23 November 2014



Satu lagi kegemaran saya ialah CINCH ENERGY TEA MIX... Dah jadi amalan dah sejak dua menjak ni.. up kan metabolisma dan bagi tenaga... Pernah , dan selalunya juga lah...20 jam tak tidur .. tak rehat ...

pernah , 6 pagi khamis, sampai balik kerja 4 petang ....main-main dgn anak-anak dulu... lepas maghrib gerak ke kemaman pulak demi mencari sesuap nasi....

sekarang saya kurang risau sebab ada cinch tea , sebelum drive , minum dua sachet terus cinch tea...memang tak mengantuk & energizing... driving sorang-sorang rilek & steady je...orang umah duk sebelah kita rehat sambil zzzz... ha ha ha...sebelum tidur rehat , boleh sambung cari ilham lagi sebelum terlelap...

 selalu saya bancuh dengan air suam/panas sahaja tanpa gula , minum tea ala-ala chinese , lebih menyihatkan


Haritu tak berapa nak percaya sangat... sekarang berani cakap.. kopi pun tewas....

Zaman belajar dulu... time exam, memang tak tidur malam...esok nak exam mula lah longlai...
kalau lah jumpa cinch tea shaklee ni dulu... alangkahhh.... ohhhh

Senang cakap....CINCH ENERGY TEA MIX... campuran teh hijau , teh putih & teh merah...


ramuan cinch energy tea mix


Fungsi ramuan dalam Cinch Energy Tea Mix

1) Matcha Green Tea

- antioksida yang sangat tinggi
-energy & metabolisme booster
-bakar kalori 


2) Taurina

-menggalakkan metabolisme
-lebih bertenaga
-larutkan lemak
-membantu menghasilkan otot tanpa lemak


3) White Tea

-membakar lemak-lemak berlebihan
-menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
-tingkat metabolisma
-juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi -berbanding teh hijau.

4) Rooibos Red Tea

-tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
-melarutkan lemak
-meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
-agen detox yang kuat


5) Red Tea

-Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol 
-pejuang kanser yang kuat
-Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh membantu menghalang tumor dari merebak


cinch tea tingkatkan metabolisma


Contoh mudah : Masa muda atau umur sebelum 30 tahun , kebanyakan orang metabolisma tinggi , mungkin hanya memerlukan senaman/bersukan selama 30 minit sahaja ,, tapi bila umur mula meningkat atau 30 tahun ke atas , senaman/bersukan memerlukan 2 kali ganda untuk menyamai prestasi ketika zaman muda... Kalau semasa muda/bermetabolisma tinggi , hanya memerlukan 30 minit sahaja berlari/joging... ketika umur meningkat anda perlu berlari/joging sekurang-kurangnya 45 minit hingga 1 jam.... 

Contoh lagi : kalau zaman muda bermain besi / gym selama 30 minit , zaman tidak lagi muda mungkin memerlukan selama 1 jam berada di gym... Kalau tak , anda akan buncit dengan begitu cepat sekali.... tak caya , try tanya arnorld schwarzenegger.








Bernutrisi & konsultasi PERCUMA dengan saya..?


Muhammad Nizam Yusof
SMS / WHATSAPP 013 976 1627

FB : Muhammad Nizam


1-OPRAH WINFREY - my childhood days , selalu jugak tertengok oprah winfrey talkshow , antara episod paling di ingati ialah episod oprah & her team pergi disneyland.... phewww...  biasalah zaman kanak-kanak kan penuh dengan dunia disney.. siapa yang tak terliur nak pergi....

SET GET CLEAN tersenarai dalam oprah's favorite things through the years.... 

Oprah menyokong Shaklee dalam episod  " Going Green " dan " Oprah's Favorite Things"... Dia jelas suka "Get Clean" produk kerana dia terus bercakap mengenainya dalam pelbagai  rancangan tv.





2- RITA RUDAINI - ni ramai yang tahu... dulu rita hanya menjadi penggemar setia shaklee... bukan sahaja untuk diri sendiri , tapi juga untuk anak-anak beliau....

sekarang , rita telah pun menjadi pengedar , shaklee independent distributor..




3- MIZZ NINA 




4 - ATLET OLIMPIK - artikel Eli Brimer




5- HARLEY SAMUEL PASTERNAK -  seorang personal trainer,penceramah motivasi, writer dan host tv. Pasternak terkenal kerana buku beliau The Body Reset Diet and The 5-Factor Diet ...bekerja dengan ramai selebriti sebagai personal trainer... Pasternak dikenali penonton sebagai salah seorang host bersama ABC's 2012 .





6 - ARNORLD SCHWARZENEGGER 

 petikan ucapan arnorld


Gov. Arnold Schwarzenegger speech during the celebration of the Millionth tree that Shaklee planted. He said that he has been aware of the Shaklee company for decades because with a Fitness background and coming here as a Body Building Champion to continue winning competitions having good nutritional supplements, vitamins, minerals, proteins were very important and Shaklee was the outstanding company that most of the athletes used. 

Back then he partnered with Shaklee to take care of his body, Now they partner up to take care of the Planet.







7- ASHRAF MUSLIM - video bersama Tuan Haji Roslan






8 - LEUNIEY NATASHA , isteri APEK , penjaga gol pasukan bola sepak Harimau Malaya - 
 amal set bersalin & berpantang shaklee





9 - RACHAEL RAY - dalam program tv Rachael Ray , menunjukkan Lara Spencer bercakap tentang Shaklee  Get Clean Starter Kit sebagai satu cara untuk membersihkan rumah anda dan membantu planet ( go green ) dan lebih jimat , menyelamatkan dompet anda.


yang di ketahui , ramai lagi selebriti turut ber shaklee , antaranya gwyneth paltrow ( model & bekas tunang brad pitt ) , yasmin hani juga dihadiahkan set berpantang shaklee , ayu raudhah dengan vivix nya ,  anang & ashanty ( indonesia ) 







Bernutrisi & konsultasi PERCUMA dengan saya..?


Muhammad Nizam Yusof
SMS / WHATSAPP 013 976 1627

FB : Muhammad Nizam


#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

tinggalkan jejakmu