bahejabella: September 2016

Selamat berhujung minggu. Walaupun sini kerja dah hari Ahad. Ni update time rehat dan free ye, bukan time kerja.. hehe... 

sisterhood goal...gambar aktiviti weekend semalam... main rendam rendamkan diri


Adik dah reti sikit posing.. walaupun kadang-kadang mood ke laut jugak, tak kuasa nak layan kalau orang suruh posing nak ambik gambar


mentang-mentang la sekolah depan rumah, boleh masuk sesuka hati je eh.. haa kan dah panas tu

oren hari ni

buat lentok boleh... sambil pegang bekal conflakes madu dan didatangi kucing kesayangan a.k.a bestfriend dia


bye bye meowww..




salah satu amalan kat sekolah yang berjaya dipraktikkan di rumah... rajinnyaa.. 
ada sape nak tempah bibik tak?

baby dia...

Dah besar rupanya budak yang dulu kecik ni. Selalu panggil adik, adik, adik. Lepas ni dah kena panggil kak ngah. Nanti dia duk ingat dia baby lagi. Manja over..hehe

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Dah cuci muka ke belum pagi ni? Skincare apa yang dipilih ye? Harapannya semoga rakan-rakan memilih skincare yang selamat tanpa bahan kimia, merkuri dan berbahaya. Kalau boleh hati-hati la membeli skincare dari bahan yang sama antara sekalian banyak skincare lain, cuma dibranding dan ditampal sticker sahaja. Sayangi wajah anda. Jangan sembarangan memilih. Ikut nasihat doktor ni :-


Antara skincare yang diyakini selamat, berkesan dan menggunakan bahan semulajadi ialah set nutriwhite ini
Nilai setanding SK II tau, kualiti terbaik dengan 16 bahan semulajadi dari 16 buah negara antaranya :-




Akhir bulan lepas , kak zura menghubungi saya untuk mendapatkan skincare terbaik ini. Akhirnya setelah hanya 3 hari mencuba, beliau sangat berpuas hati. Kak zura membeli set flawless yang bajet sahaja. Suami beliau pun tumpang sekaki nak flawless jugak. Risau juga lah dia kot tak sempat guna setengah tahun dah habis

Kak Zura beli 3 jenis ni sahaja...
Pembersih , Pelembap dan Vita C untuk rawatan dari dalam

Balancing Moisturizer
Formula Bebas Minyak untuk Menyihatkan dan Menghidratkan Kulit

- Bebas minyak dan tidak melekit
- Berupaya mengawal rembesan sebum - Membelai kulit dengan mengimbangkan lembapan agar kulit terasa segar, licin dan berseri sepanjang hari tanpa kilauan
- Terbukti berkesan secara klinikal
- 146% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
- 268% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
- 173% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
- Membantu mengembalikan keseimbangan lipid

Gentle Deep Foaming Cleanser

- Membersihkan dan menyegarkan kulit
- Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
- Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
- Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
- Lembut dan menyegarkan
- Jimat penggunaan sehingga setengah tahun... kalau anda jimat lagi, boleh sampai setahun

Jom baca banyak :- TESTIMONI NUTRIWHITE YANG SELAMAT DAN BERKESAN SERTA SEMULAJADI


Hubungi saya :-
013 976 1627
alluana35@gmail.com

Lagi banyak kisah sembuh gastrik untuk didedahkan. Sudah baca cerita cara atasi gastrik dan sembuh gastrik dengan ESP ? Ada beberapa real testimoni yang telah direkodkan. Hampir kesemua cerita sembuh gastrik dengan asbab minum soya organik Energizing Soy Protein (ESP) yang diproses dengan air (tanpa alkohol) dan tidak melalui proses genetik (GMO) ini

ESP

TESTIMONI GASTRIK






Untuk mendapatkan kesan lebih optimum, dicadangkan untuk terus mengambil pakej gastrik & buang angin ini atau terus mendaftar keahlian untuk dapat harga ahli yang jauh lebih murah sehingga 30%..

Oh ye... ESP tu murah bulan ni ye.. harga runtuh menjunam sebab promosi
Allah Maha Memberi Sembuh

Hubungi saya :-
013 976 1627
013 976 1627
013 976 1627

alluana35@gmail.com


Siapa lagi nak sayang adik kalau tak kakak sendiri kan. Sebelum ada adik, main sorang-sorang, asyik gaduh dengan abuya jer. Walaupun dah ada teman rapat satu rumah, satu bilik , satu darah satu hati, gaduh tetap gaduh. Sayang tetap sayang

Walaupun kadang-kadang adik selalu macam kena buli je, selalu kena mengalah, kakak tetap sayang adik. Biasala tuu.. Jauh dalam satu sudut hati kakak yang bersih, kakak sangat-sangat sayang adik dunia akhirat dan prihatin kat adik dia


fenomena biasa kalau balik travel 
jauh-jauh... keletihan






Bukti kukuh DNA yang saling terkait ikatan ini bila setiap kali tidur, kakak akan pegang tangan adik, kalau terkejut dan sedar tangan terlepas dari genggaman, kakak akan cari tangan adik.. Adik pula bila bangun tidur, tengok kakak tiada di sisi, pasti akan bertanya kemana kakaknya pergi

Apa yang kakak nak , adik pun nak juga. Apa yang kakak dipuji, adik pun nak dipuji juga, nak disebut gak nama dia.. 

kami selalu sedondon... selera pun selalu sama laa

adik jangan takut... kakak ada ni.. 
kakak  kuat, kakak selalu ada untuk adik tau

jomm kita doa untuk abuya & bonde kite



lambat sangat tunggu kakak masuk... kakak sibuk main dengan sepupu... adik tertidur dulu sendirian

sorry laa... nak enterframe jugakkkk....
hanya maut pisahkan kami!

kakak... boleh pinjam bahu untuk bersandar.. adik ngantuk dah ni...

miss this moment... first time jadi ayah..

Raya Aidil Adha kali ni balik kampung. Kampung tu rumah mak aku la. Rumah tok budak-budak ni. Cuti pun lama, masuk cuti sekolah sekali seminggu. 

Balik berkumpul adik beradik dan anak-anak buah. Riuh rendah satu rumah gegak gempita dibuatnya. Tu belum campur suara tok membebel lagi sebab cucu-cucu sepahkan rumah... heheh... Sebenarnya dalam bebelan tok diorang tu kan , tok suka je cucu semua balik , penuh satu rumah, sekali sekala memecah kesunyian

Antara benda menarik yang selalu memeriahkan rumah tok ialah tentunya juadah-juadah enak yang silih berganti. Kena pulak dengan raya korban. Jamu daging je la 2-3 hari ni... adoiii... nasib baik dah awal-awal blok kolesterol jahat dengan PHYTOCOL... risau la jugak, kesihatan jantung kena jaga elok-elok

daging korban... normal la kalau buat sup gear box.. tapi aku tak gemar sangat sedut-sedut ni, tak suka isi lemak-lemak lembik tu, tak boleh telan... serius ni eh.. aku makan isi daging tu je

anak-anak buah duk jamu sup gear box.. err sukanya korang ehh

rendang kakak.. marvellous... cicah dengan ketupat

jangan ingat aku tak tahu balut ketupat okay... balut je la walaupun takde seni dan skill.. rupa balutan tu tak penting sangat kan, rasa ketupat tu yang penting... haha

haa kan dah cakap...rupa tu nombor dua, yang utama ketupat sedap.. 

western pun ada... makaroni bakar.. nanti la buat entri resipi seterusnya 

lontong... 

nasi beriyani mak with love & blessing

kakak baheja & cuzzies

ni baru suku dari anak-anak buah.. sibuk masing-masing nak pergi taman... nak naik kereta tak muat..pak long diorang angkut dengan lori haa...
mujurlah tok diorang bisnes perabut, ada la jugak lori penyelamat nak usung budak-budak ni..
cari mana satu baheja..?

DISH WASH dan BASIC H

Musim raya ni orang banyak guna periuk, belanga, kuali nak rewang-rewang, masak-masak banyak untuk family kan. Kadang-kadang memang menguji kesabaran jugak la nak menyental semua tu

Patutlah akak customer kita ni awal-awal lagi dah tempah DISH WASH dan BASIC H ni sebelum raya

Dua menda alah tu pencuci serbaguna TANPA BAHAN KIMIA , tak melekit di tangan, lembut dan wangi... kurang kerja menyental, jimat tenaga, jimat penggunaan dan tahan lama..

BASIC H tu boleh cuci macam-macam...yer la nama pun pelbagai guna..lantai,kuali,tingkap,sembur tanaman pun boleh guna basic H

Tengok TESTIMONI BASIC H.. harus tergamam... hehe

Salam 'Eidul Adha
TaqobbalAllahu minna wa minkum