bahejabella: REZEKI LAMPIN

REZEKI LAMPIN

/
0 Comments
February 09, 2015
Allah bagi kelapangan rezeki dengan banyak cara.. Allah Maha Kaya , Pemberian Allah tu sangat lah luas... Tak terbatas dan tercapai dek akalan manusia pun... Tak semestinya mintak dengan Allah murah rezeki , maka akan dapatlah duit kertas bertaburan jatuh bak hujan dari langit.. Duit sahaja kah yang ada dalam hati nurani..?

Antara hal yang memang aku terasa sangat tengah kelapangan rezeki sekurang-kurangnya buat saat ini ialah "drypers"   ( baca : pampers ) ... lampin pakai buang baby/kanak-kanak... Ya.. lampin..!



Sebab...?

Anak sulung aku , baheja dah tak pakai drypers macam biasa,,, heh he... Alhamdulillah..
macam biasa tu maksudnya tidak sekerap sebelum ni laa... ye la kan , dah 3 tahun setengah , patut sangat la tak pakai langsung drypers.. cuma pakaikan dia masa dia nak tidur atau masa nak naik kereta , manalah tahu kot kot tengah naik kereta nak ke mana-mana , nak kencing ke tak tahan , habiss rosak kereta aku... he he..

Terasa sangat kelapangan tu sebab baheja pakai drypers terbaik dan mahal... mamypoko.. bukan nak eksen ,, tapi mamypoko sahaja yang sesuai dengan dia sejak umur 1 tahun...  dulu2 dah cuba pakai petpet , huggies , drypers , 1 Malaysia , whoopee... tak jalan jugak ,.. kerap bocor , baheja berak banyak kot ,, drypers pun tak mampu menampung.... akhirnya konsisten dengan mamypoko... tak apalah.. duit boleh cari, kan.. anak mana mahu ganti...! apa saja la untukmu , sayang.. nasib baik la si adik ni sekarang boleh tahan dengan petpet , tak la semahal mamypoko... tapi still ok!

Aku beli mamypoko selalunya dekat Giant. bukan beli time hari biasa tau... beli time SALES sahaja.. jimat banyak.. sekali borong memang 3 - 4 pek.. kdg2 sampai 6 pek... selalunya dekat2 dengan minggu gaji , memang belek surat khabar cari promosi Giant... selalunya memang ada...huhu...  kdg2 je time kehabisan stok , terpaksa juga aku beli masa bukan sales.... apa nak buat...

So  sekarang , dah kurang kekerapan beli mamypoko , untung la sikit saving dalam rm 150 sebulan... setahun? tak ke rm 1800 ... dah boleh buat pergi holiday tu.... he he...

kakak pun dah pandai sikit-sikit urus diri , nak ke sekolah , masuk toilet sendiri , buat susu sendiri ...
ermmm makin aku rasa tua dah ni... heh he he he...





mamypoko



i baru je swimming... okay!




You may also like

No comments: