bahejabella: November 2016

Alhamdulillah, set buang angin dalam badan keluaran Shaklee yang kita cadangkan untuk kawan-kawan (customers) yang mencarinya sangat memberi respon positif. Bukan setakat set buang angin sahaja, kita juga share resipi yang sangat simple boleh dibuat kat rumah seperti halia goreng atau telan bawang putih macam Datuk Siti Nurhaliza buat tu

Selain resipi simple, pergi la ikhtiar berurut dengan tukang urut professional. Biar sakit-sakit dahulu kena urut, asal sembuh-sembuh kemudian. Ada juga sedikit tips yang diberikan oleh tukang urut professional yang aku jumpa iaitu tinggalkan terus amalan minum ais dan mandi bermula dari bawah (dari kaki naik ke atas kepala). Walaupun part ais tu... hurmm susah sikit aku nak ikut.. hehehe

Pun begitu.. selain mengambil suplimem buang angin ni, ia tetap membutuhkan kesabaran yang tinggi untuk mengawal sengsara angin dalam badan. Tak boleh la nak expect hari ni telan, malamnya dah sembuh. Set buang angin ni bukan ubat dan ia semulajadi

Panjang pulak bebel... sebenarnya nak share satu lagi resipi membantu buang angin dalam badan yang aku baru buat tadi iaitu Teh Herba Alfalfa bancuhan penuh ketenangan


Aku guna Cinch Tea Mix. Bancuh dengan air suam. Teh ni mudah larut, dengan air sejuk pun boleh. Power teh ni weh.. selalu nak drive jauh jauh memang berwaspada terlebih dahulu dengan minum Cinch Tea Mix ni. Tahan mengantuk dan bagi tenaga segera. Boleh drive lama tanpa berganti dengan co-pilot kat sebelah


Masukkan alfalfa. Kalau nak terlebih best untuk buang angin dalam badan, letak 10 biji. Kalau nak sederhana power, letak 5 biji sudah. Jangan risau, kat botol alfalfa memang dicadangkan 10 biji sehari

Kemudian, biarkan alfalfa tu larut. Kalau rasa lambat, sebelum masuk ke dalam teh, boleh je nak tumbuk tumbuk alfalfa tu dengan lesung batu (alas dengan plastik)


Selalunya minum cinch tea mix tu kosong dan tawar macam tu je. Ala ala stail chinese gitu. Tapi kali ni nak buh gula sikit kasi sedap. Aku masukkan sekali gula organik. Sikit sudah ye!

Proses Gula sebelum ia menjadi putih (jomm bertukar ke gula organik)

Minum tanpa rasa bersalah... guna shaker shaklee je. Takde cawan mahal...
bestnya.....rasakan nikmatnya selepas itu.. dinasihatkan jauhkan diri dari orang ramai sekejap... takut nanti ter burrpp burrpp depan orang.. kan

ni posing 2 set bajet buang angin sebelum cod kepada  customer 
(Alfalfa, Peppermint, Garlic)



Allah jualah Maha Memberi Sembuh

Info Lanjut :-
013 976 1627
alluana35@gmail.com
Itulah antara moment indah adik beradik yang sempat diabadikan sepanjang cuti sekolah yang baru bermula dua tiga hari ni. Main-main dalam rumah je. Belum sempat (baca : belum rajin) dan belum plan nak ke mana-mana lagi


Adik a.k.a kak ngah ni memang tak boleh berpisah dengan kucing-kucing yang bertandang tanpa diundang ke rumah ni. Pantang kucing masuk dalam rumah je, mesti terus nak terkam dan main dengan kucing dia

habislah lemas kucing tu dik duk sumbat dalam khemah


Yang kakak sorang ni pulak kuat merajuk. Makin besar makin kuat merajuk. Tu siap dengan telekung lagi merajuk dalam keimanan gitu haa.. Ada la tu hajat dia nak tak dapat atau yang abuya tak tunaikan...hehe

bertabahlah kakak

ni pun tengah merajuk, sebab nak mencelah jugak time snap gambar agaknya...takut tak sempat kot

Selamat bercuti dan berhujung minggu. Pagi pagi aku dah bengkek dengan sejenis haiwan bernama tikus ni.  Suka naww lalu lintas dalam rumah. Tak cukup dengan itu, makan pulak barang Shaklee aku. Nasib baik stok lain yang ada tak kena gigit


Semalam hampir 3/4 krim herbal blend selamat diorang hadamkan. Kenyang benar agaknya tu. Aku agak mesti tikus dan kawan kawannya ni ada alergik kulit, kena ruam atau ekzema kecil. Tak pun mesti takut kena gigitan nyamuk. Sebab tu la telan sampai nak habis herbal blend ni kan. Mentang-mentang la krim ni organik kan, multi purpose lagi


Ada jugak la kawan-kawan yang sama kes macam ni. Siap gigit penutup tong ESP lagi. Huhh ada hati tu korang ni nak makan ESP. Nak jadi gebu la tu wahai cik ti..kan


Ni kejadian tahun lepas. Ostematrix yang tokma makan untuk hilang lenguh, sedap badan dan pelawas ni pun nak ditelannya. Tengok tu ada cubaan menggigit kat botol. Last last aku buang je sebotol ostematrix tu. Bimbang la termakan bekas tikus jilat

Terbukti kan... shaklee buka  sahaja digemari oleh manusia, haiwan pun suka.. haha

Antara moment indah di snap ialah saat anak-anak lena ketiduran. Bila dah ralit sangat, tertidur dengan sendiri la kan budak-budak ni



best moment dalam pangkuan... tengah tunggu bonde dia shopping ni agaknya

khusyuk main

tiba-tiba tertidur sendiri


kesejukan air cond

dah bingit gaduh dalam kereta, tetiba senyap, haa tahulah tu tengah pengsan berjemaah



ehh terselit gak.. dah ngantuk kakngah tu haa

syok duk makan biskut , tidur dengan plastik biskut skali, takut orang ambik


Alhamdulillah. Selamat berhujung minggu. Tinggal seminggu saja lagi nak habis sessi persekolahan 2016. Lepas tu boleh holiday sebulan.. hehe

Korang yang selalu mintak free gift dan hadiah iringan selepas order shaklee dengan aku tu, haa ni ada berita menarik. Dapat free gift tau. Bukan senang aku nak bagi free free gift ni bagai. Hanya untuk pelanggan setia ataupun membeli dengan kadar atau kuantiti yang banyak sikitlah... baru berbaloi..kan



Free gift tu pill box ni. Kalau selalu beli kat farmasi biasanya pillbox ada cop hari je kan. Tapi yang ni sangat eksklusif sebab ada cop Shaklee tau. Nama hari pun ada

Tak semestinya kene bubuh suplimen Shaklee je dalam tu. Ubat ubatan pun boleh. Kalau ada mak ayah yang kena ambil ubat secara berkala atau harian tu, pill box ni sesuai sangat

Ingat tuuu... PERCUMA tauu dengan pembelian vitamin Shaklee melalui saya. Selagi stok masih ada


 
Pill box dah tak banyak


Dua bulan lepas ada la beberapa orang yang berjaya dapat shaker Shaklee limited edition yang besar ni.. Dah beli banyak-banyak, dapatlah merasa free gift yang special ni kan... Tapi shaker ni dah habis, tinggal pill box eksklusif je. Jom whatsapp saya kalau nak beli shaklee dan dapat free gift


Info lanjut :-

013 976 1627

alluana35@gmail.com


Malu nak buat tajuk entri resipi sandwich.. hehe.. sebab simple sangat dan semua orang boleh buat. Pejam mata pun boleh kan

Asyik terliur jer tengok iklan instagram sandwich Garsa Kitchen tu haa.. rancak bisnes diorang. Network dah besar dan dikenali. Untunglah korang duk area yang depa cover delivery. Hari hari boleh hadap sandwich.. ermm 


Akibat keterliuran yang amat sangat tengok ig sandwich depa tu, akhirnya so-called-dinner malam tadi aku buat sandwich.. 


Guna tuna berlada dalam tin je. Goreng sekejap bagi hilang hanyir dan ketepikan. Goreng pulak scramble egg. Roti pun goreng jugak tanpa minyak. Lepas tu boleh buat sandwich. Masukkan salad. Takde mayonis bagai, kurang gemar. Sepatutnya nak taruk sekali cheddar cheese tapi tak jumpa dalam peti ais... 


Konon konon nak present macam garsa kitchen. Jadilah tu kan.. abuya's kitchen pun boleh. Buat hilang kempunan


Alhamdulillah, sedikit perbualan kebahagian dari sang anak yang dikongsi oleh rakan kami dari family besar nutrisi. Ia bukan sekadar testimoni lariskan produk, tapi ia lebih kepada perkongsian kegembiraan dan kesyukuran apabila si ibu bertambah sihat




Mana tak gembiranya anak jika si ibu yang menanggung sakit buah pinggang tahap 4 dan perlu menjalani dialisis secara berkala dan menelan kos yang tinggi , kata doktor akhirnya dah stabil dan kembali normal. Alhamdulillah dengan asbab ikhtiar melalui vivix. Allah jua Maha Memberi Sembuh

Sebab tu laa aku sayang sangat vivix ni. Tak boleh tinggal dan kena konsisten. Almaklumlah dah masuk 3 series, family ada diabetic history pulak tu...seram. Walaupun iktiqod kita, mudhorat dan manfa'at itu memang datang dari Allah. Tapi berikhtiar hak makhluk dengan izin Allah jua.. kan

antara cara aku minum vivix ialah campur dengan madu... hurm sedap

Salah satu bahan premium dalam vivix juga ialah makanan sunnah tau... buah yang disebut makanan dalam syurga iaitu anggur



Inilah dia buah anggurnya. Anggur premium yang sangat tahan lasak dan bersaiz besar berbanding anggur biasa. Adalah lebih kurang satu penumbuk aku ni haa besarnya

pokok anggur muscadine



Jom baca :




Info Lanjut :

013 976 1627
alluana35@gmail.com

Anak sedang growing up biasalah kalau tak boleh duduk diam. Walaupun aktif tu bagus untuk perkembangan dan tumbesaran kanak-kanak, ia mencabar jugak dan agak menguji kesabaran kalau nak jalan ke mana-mana

Salah satu tempat yang nak sangat anak kita jadi behave ialah di kedai makan. Malu la kan kat orang ramai tengok anak kita bising. Bising sikit-sikit ok lagi, kalau annoying kacau orang, gaduh, jalan atas kerusi sofa kedai tu main pakai kasut je, menangis sampai seluruh restoran dengar ... hurmm mati kutu gak tu kan nak pikior macam mana nak buat. Takkan memanjang jer nak bagi gajet.. kihkih..

2 hari lepas kitorang pergi makan di kopitiam favourite abuya di Kuala Terengganu ni, Pappa Rich. Abuya suka sangat menu kat situ dan Pappa Rich duduk carta nombor satu kopitiam terbaik kat sini..bagi abuya la.. highly recommended.. hehe


Kitorang order mee kari dan nasi goreng kampung special, ada sate , telur dan kepak ayam. Menu ada sedikit perubahan. Katalog menu pun dah baharu sejak pasca bajet. Paling ketara sekali cendol kegemaran aku dah jadi makin kecil portion.. ada menu yang telah ditiadakan dan digantikan dengan nasi ayam. Baheja ni suka sangat laa nasi ayam tu.. memang nasi ayam la yang diorang makan time tu

wajib order , cendol dan sagu gula melaka.. the best in town


Ini tipsnya nak bagi budak-budak ni diam. Beli buku. Buku murah-murah je. Buku tulis, warna dan sticker. Kebetulan sebelum masuk Pappa Rich tu, abuya masuk kedai buku nak beli buku sikit, belikan la diorang skali. Ini akan membuatkan tahap tidak duduk diam diorang tu menurun sehingga 80%.. Jadi, tempoh selesai order dan menunggu makanan sampai, banyak tumpuan diberikan untuk buku baharu diorang tu.. 


Ini anak abuya la,anak orang lain tak tahula macam mana gayanya. Bagi apa yang diorang minat (selain gajet). Tak semestinya kena membeli. Bawak buku dari rumah pun ok. Tapi biasanya budak-budak ni suka benda baharu. Kena la cari alternatif mengeluarkan sedikit kos di musim harga minyak naik. Kalau taknak kos, bawak jer mainan dari rumah tu. Itupun kalau diorang dah tak boring..hehe



Ni gambar tahun lepas. Nasi lemak Pappa Rich. Sepatutnya pergi Pappa Rich nak order nasi lemak ni, tapi dah kehabisan la pulak. Terpaksa la try menu lain. Esok baru diet... diet la sangat

Satu line penting yang meniti di bibir trump semasa berkempen untuk jawatan presiden negara terrorist sebenar, amerika ialah :  “Make America Great Again”

Itulah moto utama trump dari parti republican yang didokong kuat oleh zionist dan illuminati, sehinggakan penentang trump menggelarkan dia dengan ayat trump is clearly a zionist puppet



Manifesto donald trump :-



Imigrasi

  • Menghantar kembali pendatang dari Mexico dan anak mereka yang tidak melalui penguatkuasaan bermula dengan mereka yang mempunyai jenayah berat
  • Membesarkan tenaga kerja Imigresen di USA
  • Bina tembok di sempadan Mexica-USA dan meminta Mexico membayarnya
  • Segera menggantung kemasukan individu dari negara bergolak dengan pengganas sehingga terdapat mekanisma mengesahkan tahap keselamatan pendatang tersebut
  • Block semua orang Islam yang masuk ke USA
  • Mengisytiharkan Baitul Muqaddis sebagai hak mutlak si pendatang haram israel

(hurmmm elok la jugak tu, lepas ni orang Islam tak payah nak melancong ke amerika sangat... dekat passport kita pun dah boleh tambah cop kat belakang tu, negara yang haram dimasuki , israel si pendatang haram dan amerika)

Perdagangan
  • Menarik diri dari TPP
  • Runding kembali North American Free Trade Agreement
  • Meningkatkan tarif import dari China sebanyak 45%.

Peraturan dan Undang-undang
  • Menghentikan jenayah
  • Mengurangkan keganasan melibatkan senjata api.

Kesihatan

  • Menyediakan khidmat kesihatan yang lebih murah... (yang ni Malaysia boleh contohi)
  • Menghukum doktor yang melaksanakan pengguguran haram
  • Mengemaskini Sistem Kesihatan Mental Amerika kerana berpendapat ini akan mengurangkan jenayah amukan senjata api di tempat awam

Pertahanan
  • Memperbaiki hubungan dengan Russia dalam menentang ISIS
  • Meningkatkan bajet menaiktaraf ketenteraan Amerika untuk menyaingi Russia dan China
  • Mana-mana negara yang mendapat manfaat keamanan dari USA perlu membayar kos operasi ketenteraan tersebut
  • Usaha menghapuskan ISIS diperkuatkan melalui Tentera Bersekutu
  • Melaksanakan perang cyber bagi menghalang propaganda ISIS... 
ekk elleh... isis tu bukan ciptaan korang ke?

Senjata Nuklear
  • Berunding dengan Korea Utara untuk menghentikan program Nuklear yang akan membuka ruang hubungan dua hala negara yang lebih mesra
.
Kini hanya berbaki sekitar sebulan setengah sahaja lagi sebelum trump menjalankan tugas rasmi sebagai presiden pada Januari 2017. Sekarang trump sedang sibuk menyusun semula pentadbiran White House dan membuang segala corak pentadbiran obama si pembunuh Osama

Kita semua sibuk apa? Sibuk nganga jer la... nganga positif?.. Positif yang tak bertempat. Kata... nak lawan amerika, Subuh pun subuh gajah, dengan selimut sehelai pun selalu tewas.. kan

Rasanya sedikit kurang adil dalam industri suplimen jika sesetengah sekelian banyak makanan tambahan yang anda makan, last last, shaklee jugak yang dapat nama kurang elok. Asal sakit je , shaklee penyebab. Tu belum lagi asal kalau mati jer?Shaklee la penyebabnya seperti yang pernah jadi viral tahun lepas

Semalam terbaca alkisah Master Salwa yang agak tertekan apabila dimasukkan ke hospital, dan diprovok bahawa makan terlalu banyak suplimen shaklee adalah penyebab anaknya sakit. Akhirnya terbukti shaklee bukan punca nya dan bukan salah ibu mengandung




Setelah ujian darah dibuat, terbukti semuanya ok dan tidak ada sesuatu keganjilan pun dengan pemakanan suplimen shaklee, apatah lagi ketika menyusu baby


Amalan pengambilan Shaklee dari Master Salwa yang sangat konsisten

KREDIT : MASTER SALWA


Alhamdulillah, ni bukan taksub la ya. Bukan juga menidakkan dan menafikan usaha doktor, ubat dan hospital. Tidak sama sekali. Tapi... tolonglah adil. Usah semborono je mengatakan shaklee punca segala yang tidak sihat itu. Ok peace!