28 December 2016

Mak aii... sakitnya derita gout. Macam-macam cari petua cara rawat gout ni kan. Selain petua tradisional, boleh juga nak cuba cara rawat gout dengan set nutrisi semulajadi

sakit gout

Saya tak pernah  la alami, tapi duk tengok orang yang derita gout ni sangatlah kesian. Rakan sekerja pun ada yang kena gout. Kadang-kadang bila dah kena, memang tak boleh buat kerja apa-apa, stress pun bertambah. Silap haribulan kalau salah soalan bertanya kat orang tengah sakit gout, harus kena marah. Kadang-kadang jadi macam suster ngengsot... jangan jadi kuntilanak atau sundel bolong sudah la ye

CARA RAWAT GOUT

Antara petua rawat gout, sumber dari siraplimau.com ni haa boleh cuba. 1 biji timun, saderi, lemon dan akar halia. Boleh la cuba

BACA PENUH : DISINI

Adapun yang mahu mencuba dengan set gout nutrisi Shaklee, boleh ambik VIVIX, ALFALFA, MINYAK IKAN OMEGA GUARD, AJHT dan PERFORMANCE DRINK

FUNGSI RINGKAS KOMBINASI SET GOUT NUTRISI SHAKLEE


ALFALFA COMPLEX

- 1001 khasiat , digelar sebagai raja tumbuhan , vitamin agung
- menyingkirkan toksin secara lebut dari badan
- super kaya dengan vitamin , mineral dan fiber
- membantu menurunkan asid urik
- super detoks semula jadi / alami
- makjun kelegaan era baharu




AJHT

- menyokong kesihatan melalui 3 cara :- 
1 - meningkatkan keselesaan sendi
2- meningkatkan kesan kusyen antara sendi
3 - memelihara kesihatan tisu penyambung



MINYAK IKAN OMEGA GUARD

- mengelakkan/mengurangkan inflamasi / radang sendi-sendi
- mengurankan paras kolesterol ( ohh gout sangat berkait rapat dengan kolesterol..ok! )
- sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak (gout) menjadi lebih teruk



VIVIX


- super best power untuk kelegaan gout - highly recommended!!
- salah satu bahan utamanya European Elderberry dan Lobak Ungu yang bersifat anti radang
- menggalakkan pembentukan  mitochindria  dalam sel
- antioksidan yang kuat
- antibiotik semulajadi , tingkatkan sistem imun
- agen anti inflamasi yang kuat 



PERFORMANCE DRINK

- isotonik nutrisi 
- pelengkap kecukupan air 
- mengekalkan hidrasi tubuh
- memastikan tubuh cukup kandungan gula dan air
- pelihara kandungan bendalir dalam badan
- bantu proses perkumuhan asid urik
- membantu proses detoks

TESTIMONI SET GOUT SHAKLEE






BACA LAGI : TESTIMONI GOUT

Allah jualah Maha Penyembuh


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director

Info Lanjut :-
sms/whatsapp : 013 976 1627
Macam mana ye korang yang first time nak ajar anak tak pakai pampers?Terutamanaya masa tidur.. ermm boleh tahan juga tu kan menguji kesabaran kalau tetiap hari nak kena basuh katil sebab anak bocor
Aku baca jer tips yang korang kongsi pasal anak untuk first time tak pakai pampers time tidur malam ni.. antaranya ni haa

1- Bisikan : tanam dalam fikiran dia supaya minda bawah sedar dia tahu dan well-trained bahawa sesungguhnya bila terasa nak kencing, kena bangun pergi ke tandas
2 - Elakkan minum air sebelum tidur dan suruh dia kencing sebelum tidur
3 - Kejutkan dia tengah-tengah malam area pukul 3 atau 4 ke ... suruh masuk toilet dan kencing
4 - Guna waterproof sheet yang so called-protector sangat tu
5 - Alas katil dengan plastik
6 - Bila bangun awal pagi, terus masuk tandas

yang ni aku nak tambah...

7 - Tidur kat luar/ruang tamu kat atas kerusi/sofa kulit - tak kisah la kulit mahal ke tak, in case kalau terkencing, takder la meresap dan senang nak cuci
8 - Kemudian, cuci kerusi kulit tadi dengan BASIC H... kasi berkilat balik kerusi tu dan mudahkan kerja membasuh dan kurangkan menyental

Ciri-ciri BASIC H yang organik, bebas kimia, tanpa paraben dan bahaya racun


Ada juga aku baca petua tradisional untuk elakkan anak kencing malam, tapi belum try lagi la dan belum tahu sejauh mana keberkesanannya.. Antaranya ialah guna sarang semut, campur dengan air dan sapu kat belakang badan anak. Satu lagi petua minum madu campur titisan air limau nipis

Selamat berjaya buat ibu-ibu dan bapak-bapak. Korang kalau ada tips lagi boleh share kat komen ye.. Dialu-alukan..
#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN