14 May 2015

Apa Itu Pavlova?

ada yang tidak tahu, apa itu Pavlova?
apa rasa pavlova? kenapa nama dia Pavlova.
ok, mari saya ceritakan sedikit tentang Pavlova,
Secara ringkasnya, Pavlova adalah sejenis makanan,
atau dessert yang berasal dari New Zealand,
walaupun ada yang mempertikaikan asalnya Pavlova,
Nama Pavlova ini diberi sempena nama Penari Ballet
Rusia, iaitu Anna Pavlova.

Pavlova asalnya dibuat hanya untuk perayaan dan musim
panas, tapi kini, Pavlova dihidangkan sepanjang tahun,
Pavlova ada lah Meringue atau kerak yang segar dan
dan lembut, keras diluar, tapi lembut di dalam,
apabila makan bersama buah dan krim,
nak nak semasa sejuk ( baru keluar chiller )
ianya menjadi bertambah sedap.

Pavlova manis, sebab itu lah ia digabungkan
dengan buah buah yang masam seperti
berries, strawberri, kiwi, passion fruits
dan sebagainya.kini, di Malaysia,
Pavlova semakin popular, dan mereka telah mula
mempelbagaikan topping pavlova,
ada yang suka, chocolate Pavlova,
ada yg suka karemel, ada yang suka nutella,
dan mcm mcm lagi.

Mini Pavlova

Selain dari sebiji pavlova yang besar,
ada juga yang buat pavlova dalam bentuk mini,
kecil kecil, ia sesuai untuk dijadikan dessert untuk
hantaran atau menjamu tetamu di rumah.

Mini Pavlova

Mini Pavlova

Tempah Mini Pavlova Sedap

Jika teringin untuk rasa Pavlova yang sedap,
boleh tempah dengan Rara, atau boleh visit IG
SugarlandByRara di Sugarland By Rara,
ada pelbagai jenis Pavlova yang boleh korang pilih,
ada chocolate dan pelbagai topping,
dan kebanyakan yang 1st time makan Pavlova Rara,
pasti akan repeat order, Sugarland By Rara juga menerima
tempahan untuk majlis akikah, majlis hari jadi,
perayaan, dan sebagai doorgift. Semua boleh deal.

Tempah Pavlova untuk Anniversary

Jika bosan asyiklah membeli kek untuk Anniversary atau
lain lain ulang tahun, anda boleh juga menempah
Pavlova bersaiz M. Size M sesuai untuk dimakan
2 orang, dan size XL sesuai dimakan 6-8 orang,
tapi, size M tu kalau jenis yang gila dessert,
sorang pun boleh habis.hehehe.

pavlova hantaran

pavlova

Pavlova Pakaging

Pavlova by Sugarland By Rara didatangkan dengan
pakaging yang comels! kotak putih, dengan ikatan tali
guni yang menampakkan ia lebih menarik,
sesuai jugak jika hendak dijadikan hadiah
atau surprise kepada suami atau kawan kawan.



Tempah Pavlova

untuk menempah, boleh Whatsapp RARA
019-477 4240 ( whatsapps only )
atau, anda boleh FOLLOW

Instagram SUGARLANDBYRARA
jangan lupa, SugarlandByRara okay!
why Sugarland? because LIFE is Sweet.


Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. Exchange Feed Group merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor

Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, kalau RF tu roger federer , atlet sukan tennis feveret aku . FR ni pemilik blog yang misteri ini (misteri sangat) menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang dikaatakan menyerupai Awal Ashari atau mungkinkah M Nasir yang diminatinya ini

gambar fr dengan M Nasir
FR dengan M Nasir

Blog beliau NOTA PURBA pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas. Kalau berentri entri , sudah pasti anda melekat terus dan terpaku langsung terpana dengan blognya

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba  berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya. Kerana itulah Fr diberi penghormatan untuk giliran pertama di riview kan

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!" Ye Fr, move on and grow up

Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG dah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. Haha 

What is chemistry in academic words (not less than 200 words) 

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. Ulang 50 kali utk cukupkan 200words.", Fr. Fr


Kita doakan semoga saudara saya , Fr ni menemui setiap kebahagian yang dicari dalam menempuhi kehidupan. Moga silaturahim yang dijalin berkekalan dan berjumpa di syurga abadi

gambar Fr dan hari bahagia kawannya
Fr di hari bahagia kawan-kawannya

Jom singgah Nota Purba  untuk melihat kepurbaan dan kemisterian 


header blog nota purba
blog nota purba




#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN