bahejabella: 11/09/15

Antara cara mudah nak ukur , nak ketahui BMI (body mass index - berat badan ideal) ialah dengan menggunakan jari

Ya , jari. Sebenarnya dulu-dulu, mak kita pernah bagitahu hal ni. Semalam terjumpa gambar cara mudah nak ketahui BMI (dalam bahasa lainnya , ketahui kurus atau gemuk). Terus teringatkan cerita mak dulu kala

Rasanya korang pun dah tahu kan. Senang saje , buat ukur lilit pergelangan lengan dengan jari telunjuk dan ibu jari. Kalau boleh bertemu kedua-dua jari tersebut , alamatnya kurus la tu dan tak gemuk. Kalau tak bertemu antara dua jari tersebut , alamatnya sendiri mahu ingat la

CARA MUDAH UKUR BMI
CARA MUDAH UKUR BMI

saya sudah , anda bagaimana
Saya sudah , anda bagaimana

Kita baru je test buat. Tapi tak boleh la reveal ukurannya. Lagipun tengah ukur , mana cukup tangan nak snap gambar, kan. Ok tak alasan selamatkan diri. Selamat mencuba