANTU RESDUNG KANAK-KANAKKANAK-KANAK PUN ADA RESDUNG


Resdung di kalangan kanak-kanak menyebabkan ia merebak ke dalam mata, mengakibatkan jangkitan sellulitis dan nanah (abses) mata. Sekiranya ia dibiarkan, ia boleh menyebabkan mata menjadi buta.Punca yang menyebabkan kanak-kanak berisiko menjadi buta kerana dinding pemisah ethmoid dengan mata sangat tipis di mana sinus frontal mereka masih belum terbentuk.Sehubungan itu nanah akan dikeluarkan dari rongga mata.

Pada tahap kritikal doktor akan membuat satu laluan supaya cecair dari sinus ethmoid dapat dikeluarkan dari hidung dan ia tidak bertakung lagi.
RESDUNG  KRONIK MEMBAWA MAUT

RESDUNG KRONIK MEMBAWA MAUT


JENIS - JENIS RESDUNG

1- Resdung akut: permulaan secara tiba-tiba gejala sejuk seperti seperti berair, hidung tersumbat dan sakit di bahagian muka yang tidak hilang selepas 10 hingga 14 hari. Sinusitis akut biasanya berlangsung 4 minggu atau kurang.

2- Resdung subakut: Satu keradangan berpanjangan 4-8 minggu.

3- Resdung kronik: Satu keadaan yang dicirikan oleh keradangan sinus gejala yang berpanjangan 8 minggu atau lebih.

4-Resdung berulang: Beberapa serangan dalam tempoh setahun.
#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.
bahejabella © . Designed by MaisarahSidi.com