04 July 2015

Ye ,masa duduk di kampung asal kami dulu (kampung bukit pepari) , tempat aku dibesarkan memang meriah , main banjir musim bah , tahan pukat , main bola bayang , pukul bola tenis , main buah pokok getah , masuk hutan teman mak cari kayu , masuk kebun berbukit-bukit , berkelah sekeluarga dalam kebun, main kad donkey ,mandi sungai dan macam-macam kenangan era kanak-kanak yang tak sama macam sekarang dah. Oh indahya zaman itu

Antara kenangan juga yang tak dapat dilupakan ialah amalan bertukar juadah. Bukan setakat bulan puasa , bulan-bulan lain pun dah jadi amalan biasa. Bukan macam orang bandar , jiran sebelah rumah pun tak tahu nama. Nak kenduri kena tempah katering. Tak syok kan

Mak hebat memasak , antara juadah yang aku ingat aku kena hantar kat jiran sebelah (toksu , kak ala , kak yah pakcik sid , pak isa ) masa bulan puasa ialah kerabu pucuk paku kerang , kadang-kadang kerabu pucuk paku perut

Kerabu air tangan mak.. perghh kitorang yang budak-budak ni yang selalu dimomokkan tak suka sayur ni pun boleh ratah begitu sahaja

Macam biasa , hari lainnya jiran pula yang hantar sepinggan juadah. Syok kan duk kampung. Kadang-kadang kami bukan setakat bertukar juadah , seterika klasik yang bubuh arang kat dalam tu pun kami boleh kongsi. Satu seterika boleh kongsi 5 - 6 buah rumah. Tanpa ada pergaduhan

Kadang-kadang bergilir-gilir maraton buat jamuan berbuka. Hari ini rumah kitorang , jemput semua jiran-jiran dekat datang. Esoknya berbuka di rumah kak yah pakcik sid begitulah seterusnya

Aku anak kampung , asal kampung dan selama lamanya aku bangga , aku anak kampung

abuya

#Cabaran20Hari #Day8
#exchangefeedgroup
#kelabbloggerbenashaari
detox dengan vivix
detox dengan vivix

Tuuu dia detoks ekstrem geng shaklee chinese. Gambar ni dah viral sebeanrnya. Diorang ni punya skill percubaan dan keyakinan memang betul betul dahsyat!! 14 HARI SAHAJA!! Ni harus minum setengah atau suku botol sekali minum. Kalau aku , memang sayang la nak minum banyak-banyak sekaligus , ambik satu sudu teh je setiap malam

Masa mula-mula telan vivix , memang ada sikit-sikit healing crisis ( krisis penyembuhan ), tapi semuanya under control. Alhamdulillah kembali cergas selepas sakit-sakit sendi sebelum usia, tulang tulang , urat urat belikat setelah sekian lama meninggalkan dunia squasy dan tennis

Anda nak cuba vivix , pastikan dapat nasihat yang betul ye!! Deal eksklusif & konsultasi percuma aku hanya untuk rakan-rakan pelanggan saya sahaja ya

Tak cuba tak tahu kan




Allah Maha Penyembuh


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director


INFO LANJUT :-

FB : Muhammad Nizam

sms/whatsapp : 013-976-1627
emeil : alluana35@gmail.com
Satu ketika dulu aku pernah juga ambil ubat di klinik. Bertahun-tahun lamanya ambil ubat dan makan menurut pengawasan doktor. Ubat tu memang terkenal dalam kalangan orang-orang yang nak kurus. Ya memang berkesan. Tak rasa lapar langsung siang dan malam. Apa yang lebih buat aku berminat tentang ubat itu ialah tahan mengantuk. Aku sangat perlukannya terutama musim-musim peperiksaan. Ulangkaji nak exam , macam biasa la sehari semalam tak tidur. Balik exam baru tidur. Berat turun memang turun , tapi lepas aku tinggalkan itu semua , berat naik balik. Emosi pun kadang-kadang kurang stabil, asyik nak naik angin je. Bahaya kan ubat macam tu. Selepas tersedar yang aku buat tu silap , aku tinggalkan serta merta

PAKEJ DIET DI BULAN PUASA

Selain berniat sepenuhnya untuk ibadah kerana Allah Taala , bulan puasa ni juga masa terbaik untuk berdiet , menurunkan berat badan serta tampil langsing menawan di aidilfitri. Kita ada koleksi pakej diet nutrisi yang menekankan kosep bakar , buang dan bina. Sekaligus mengelakkan diet yo-yo 


pakej diet bulan puasa
pakej diet bulan puasa

Pakej diet bulan puasa yang aku amal sekarang ada alfalfa , lecithin , herblax , phytocol dan  cinch shake, energizing soy protein pun ambil juga tapi jarang

KELEBIHAN PAKEJ DIET BULAN PUASA


PROJEK  1 - BAKAR

LECITHIN - diekstrak dari soya bertindak sebagai pemecah dan pembakar lemak dan kolesterol 


PROJEK 2 - BUANG

ALFALFA digelar si makjun moden , berfungsi sebagai fiber yang membawa keluar toksin dan lemak-lemak yang di pecahkan oleh LECITHIN

HERBLAX - bertindak sebagai pembersih dan pencuci usus, membantu masalah penghadaman dan pergerakan usus yang tidak sihat. Jika usus telah dibersihkan , barulah tubuh badan dapat menyerap nutrien pada tahap terbaik

PHYTOCOL - tablet wajib untuk aku ambil sebelum makan juadah berminyak , berat dan nampak berkolesterol tinggi. Phytocol bertindak menghalang terus kolesterol jahat dari masuk ke dalam badan. Phytocol mengandungi 2000mg fitosterol , tiada perisa, pewarna, pemanis atau bahan awet tiada lemak haiwan , semulajadi. Sangat membantu membersihkan darah dan halang penyerapan kolesterol dalam darah. Baca kisah panjang phytocol disini


PROJEK 3 - BINA 

CINCH SHAKE - bebas laktos, rendah glisemik , protein bukan GMO, tidak melalui proses pengubahsuaian genetik dalam penghasilannya

Cinch shake diperkaya dengan Leucine bagi melindungi metabolisme dan menghalang kehilangan otot supaya otot tidak menggeleber semasa proses kurus. Cinch shake juga sebagai meal replacement , beri rasa puas , kenyang yang lebih lama
Cinch shake sebagai menu segera sarapan yang sihat, berbuka puasa, moreh atau bersahur (hanya perlu shake sahaja)
Cinch shake kaya dengan protein dan mengandungi tinggi kandungan serat , 6 gram setiap hidangan

Tengok resipi istimewa cinch shake saya ni , lazat tak terkata



kakak baheja nak enterframe
kakak baheja nak enterframe

JOM HUBUNGI SAYA UNTUK HARGA ISTIMEWA DAN KONSULTASI PERCUMA..!!!!




Allah Maha Penyembuh


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director


INFO LANJUT :-

FB : Muhammad Nizam

sms/whatsapp : 013-976-1627
emeil : alluana35@gmail.com

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN