01 September 2015

CARA PEGANG CHOPSTICK DENGAN BETUL

Makan dengan chopstick mungkin budaya masyarakat cina, jepun atau korea (seperti yang selalu di tonton)

Jujur , aku memang tak biasa langsung dengan chopstick. Kalau pergi chicken rice shop pun memang letak tepi je chopstick tu. Pergi makan shushi pulak ada la sekali dalam tempoh 4 - 5 tahun. Tu belum lagi aku nak cerita orang terengganu yang rare makan laksa dengan tangan sahaja. Ye , dengan tangan. Perggg terbayang bayang keenakannya

Nak pegang chopstick kena ada ilmu juga ye. Berguna ni untuk food review di china atau korea nanti, kan

kedudukan yang betul, tekan sikit kat celah ibu jari
kedudukan yang betul, tekan sikit di celah ibu jari

guna jari telunjuk
Guna jari telunjuk

chopstick

chopstick

chopstick

chopstick

makan mi dengan chopstick
Makan mi dengan chopstick
Sumber : Page KhanaPakana.com

Selamat mencuba!

unsur paksaan
unsur paksaan

LARANGAN PAKSAAN DAN SUMPAH DALAM BISNES

PAKSAAN

Tak perlu menipu atau memaksa orang nak buat bisnes atau terlalu mencuba untuk memujuk atau mengharap. Serah saja pada Yang Maha Esa agar ramai orang terbuka hati sendiri yang akhirya akan membeli dengan anda atau datang bersama-sama berniaga dengan anda

Prinsip perniagaan anjuran agama kita ialah kebebasan dan kerelaan kedua-dua belah pihak. Firman Allah  dalam Surah an-Nisa’ , ayat 29 mafhumnya :

“Janganlah kamu makan hasil pendapatan perniagaan yang dilakukan secara salah, kecuali ianya dilakukan dengan keredhaan kedua-dua pihak yang terbabit”


SUMPAH PALSU


عَنْ ‏ ‏أَبِي قَتَادَةَ الْأَنْصَارِيِّ ‏أَنَّهُ سَمِعَ رَسُولَ اللَّهِ ‏ ‏صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ‏ ‏يَقُولُ ‏‏إِيَّاكُمْ وَكَثْرَةَ الْحَلِفِ فِي الْبَيْعِ فَإِنَّهُ يُنَفِّقُ ثُمَّ ‏ ‏يَمْحَقُ. أيْ: فأن كثرة الحلف فى البيع قد يؤدي ألى رواج السلعة إلا أنه بعد ذلك إلى يُزِيل الْبَرَكَتها.

Mafhumnya:
Diriwayatkan oleh Abi Qatadah al-Anshari, sesungguhnya ia telah mendengar rasulullah SAW bersabda, awas kamu dari banyak bersumpah dalam berniaga. Sesungguhnya (kadang kala) banyak bersumpah dalam berniaga boleh melariskan barangan akan tetapi selepas itu ia akan menghilangkan barakahnya.


BISNES SHAKLEE YANG SERONOK

Nak kata dalam bershaklee tu tak ada cabaran langsung , tak juga. Nak kata mudah semudah a , b, c pun tak juga. Tapi ia tetap mempunyai cabaran yang tersendiri. Apa yang lebih nikmat ialah bila dapat membantu ramai orang meyelesaikan masalah mereka dan menambah nilai dalam kehidupan mereka. Keseronokan berganda ialah menikmati bonus di pertengahan bulan hasil berpenat lelah di bulan sebelumnya

APA YANG TAK PERLU DALAM SHAKLEE

20 KELEBIHAN MENJADI PENGEDAR / KONSULTAN SHAKLEE


1.SHAKLEE - JENAMA TERSOHOR , PRODUK KUKUH , BERKUALITI , UJIAN KLINIKAL , SENTIASA MENJALANI UJIAN MUTU PRODUK

TENTANG SHAKLEE

Di Shaklee, kami percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.

Kisah kami bermula hampir 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat.

Hari ini, kami merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Kami melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk kami Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.

Kami menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.
Kami menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.
Kami telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

Kami juga menawarkan peluang kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan dengan berkongsi produk kami.

Sehingga hari ini, kami telah membayar komisen bernilai lebih $6.7 bilion kepada para Pengedar kami, dan kami menjemput anda untuk mengecapi manfaat memiliki perniagaan Shaklee anda sendiri.


2. DAFTAR AHLI - RM 79 SAHAJA LIFETIME - RISIKO RENDAH , MINIMA KERUGIAN

3. KEAHLIAN PERCUMA dengan pembelian berjumlah RM 650 ke atas dalam satu resit

4. BELIAN PRODUK dengan harga AHLI YANG LEBIH MURAH

5.Tak Perlu 'LOAN' untuk memulakan perniaagaan

6. Tak perlu tayang atau jual muka kalau malu (Tapi sesekali kena tayang juga , nanti orang tak kenal penjual)

7. MALAS jual produk ? share je la info produk, kongsi keistimewaan shaklee, cerita kebaikan produk shaklee, tak pandai kami ajar

8. Tak perlu stok bertimbun..tak perlu beli stok (kalau mahu)

9- BEKERJA dari rumah dan FLEKSIBEL

10- TIDAK perlukan pengalaman bisnes

11. BONUS yang LUMAYAN... Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan.... hasil BONUS dah boleh beli balik apa-apa produk untuk kegunaan anda sendiri. free je beli. Bonus tak tetap , ia mengikut kerajinan anda berbisnes , berkongsi maklumat dan kesungguhan. Ia meningkat mengikut pencapaian anda. Dan tiada paksaan dari sesiapa untuk mengekalkan jualan atau target. Hanya diri sendiri. Anda nak bonus 10K , maka hasil kerja mestilah macam 10K. Kira ok la kan , kalau setiap bulan tak perlu usik duit gaji untuk isi minyak kereta , beli lampin anak , pergi swimming pool , beli barang dapur , bayar bil

bonus shaklee
bonus shaklee


12. Peluang tambah pendapatan dan side income dengan MUDAH

13. TAK perlu modal langsung nak bisnes... bayar keahlian sekali sahaja!!

14 - TIADA YUARAN TAHUNAN

15 - TAK WAJIB maintain pembelian setiap bulan untuk kekalkan KEAHLIAN

16. Sistem online dan PENGHANTARAN yang MUDAH.... Kita hanya uruskan order customer , penghantaran semuanya diuruskan oleh Shaklee. Hanya mengambil pesanan pelanggan , seolah-olah perniagaan dropship

17. SUPPORT GROUP yang eksklusif

18 - ILMU PRODUK / TRAINING sentiasa disediakan , ONLINE dan OFFLINE

19 . CAR BONUS !!!!!


car bonus
car bonus


20. Nak GEMPAK lagi...? peluang pegi UMRAH for FREE... pergi AMAAAARIIKA pun FREE.... naik FLIGHT claim first class FOR FREE



tawaran best shaklee
tawaran best shaklee




Jom SHAKLEE!!!

Bernutrisi & konsultasi PERCUMA dengan saya..?


Muhammad Nizam Yusof

SMS / WHATSAPP  : 013 976 1627

FB : Muhammad Nizam

IG : BAHEJABELLADOTCOM


Kita semua sedia maklum bahawa beg merupakan aksesori dan keperluan hampir semua wanita. Tanpa beg, susah untuk kita untuk membawa barangan peribadi yang lain untuk ke sesuatu tempat. Oleh yang demikian, jangan pelik jika hampir semua wanita mempunyai lebih daripada satu beg dalam koleksi masing-masing.

beg



Ini kerana, ramai yang mengkhususkan sesebuah beg untuk kegunaan sesuatu acara sahaja. Contohnya, beg untuk dibawa ke pejabat adalah berlainan dengan beg tangan yang dibawa ketika bersiar-siar. Begitu juga dengan beg yang dibawa ke pasar adalah berlainan dengan beg yang digunakan sebagai aksesori untuk menghadiri majlis-majlis istimewa. Oleh itu, jom kita lihat beberapa tips membeli beg tangan berdasarkan gaya dan kegunaan anda;

beg
koleksi terbaharu
koleksi terbaharu

Untuk beg jenis tote atau shoulder bag, ia merupakan jenis beg tangan yang paling sesuai untuk anda gayakan ke pejabat. Saiz beg yang besar cukup muat untuk mengisi barangan peribadi anda dan beg jenis ini selalunya mempunyai banyak compartment. Oleh yang demikian, lebih mudah untuk anda menyimpan barangan anda
beg
koleksi terbaharu
koleksi terbaharu


Untuk anda yang lebih gemar bergaya kasual dan ingin bersantai bersaam rakan-rakan di hujung minggu, pilih beg tangan yang bersaiz sederhana seperti sling bag ini untuk memudahkan pergerakkan anda.

beg
koleksi terbaharu
koleksi terbaharu


Dan jika anda menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam untuk ke tempat kerja atau keluar membawa barangan berharga seperti laptop bersama-sama anda, pilih backpack seperti berikut untuk keselamatan yang terjamin.


Jom cuci mata koleksi beg terbaharu dan menikmati potongan 20% apabila anda
 melanggan newsletter di zalora


#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

tinggalkan jejakmu