02 January 2017

Sejak semalam buat eksperimen sendiri iaitu ujian kebekuan vivix dalam freezer, bahagian peti ais yang sejuk beku, selalunya bahagian atas

Sebenarnya dah lama nak buat eksperimen simple je ni. Ambil vivix letak kat freezer. Nak test jadi beku ke tidak

Selalu kita dengar dan mungkin pernah terjadi kat korang kan, madu yang kita letak dalam peti ais bahagian freezer, itu kalau beku atau bersemut...? huhh sah la tu bukan madu asli 

Aku itu hari simpan madu kat bahagian bawah jer pun, bila dah nak habis, sekali tengok penuh gula dalam botol.. nampak jelas dah jadi beku pun, mengeras!! apalah nasib

Dipendekkan cerita, lepas experimen semalam dan hari ini.. letak vivix dalam peti ais atas (frozen) tu, hasilnya ialah...... memang tak membeku, steady dan masih dalam keadaan sediakala, cair dan pekat vivix.. awak rasa?



Malahan bukan setakat dua hari je dalam freezer, kalau nak test simpan dua minggu, sebulan, berbulan-bulan pun memang tak beku pun VIVIX ni. Amazing kan

Ohh ya.. minyak ikan tulen omega guard pun tak beku kalau letak dalam peti atas tu. Terbaik la omega. Sekarang cuba cek suplimen liquid / cair yang anda ambil...letak dalam peti sejuk, freezer, jadi beku ke tidok?

Saudagar Shaklee
013 976 1627

Harini sepatutnya gotong royong kawasan sekolah dek kesan-kesan banjir semalam... tapi hujan lebat sejak semalam (bestnya tidur semalam dengar rintikan hujan) telah mengakibatkan banjir kat sekolah tidak surut

Adalah surut sikit jer. Kalau semalam paras lutut, hari ini paras betis atau tumit. Tapi tetap mengundang risiko dan bahaya terutamanya murid-murid. Arus air di jalan belakang sekolah tetap deras. Oleh itu, lagi sekali murid-murid dibenarkan pulang awal hari ini termasuklah cikgu-cikgu.. hehe

Hujan pagi tadi pun mengakibatkan jalan gelap gelita. Tawakkal je la aku drive pagi tadi


harap-harap tak lekat lintah macam semalam

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN