29 December 2014


1. Sedia keluar dari domain selesa diri. .Melihat dunia dari gambaran yang lebih besar..Masuk dalam zon huru hara. Tenang disitu.

2. Lapar untuk mencapai. ... Sudahkan apa yang telah dimulakan. Berhenti apabila didapati tidak membawa makna.

3. Besar Otot Tabah. .Otot Tabah tidak akan besar tanpa melalui proses kegagalan dan kesukaran.

25 December 2014


Kisah Benar Lelaki Tua Berkain Pelikat Ini Akan Buatkan Anda Fikir Semula Tentang Kehidupan..

Cerita asalnya dikongsikan oleh seorang rakan Facebook., Dato’ Roslan Ab Hamid. Ianya mendapat perhatian ramai dengan menerima jumlah like dan komen yang tinggi. Cerita ini memberi inspirasi kepada orang ramai bagaimana mahu hidup dengan lebih bermakna di atas muka bumi ini. Kami kongsikan kisah Lelaki Tua Berkain Pelikat ini di bawah..

****


1. Jimat cermat

Mereka memang berjimat dalam berniaga. Saya tahu perkara ini. Jika barang yang masih boleh dipakai, mereka akan jaga dari rosak dikedai mereka. Mereka sangat berjimat cermat.

2. Rajin berusaha

Mereka rajin berusaha, buka kedai jam 9 pagi tutup jam 10 malam. Mereka kata kalau tak kerja nanti jadi malas. Walau mereka dah tua, mereka tetap berniaga. Tengok di kedai runcit milik mereka, mereka tetap bekerja dalam bisnes mereka walaupun ada ramai pekerja. Setiap hari mereka datang.

23 December 2014


Badan seharian tak mandi pun dah rasa lain macam... mandi tu pulak mesti la nak guna lifebuoy.. lifebuoy color oren tu best haa..



21 December 2014

ni antara 7 testimoni customer saya , 90 peratus daripada mereka dek tahu kelebihan & manfaat mendaftar ahli - secara tak langsung telah menjadi ahli kumpulan nutrisi saya.. NZ WORLD KINGDOM <- great company wannabe... In sya Allah..!

19 December 2014



Kalau orang main gym , angkat besi , hari hari angkat besi kan..... nak jadi perut six packs , eight

18 December 2014


ANAK SEDANG MEMERHATI

Anak memerhati - loading masuk dalam kepala - install - open & apply...kadang kadang update...

03 December 2014



SUGAR CONTROL SET

02 December 2014



TANDA-TANDA AWAL  DIABETIS






1- Kerap ke bilik air:

laporan berita tahun 2003


Tidak selama-lamanya yang MANIS itu manis..... ada yang manis tu sebenarnya pahit dan sangat menyakitkan.... Antaranya ialah penyakit KENCING MANIS atau DIEBETIS..
#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN