bahejabella: 12/04/16

Sungguh derita dan seksa jiwa raga kan kalau terkena angin dalam badan ni. Tanda-tanda angin dalam badan ini mungkin pernah anda alami. Ini semua saya kumpulkan dari orang yang berkongsi dalam facebook atau page mereka, pengamal perubatan tradisional, tukang urut profesional dan juga rakan-rakan yang selalu berkongsi kisah mereka termasuklah customer saya

22 TANDA ANGIN DALAM BADAN

1 - Selalu kelesuan , keletihan atau tidak bertenaga walaupun tak buat kerja berat
2 - Selalu rasa kebas, lenguh dan sengal
3 - Tapak tangan / kaki berasa sejuk walaupun bukan musim sejuk
4 - Selalu menguap/mudah mengantuk walaupun sudah cukup tidur
5 - Sukar untuk bernafas atau nafas pendek-pendek / tak puas bernafas
6 - Rasa tegang/ketat di tengkuk dan pinggang, tak keruan
7 - Kulit kering
8 - Sakit kepala atau migrain, selalu denyut-denyut kepala, stress
9 - Perasaan mudah marah, hal kecil pun nak melenting, sikit-sikit nak marah
10 - Hilang selera makan
11 - Hilang/kurang nafsu seks
12 - Ketidakselesaan badan , sebu perut , gelisah
13. Selalu fikir nak mati, pucat
14. Perasaan takut tak bersebab / terketar-ketar / kadang boleh sampai berguling menahan sakit
15. Selalu berdebar-debar tak tahu punca, kadang-kadang berhari-hari juga
16. Semput, badan menggeletar
17. Selalu sendawa walaupun bukan kekenyangan / kentut pun ye jugak
18. Kembung perut, sapu minyak pun tak jalan
19. Senak ulu hati
20. Tiba-tiba nak muntah walaupun bukan simptom alahan mengandung
21. Hidup selalu tak tenang, gelisah dan tak keruan
22. Kalau gastrik, terlalu kenyang tak boleh, terlalu lapar pun tak boleh
22 TANDA ANGIN DALAM BADAN
sakit tak keruan

Makanan Berisiko Menyebabkan Angin Dalam Badan

Setakat yang diketahui dari orang yang mengalami atau pernah menderita sakit angin :-

1- Makanan sejuk , termasuk lah buahan atau sayuran bersifat sejuk, termasuklah juga yang disimpan di dalam peti... (ermmm tembikai sejuk-sejuk sedap kan)
2- Air gas dan ais batu... (ais tu my favourite...haha)
3- Minuman bercafein..termasuk lah minuman 3 in 1... laani siap ada 6 in 1 kan
4 - Makanan berkolesterol tinggi dan berminyak banyak sangat

BACA LAGI :- 

Tips Buang Angin Dalam Badan


1- Berdoa, kuatkan semangat, mintak sungguh-sungguh dengan Tuan kita, Allah.. Tuhan nak kita merendah diri, nak suruh kita pohon, tunduk dan rasa hamba

2- Hospital, pergi dapatkan rawatan doktor dan dengar serta ikut apa nasihat doktor. Jangan sesekali abaikan nasihat mereka. Makan ubat 

3- Berurut. Jumpa tukang urut professional. Urut ni sakit dan perlu melakukannya secara berkala, kena pergi 3 - 4 kali jugak. Ikut petua tukang urut professional jika mereka menasihati sesuatu. Petua atau amalan tradisi juga penting untuk kesihatan

4. Tinggalkan ais. lupakan terus dalam hidup... cuba ok, cuba... dan jaga makan

5. Mandi bermula dari bawah ke atas (dari kaki barulah naik sampai ke kepala)

6- Minum air halia, air teh campur halia pun boleh. Rebus halia pun ok. Apa-apa yang berasaskan halia.. minum banyak-banyak dan konsisten

7. Bawang putih. Telan begitu sahaja.. baru kawww... !! Rebus pun boleh



22 TANDA ANGIN DALAM BADAN
SET LENGKAP BUANG ANGIN DALAM BADAN






DAN SEMUA KISAH ANGIN DALAM BADAN : DISINI




ALLAH JUALAH YANG MAHA MEMBERI SEMBUH

INFO LANJUT :- 013 976 1627

alluana35@gmail.com


Alhamdulillah, berkat kesabaran untuk berikhtiar dengan peppermint ginger plus dan garlic complex , akhirnya penderitaan yang beliau alami selama ini iaitu masalah angin dalam badan beransur baik. Sudah tak rasa sesak nafas lagi, katanya

Beliau masih muda, sekian lama mengalami angin dalam badan. Kalau datang angin tu, kerja pun tak produktif, makan pun tak menentu. Sudah banyak kali ke hospital tapi tetap datang juga sakit angin yang teruk itu. Saya cadangkan beliau pergi berurut dengan tukang ururt saraf professional secara berkala serta beberapa tips eksklusif untuk mengatasi sakit angin, selain tidak sesekali meninggalkan ubat doktor. Makan suplimen bukan syarat untuk tidak makan ubat hospital ya


testimoni fresh


beliau hanya beli set bajet sahaja : 
peppermint ginger plus dan garlic compex


1. PEPPERMINT GINGER PLUS 
tapi turut mengandungi 3 bahan lain iaitu PUDINA , POKOK ADAS ( FENNAL ) dan CEKUR MANIS ( ANISE )

Pudina 
- melegakan otot perut
- membantu dalam penghadaman, 
- membantu sistem pencernaan
- melegakan gastrik, mabuk ,pedih ulu hati, cirit-birit. 
- detoks , buang toksin dalam tubuh
- melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kemoterapi.
- bersihkan gigi , nafas yang segar , elak nafas berbau
- membantu bertindak menjadi penyejuk kepada kulit
- membantu dalam masalah kegatalan kulit
- pudina merangsang mengeluarkan peluh,

Halia
- anti radang & antibioik semulajadi
- merangsang rembesan air liur enzim untuk pencernaan makanan. 
- mengurangkan ketidakselsesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual daripada hamil, angin selepas melahirkan anak (semasa pantang)
- mengekalkan peredaran darah normal.
-mengandungi kromium, magnesium & zink yang boleh membantu untuk memperbaiki aliran darah, 
-bantu elak kesejukan, cegah demam , selesema dan peluh berlebihan

Adas
- membantu gejala perut kembung selepas makan. 
- melegakan sakit perut dan melegakan gejala sejuk.
- melegakan sembelit 
- bertindak sebagai juap & pelawas
- memang terdapat dalam salah satu bahan kebanyakan ubat cirit birit ,sakit perut & gastrik

Cekur Manis
- melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. 
- peredaran tenaga dalam badan
-mengurangkan kembung dan menyelesaikan saluran penghadaman yang masih digunakan hari ini, terutama dalam pediatrik


2. GARLIC

-,anti oksidan , anti bakteria
- antibiotik semulajadi yang selamat
- tingkat sistem imun
- mengurangkan tekanan darah bagi orang yang mempunyai tekanan darah tinggi
- sumber vitamin B6 - diperlukan untuk sistem imun yang sihat dan pertumbuhan sel-sel baru yang berkesan
- mengurangkan stress ,( terkena angin - cukup time sangat lah tensen )
- tingkatkan tahap insulin & kawal gula dalam darah

ini set lengkap buang angin dalam badan










Info Lanjut:

013 976 1627

alluana35@gmail.com