06 July 2015

Hari-hari kerja ialah hari yang memenatkan secara fizikal dan mentalnya. Kadang-kadag keluar awal pagi , hari masih gelap , anak masih tidur. Balik rumah kadang-kadang sampai senja , kadang-kadang anak-anak pun dah tidur balik. Kemain anak tunggu kita balik dari petang tunggu depan pintu , lewat juga kita muncul ya

Bila sampai di rumah memang lah adil untuk menunaikan hak kita nak baring , nak rehat , nak rebahkan badan , nak cek telefon . Tapi ia kurang adil bagi anak yang nak bermanja , main kuda-kuda , peluk cium , nak bercerita panjang apa yang berlaku di taska hari itu. Kang kalau anak tidur awal , tersentuh perasaan pula, walaupun cuba mengekalkan kemachoan  

TIPS UGUT ANAK KEMASKAN MAINAN BERSEPAH

Letak la telefon dulu. Luangkan masa berharga . Masa kecil diorang sekali sahaja .Nanti besar diorang ada kehidupan sendiri. Kalau terlepas masa kecil ini , dah tak boleh ulang lagi. Dah tak boleh nak gomol-gomol macam diorang kecil. Semua akan jadi kenangan. Dugaan memang banyak , tak mudah juga sebenarnya, kan

Budak-budak biasalah kalau sepahkan mainan. Lagi di suruh simpan dan kemas , lagi tu lah diorang buat tak tahu je. Mari cuba tips ayat ugutan ni , mana tahu jika berhasil. Kalau anak sepahkan mainan , disuruh kemas , cakap elok-elok pun tak dengar , malas nak kemas , cuba bagi ayat ugut-ugut manja macam ni :-


"Kalau tak kemas , nanti abuya tak nak beli ais krim!!!! "
(kalau diorang buat tak endah lagi?..)

" Kalau tak kemas , nanti tak nak pergi kolam!!!"

( kalau diorang tak peduli jugak...?)

" Nanti abuya kahwin lagi , haa , mak tiri nak , mak tiri ?!!! nak mak satu lagi tak?..

Haa boleh pulak mengemasnya. Dengan si kecik ni sekali tergedek-gedek duk kemas

In sya Allah , menjadi .. doa banyak-banyak supaya masa bagi ugutan manja tu , puan isteri duk kat dapur , tengah fokus masak


bahejabella
bahejabella



bahejabelle
bahejabella



Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 012-296 1085. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

Kesian marhaenis di wilayah antah berantah , dulu kini dan selamanya kena tipu . Hidup-hidup kena tipu. Dulu sebelum berlangsungnya pemilihan bakal-bakal wakil penakluk wilayah , dijanjinya manis-manis , bertanam tebu di pinggir bibir , lebih manis gusi daripada gula , berlapik lidah di balik kain ( betul ke bidalan aku ni?)

Dulu dijanjinya kos ufti pengangkutan awam kegunaan seharian rakyat jelata tidak akan naik. Harga minyak kenderaan tak akan naik. Semuanya mahu berbakti untuk rakyat jelata. Rakyat jelata diutamakan. Entah tak sampai beberapa purnama semua itu dusta. Rakyat dibakulsampahkan. Di lenyek-lenyek bagai orang bodoh. Yang penting , aku dah dapat takluk wilayah , katanya sang rejim


Hei sang rejim , langit tidak selalu cerah , awan tidak selalu terang , matahari garang bersinar pun kadang-kadang diselangi hujan dan pelangi. Lupakah kamu akan kesombongan raja namrud? Tak ingatkah engkau akan keangkuhan iblis laknatullah yang enggan sujudkan Adam? Tak bacakah kamu sejarah silam , namrud yang bongkak mengaku Tuhan itu akhirnya mati hanya dikalahkan dengan seekor nyamuk halus dan kecil? Nyanyukkah kamu akan semua ini?


Ingatlah hei sang rejim , kamu menakluk wilayah kerana kuasa marhaenis. Jangan pernah lupa , kamu bisa turun takhta , juga dengan kuasa marhaenis!!!!

Bukan marhaenis yang perlu memulakan langkah berjimat cermat, kena naik basikal , tak payah balik kampung masa raya , masak nasi goreng di rumah (tepi kuali ada kucing , ada ridsect, kemudian selfie ) 

Sedang kamu? Upah kerja sebagai penakluk wilayah pun digandanya dua kali , cukup masa dibelinya roket besi peribadi . Kos selanggara roket besi kamu sahaja sudah mampu menanggung puluh ribuan gelandangan di wilayah kamu itu. Marhaenis dapat apa? Rakyat jelata disuruhnya berjimat untuk selamatkan ekonomi. Rakyat jelata dikatanya kaya raya hanya kerana nak makan ayam goreng kentucky

Yang teramat patut untuk memulakan langkah penjimatan dan perbelanjaan demi menyelamatkan ekonomi wilayah maju 2040 ini ialah kamu dan konco-koncomu , bangsawan termasuklah istanawan
Kenapa rakyat marhaen yang kena dulu? Bukan rakyat marhaen pula kena berkorban untuk tanggung kamu

Aku harap , makbul lah hendaknya , betul lah altimet dan awi rafael (dengan aku sekali la ) akan jadi kaya raya . Boleh jugak diorang baiki jalan raya berlubang sana sini kat kampung sebelah. Boleh jugak aku pesan kat pemandu dia , schumacer tu untuk beli nasi lemak bagi emak aku buat sahur nanti. Untung-untung bil-bil elektrik jiran-jiran tetangga semuanya ditanggung. Gula dan beras pun di belanjanya barang sebulan dua




satira lewat malam
#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN