bahejabella: 2015

Salam ‪#‎2kerja‬ lagi

Positif Positif Positif?

Ada orang bila kita timbal balas kenyataan sang menteri pasola , ditimbalnya balas balik statement kononnya mengambil positif dengan statement menteri pasola dan sentiasa bersikap positif setiap masa ( acah-acah positif)

2 KERJA

Kalau setakat cadangan dua kerja tu , dah lama orang buat la tuan. 3 4 5 kerja pun ada ramai buat. Tapi orang miskin , orang susah , gelandangan, bawah jambatan? Bukan setakat 2 , kadang-kadang satu kerja pun masih belum terfikir apa nak buat

antara kesan kenaikan kos sara hidup

Saya rasa , kalau nak positif pun all the way and all the time tak kena juga

Dulu masa GST mula dilancarkan , professor cakap orang susah kurang bersyukur , kurang bertenang , fikir carilah jalan keluar..!! Ermmm kesian... end of the day , orang miskin juga yang salah, rakyat marhaen juga yang kena , rakyat juga la yang terpaksa berkorban terlebih dahulu. Positif dan sabar dengan semua keadaan dan perbuatan sang rejim penguasa

Tak adil komen prof macam tu untuk orang miskin , fakir dan sedia susah sekian lama, lagilah pula makin ditekan dengan segala macam cukai. Lepas satu satu nak cekik rakyat. Sedangkan tak ada pula komen prof untuk sang rejim penguasa yang menekan rakyat, orang susah , orang miskin , cengkam selagi boleh?.. Kalau ada pun , komen acah-acah tarik rambut dalam tepung..? Tak adil tu prof

Ada yang positif sangat lagi cakap.. "kita tak boleh kawal keadaan" , " tak boleh ubah yang berlaku".... ( eh eh.. siapa cakap TAK BOLEH UBAH..?)

Ada yang kurang gemar cakap hal ini. Katanya politik bajingan. Dah ada pun yang mesej saya melarang tulis itu ini politik bajingan dalam blog

Habis tu, kalau asyik nak tulis gossip , budaya hedonisme terkinja sana terlompat sini , retis beranak sana sini , terkhalwat situ , tercerai sana. Gitu? Macam tu boleh pula ye?

Kawan , bukan nak tulis isu politik bajingan semata sangat pun. Ini pun lifestyle apa? Tak tahulah kot kot masih tak terkesan dengan perangai sang rejim penguasa angkuh

Kawan, tak kena batang hidung sendiri dan anak- beranak , boleh sembang kencang lagi

Atas dasar terlalu nak positif dan kononnya kena dakwah bil hikmah, nanti jangan suatu masa , sang rejim penguasa nak rampas tanah , roboh rumah sendiri konon untuk tujuan pembangunan (pastu jual kat negara seberang)... time tu , yang positif sangat all the way all the time ni boleh la kot cakap ... "sabar dan redha laa" ,, "ini ketentuan Tuhan" .. sambil teruskan ratib dan zikir.... lepas tu nganga je la

KONONNYA KENA DAKWAH DENGAN HIKMAH

Betul Rasulullah penuh sifat kelembutan. Sahabat , Saiyidina Abu Bakar selalu bersifat lemah lembut. Tapi jangan lupa, era keNabian dan Sahabat juga wujud Saiyidina Umar. Sahabat dijanjikan syurga. Ia mengimbangi kelemah lembutan Saiyidina Abu Bakar. Bukankah Saiyidina Umar mengangkat pedang mengancam sesiapa yang menghina Rasulullah? Adakah perbuatan mengangkat pedang tersebut sesuatu yang negatif?

AlQuran pun bukan sekadar membawa berita khabar gembira. Bukankah bahasa indah AlQuran juga turut adanya bahasa gerun Tuhan untuk peringatan? Neraka wel? binasalah tangan Abu Lahab? Bukankah firman Allah menyebut kera-kera yang hina? 

Firman Allah Swt.:


{كُونُوا قِرَدَةً خَاسِئِينَ}

Lalu Kami berfirman kepada mereka, "Jadilah kalian kera-kera yang hina." 
(Al-Baqarah: 65)


Nak cairkan logam , besi , nak basuh karat kuali ? mestilah kena ketuk, kena bakar, kena sental. Takkan nak cubit-cubit manja lagi!

HABIS TU, KAU SEMBANG SEDAP SANGAT, KAU TU NAK BUAT APA

Amboi kawan , berjuang lah di lapangan masing-masing. Berjuang bukan harus angkat pedang, bukan nanti ceramah berdegar-degar. Sumbangan ikut posisi masing-masing. Tahniah buat yang selalu turun di macam-macam lapangan. Standing ovation untuk anda. Tabik hormat untuk anda

Buat rakan-rakan pendidik , jom didik anak bangsa belajar adab santun , kenal Tuhan , sumbat jiwa mereka dengan Tauhid agar jadi manusia berguna kelak. Supaya nanti yang nak jadi pemimpin , tiada ketirisan sana sini, tak jadi pengampu untuk isi temolok perut sendiri


Bertemu lagi. Salam #2kerja. Selamat menempuh tahun 2016. Semoga hari-hari yang mencabar untuk ditempuhi nanti dengan penuh ketabahan dan kegigihan

Bakul sampahkan sahaja kenyataan sang menteri pasola yang tak berkesudahan nak cari salah rakyat. Pusing kanan pusing kiri , end of the day , rakyat juga yang salah. Rakyat juga yang kena. Rakyat dulu yang terpaksa berkorban. Depa duk isi temolok perut sendiri. Depa semua betul. Haa next pru , jangan salah pangkah dah la ye

Sejak kebejatan ekonomi yang mencengkam dan menggigit ni , memang banyak saluran orang nak dapatkan duit dan untung. Macam-macam cara. Bank pun tak terkecuali. Sejak akhir-akhir ini , berderet mesej duk masuk offer loan itu loan ini. Yang duk forward mesej terpilih dapat habuan bertuah ala-ala mesej dari Shell tu pun boleh tahan. Yang ada pengetahun dan alert , mungkin terselamat. Yang kelabu mata dan mungkin terdesak, mungkin tak fikir panjang. Yang aku geram tu , siapa yang jual maklumat? Atau diorang ambil nombor telefon dalam blog ni? Kalau mesej nak beli shaklee , ok la kan. 

Kadang-kadang , pantang aku pergi bayar pinjaman yayasan ( pinjaman masa study) pun , tak lama kemudian sampai la mesej offer loan. Pantang aku bayar banyak sikit, adalah agen-agen ni yang buat. Kadang-kadang time ada urusan bank , bayar bill, ermmm memang akan adalah mesej-mesej ini

Tak salah. Ye, mungkin korang nak kejar target atau sale. Ye mungkin ini tugas korang. Tapi aku rimas la dengan mesej-mesej ni. Maaf la kalau cara aku jawab buat korang yang offer loan ni marah atau annoying

Haa buat loan peribadi tak salah. Tapi kena ada juga perancangan kan. Dan juga kena study habis syarat-syarat sebelum tandatangan dokumen. Kadang-kadang ada terselit klausa atau syarat yang tersembunyi yang kita tidak dimaklumkan. Usah terjerat. Bank memang nak bagi je duit, depa untung banyak. Ada kawan cakap "tak ada bank yang taknak bagi loan

Kalau buat loan , setakat nak enjoy zaman muda, baik tak payah la








Video tausiah menyentuh hati dari Alhabib 'Ali Zainal 'Abidin AlJifri, kisah detik akhir kewafatan Rasulullah SollAllahu Alaihi Wasallam dan kehibaat kaum Keluarga dan Sahabat Baginda semasa , ketika dan selepas kewafatan. Ada siri video yang panjang. Boleh search di youtube ye

" Baginda menghirup nafas terakhirnya di dunia ini... 

" Sejahteralah jasad Baginda setelah melalui hari-harinya yang memenatkan serta meletihkan disebabkan kita....

" Sejahteralah jasad Baginda dapat berehat setelah perutnya yang diikat dengan batu kerana kelaparan disebabkan kita.....

" Sejahteralah jasad yang pernah dilemparkan dengan batu sehingga melukakannya disebabkan kita....

" Sejahteralah jasad yang pernah dipatahkan gerahamnya disebabkan kita....

" Sejahteralah jasad yang pernah dilukakan dahinya dan mengalirlah darah....

" Sejahteralah jasad yang mana kakinya bengkak disebabkan pengabdiannya pada Allah serta dakwah untuk kita.....



video


video
doa menyayat hati dari Ahabib Ali AlJifri


Kenangan bersama Alhabib 'Ali AlJifri

bersama rakan taulan semasa di Tareem , Hadhramuat , Yemen
bersama rakan taulan semasa di Tareem , Hadhramuat , Yemen





Salam Maulidur Rasul



Awas, entri ni banyak gambar. Ala nak promot shaklee la tu kan. Ye la , harus la shaklee. Barang baik kan. Entri kali ni bab mencuci pula dengan pencuci serbaguna BASIC H atau nama panjangnya Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate. Si pencuci bebas paraben , tanpa bahan kimia , selamat dan semulajadi.

Setiap botol Basic H dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang optimum untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi

Jangan terkejut, selain mencuci lantai, ramai pengamal yang menggunakannya untuk mencuci kasut sekolah anak , sembur pada tanaman di luar rumah , membasuh lampin , mencuci botol susu dan mandikan anak yang menghadapi simptom ekzema. Ia tidak disarankan di botol Basic H ini , tapi sekadar salah satu ikhtiar ibu bapa yang sangat berpuas hati dengan kesannya

Basic H
Basic H


Tahukah Anda?
  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.


Cadangan Cara Menggunakan Basic H Untuk Hasil Terbaik

Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi :
1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean

Periuk belanga
1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam

Tingkap dan cermin
1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean

Lantai
1 sudu besar + 1 gelen air

Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi
1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam

TESTIMONI BASIC H


cuci kasut sekolah , tak perlu sental lebih
cuci kasut sekolah, tak perlu sental lebih

cuci kuali
cuci kuali

kuali lagi
kuali lagi


cuci botol susu
cuci botol susu

kasut lagi
kasut lagi

tak perlu sental menyental , rendam , bilas dan gosok sikit-sikit je

kerusi walker baby pun boleh
kerusi walker baby pun boleh

cuci buah-buahan dan sayuran
cuci buah-buahan dan sayuran

LAGI TESTIMONI BASIC H , IKHLAS DARI HATI









mega kredit kepada semua penyumbang testimoni dari keluarga besar Shaklee


Alaa , orang Melayu saja guna Shaklee tu...?

Siapa cakap orang Melayu sahaja. Ia global meluas serata dunia merentasi agama, bangsa dan negara. Di Malaysia sahaja pun ramai pengguna bangsa lain juga. Kalau tengok kawan-kawan chinese telan vivix lagi la extreme. Sekali minum setengah botol. Jadi ia bukan isu pun ok

Tengok ni

kegemaran Oprah
kegemaran Oprah
 Set Get Clean ( termasuk la Basic H ) sangat menjadi kegemaran Oprah Winfrey dan telah disenaraikan dalam Oprah's Favorite Things Through the Years. Ia juga telah direview dalam rancangan popular beliau , Oprah Winfrey Talkshow apabila Oprah membicarakan tentang kempen go green

Pakej Lengkap Set Get Clean
Pakej Lengkap Set Get Clean

orang putih mandikan anak dia dengan basic H
orang putih mandikan anak dia dengan basic H




Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director


INFO LANJUT :-

FB : Muhammad Nizam

sms/whatsapp : 013-976-1627

emeil : alluana35@gmail.com


Antara acara kegemaran budak-budak termasuk mak bapak budak ialah acara tahunan nak makan-makan kek. Kini tibalah pula giliran anakanda beta yang kedua (setakat ini, doa-doanya nak 9 orang) untuk diraikan makan kek bersama kaum kerabat terdekat dan sepupu-sepapat dia

acara bermula
acara bermula

kek dah nak habis
kek dah nak habis

sorry la , tak senyum

makan dengan tokma
makan dengan tokma

gambar tokma kena crop sikit sebab tak pakai tudung

orang duk riuh rendah , dia duk main tangga
orang duk riuh rendah , dia duk main tangga

jemput makan , jangan malu-malu
jemput makan , jangan malu-malu
kek tempah dengan mak saudara diorang , FB : Yanies Kitchen
kek tempah dengan mak saudara diorang, FB: Yanies Kitchen

side order , sate yang rare
side order,  sate yang rare
 Lain sikit rempah sate ni membuatkan kitorang terus repeat order untuk birthday naurah setelah pertama kali mencubanya. Cukup rasa dan sedap. Untuk tempahan , lawat facebook Syed Stulang Seafood , restoran yang terletak di Bukit Tok Beng , berhampiran dengan airport. Masakan panas pun ada. Ha , korang yang nak turun Kuala Terengganu dengan flight tu , boleh la roger aku , singgah lepak kedai ni yang beroperasi sampai 1.00 pagi. Lepak je , bayar asing-asing kalau korang makan banyak

HAPPY BIRTHDAY NAURAH SAYANG
happy birthday naurah sayang

masa kecil
masa kecil

bukti dia anak aku
bukti dia anak aku

kakak , jaga adik tau
kakak , jaga adik tau
Acara yang tidak formal dan sekadar untuk suka-suka sahaja. Sekadar ajak kaum kerabat terdekat berkumpul sambil-sambil singgah jenguk tokma dan tokki diorang. Sekian


PERIBAHASA ARAB MUDAH

Lagi peribahasa atau pepatah arab mudah. Atau dalam bahasa arena pendidikan di sebut mahfuzat. Ia kesinambungan dari entri PERIBAHASA ARAB. Ala ala enti bersiri gitu. Buat sebab ada permintaan

Untuk adik-adik yang nak sambung belajar ke sekolah arab nanti boleh cuba-cuba start hafal la ye. Dipersilakan print out dan share. Nantikan satu lagi siri terakhir peribahasa arab ni. Ok


. فيِ التَّأَنِّي السَّلاَمَةُ وَفيِ العَجَلَةِ النَّدَامَةُ . 
Di dalam hati-hati itu adanya keselamatan, dan di dalam tergesa-gesa itu adanya penyesalan. 

   ثَمْرَةُ التَّفْرِيْطِ النَّدَامَةُ وَثَمْرَةُ الحَزْمِ السَّلاَمَةُ. 
Buah sembrono/lengah itu penyesalan, dan buah cermat itu keselamatan. 

 الرِّفْقُ بِالضَّعِيْفِ مِنْ خُلُقِ الشَّرِيْفِ  
Berlemah lembut kepada orang yang lemah itu, adalah suatu perangai orang yang mulia (terhormat). 
فَجَزَاءُ سَيِّئَةٍ سَيِّئَةٌ مِثْلُهَا . 
Pahala/imbalan suatu kejahatan itu adalah kejahatan yang sama dengannya. 

 تَرْكُ الجَوَابِ عَلىَ الجَاهِلِ جَوَابٌ  
Tidak menjawab terhadap orang yang bodoh itu adalah jawabannya. 

 مَنْ عَذُبَ لِسَانُهُ كَثُرَ إِخْوَانُهُ
Barang siapa manir tutur katanya (perkataannya) banyaklah temannya

إِذَا تَمَّ العَقْلُ قَلَّ الكَلاَمُ . 
Apabila akal seseorang telah sempurna maka sedikitlah bicaranya

 مَنْ طَلَبَ أَخًا بِلاَ عَيْبٍ بَقِيَ بَلاَ أَخٍ 
Barang siapa mencari teman yang tidak bercela, maka ia akan tetap tidak mempunyai teman.b 

 قُلِ الحَقَّ وَلَوْ كَانَ مُرًّا . 
Katakanlah yang benar itu, walaupun pahit. 

 خَيْرُ مَالِكَ مَا نَفَعَكَ .
Sebaik-baik hartamu adalah yang bermanfaat bagimu.

 خَيْرُ الأُمُوْرِ أَوْسَاطُهَا .
Sebaik-baik perkara itu adalah pertengahanya (yang sedang saja)

  لِكُلِّ مَقَامٍ مَقَالٌ وَلِكُلِّ مَقَالٍ مَقَامٌ . 
Tiap-tiap tempat ada kata-katanya yang tepat, dan pada setiap kata ada tempatnya yang tepat.

 إِذاَ لمَ ْ تَسْتَحْيِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ 
Apabila engkau tidak malu, maka berbuatlah sekehendakmu (apa yang engkau kehendaki)

 لَيْسَ العَيْبُ لِمَنْ كَانَ فَقِيْرًا بَلِ العَيْبُ لِمَنْ كَانَ بَخِيْلاً .
Bukanlah cela itu bagi orang yang miskin, tapi cela itu terletak pada orang yang kikir

 لَيْسَ اليَتِيْمُ الَّذِي قَدْ مَاتَ وَالِدُهُ بَلِ اليَتِيْمُ يَتِيْمُ العِلْمِ وَالأَدَبِ 
 Bukanlah anak yatim itu yang telah meninggal orang tuanya, tapi (sebenarnya) yatim itu adalah yatim ilmu dan budi pekerti

 لِكُلِّ عَمَلٍ ثَوَابٌ وَلِكُلِّ كَلاَمٍ جَوَابٌ 
Setiap pekerjaan itu ada upahnya, dan setiap perkataan itu ada jawabannya

 وَعَامِلِ النَّاسَ بِمَا تُحِبُّ مِنْهُ دَائِماً 
 Dan pergaulilah manusia itu dengan apa-apa yang engkau sukai daripada mereka semuanya

 هَلَكَ امْرُؤٌ لَمْ يَعْرِفْ قَدْرَهُ 
Hancurlah seseorang yang tidak tahu dirinya sendiri

. رَأْسُ الذُّنُوْبِ الكَذِبُ
Pokok dosa itu, adalah kebohongan

مَنْ ظَلَمَ ظُلِمَ 
Barang siapa menganiaya niscaya akan dianiaya

 لَيْسَ الجَمَالُ بِأَثْوَابٍ تُزَيِّنُنُا إِنَّ الجَمَالَ جمَاَلُ العِلْمِ وَالأَدَبِ 
Bukanlah kecantikan itu dengan pakaian yang menghias kita, sesungguhnya kecantikan itu ialah kecantikan dengan ilmu dan kesopanan

 لاَ تَكُنْ رَطْباً فَتُعْصَرَ وَلاَ يَابِسًا فَتُكَسَّرَ 
 Janganlah engkau bersikap lemah, sehingga kamu akan diperas, dan janganlah kamu bersikap keras, sehingga kamu akan dipatahkan

 مَنْ أَعاَنَكَ عَلىَ الشَّرِّ ظَلَمَكَ 
 Barang siapa menolongmu dalam kejahatan maka ia telah menyiksamu.

 أَخِي لَنْ تَنَالَ العِلْمَ إِلاَّ بِسِتَّةٍ سَأُنْبِيْكَ عَنْ تَفْصِيْلِهَا بِبَيَانٍ: ذََاءٌ وَحِرْصٌ وَاجْتِهَادٌ وَدِرْهَمٌ وَصُحْبَةُ أُسْتَاذٍ وَطُوْلُ زَمَانٍ
 Saudaraku! Kamu tidak akan mendapatkan ilmu, kecuali dengan enam perkara, akan aku beritahukan perinciannya dengan jelas : 
1). Kecerdasan 
2).Ketamakan (terhadap ilmu) 
3). Kesungguhan 
4). Harta benda (bekal) 
5). Mempergauli guru 
6). Waktu yang panjang


 العَمَلُ يَجْعَلُ الصَّعْبَ سَهْلاً 
Bekerja itu membuat yang sukar menjadi mudah


 مَنْ تَأَنَّى نَالَ مَا تَمَنَّى 
Barang siapa berhati-hati niscaya mendapatkan apa-apa yang ia cita-citakan



Kepentingan untuk orang melayu mempelajari bahasa arab bukan lah perkara yang patut dinafikan. Malah dalam setiap perkara dan aktiviti orang melayu iaitu yang beragama Islam banyak penerapan dan penggunaannya dalam bahasa Arab, baik dalam semasa beribadat atau pun bertutur.


Dibawah ini kami dari Omni Translation sediakan infographic untuk orang ramai saling ingat mengingati tentang pentingnya memahami dan mempelajari bahasa Arab.


’Kepentingan

Kepentingan Mempelajari Bahasa Arab
Kepentingan Mempelajari Bahasa Arab

INFO LANJUT ; omni-translation.com


LOCATION :

Omni-Translation Services
23, Jalan USJ 9/5Q, Subang Business Centre,
47620 Subang Jaya, Selangor

Malaysia Phone: 03-8024 7081
Fax: 03-8024 2397




TARIKH PEPERIKSAAN UPSR , PT3 , SPM , STPM , STAM 2016


Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan (SPMU)

KAEDAH : Bertulis
TARIKH : 13 - 16 Jun 2016

KAEDAH : Bertulis 
TARIKH : 5 - 8 September 2016

Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) 

KAEDAH : Pelbagai Instrumen 

Geografi : 17 - 29 Julai 2016
Sejarah : 19 Jun - 1 Julai 2016

KAEDAH : Lisan

Bertutur : 1 - 30 Ogos 2016
Mendengar (BM) : 9 Ogos 2016
Mendengar (BI) : 10 Ogos 2016

KAEDAH : Bertulis 
TARIKH : 11, 12 & 13 Oktober 2016

Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 

KAEDAH : Lisan 
TARIKH : 25 - 28 Julai 2016 dan
1 - 4 Ogos 2015

KAEDAH : Bertulis
17 - 19 Oktober 2016 dan
25 - 26 Oktober 2016

Pentaksiran Pendidikan Asas Vokasional (PAV) 

KAEDAH : Bertulis 
TARIKH :  11, 12 & 13 Oktober 2016

Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

KAEDAH : Lisan
TARIKH : 20 Jun - 1 Julai 2016
KAEDAH : Bertulis
TARIKH : 7 November - 5 Disember 2016

Peperiksaan STPM 2016

Penggal 1 (2015) : 
TARIKH : 17, 19, 23, 24 November 2015

Penggal 2 (2016) : 
TARIKH : 18, 19, 23, 24 Mei 2016

Penggal 3 (2016) : 
TARIKH : 8, 9, 10, 14, 15 November 2016

STPM (Ulangan)

Penggal 1 (2016) : 
TARIKH : 16, 17, 21, 22 November 2016

Penggal 2 (2016) : 
TARIKH : 23, 24, 29, 30 November 2016

Selamat petang. Lama tak buat entri resipi ringkas. Kebetulan petang pra-final Malaysia ni teringat-ingat kat roti canai segera yang ada dalam peti ais.

Ok la , nama pun roti canai telur cheese. Bahan-bahan sudah tentulah roti canai (yang segera je saya guna) , telur dan cheese

keluarkan roti canai dari peti ais
keluarkan roti canai dari peti ais
 Korang dah biasa beli kan? Roti canai telur segera ni sedikit berbeza dengan roti canai segera kosong tu. Roti canai telur ni macam ada lapisan yang boleh dan harus dibuka semasa menggoreng untuk meletakkan telur didalamnya. Kalau roti canai kosong segera tu kita goreng macam tu sahaja, kan

sedang digoreng
sedang digoreng
 Buka lapisan roti canai dan masukkan dalam kuali panas, letak sedikit sahaja majerin, masukkan telur

masukkan cheese
masukkan cheese

tutup lipatan
tutup lipatan
 Agak-agak cheese dan sedikit cair dan telur pun dah masak , tutup kembali lipatan roti canai

roti canai telur cheese sedia dihidang
roti canai telur cheese sedia dihidang

banjirkan dengan kuah gulai ayam
banjirkan dengan kuah gulai ayam

Gulai ayam tu pun baru beli kat kedai tadi. Selamat menikmati dan menjamu selera dengan jayanya. Lepas ni bakar kalori pula. Tak pun telan 2 biji phytocol


Tempoh hari ada nampak sana sini macam satu musim orang duk sibuk kempen makanan GMO (genetically modified organisms) . Haa itulah , dulu tak nak dengar orang cakap. Kat SINI pun dan lama cerita fasal GMO , makanan , tumbuhan atau haiwan yang di suntik , melalui proses genetik atau tumbesaran dengan cepat. Apatah lagi apabila permintaan sangat melebihi pengeluaran. Salah satu kesan yang digeruni akibat makanan GMO ini ialah KANSER

SHAKLEE BANTU SEMBUH KANSER

Bukan nak kempen kaww kaww pun. Cuma semalam terjumpa sesuatu yang mengujakan saya berkaitan shaklee yang membantu sembuhkan kanser. Ia sebenarnya cerita lama , kisah Law Chu Hian , bekas pembaca berita ntv7 yang survive kanser dengan shaklee. Salah satu produk utama kegemaran ialah tak lain tak bukan ialah vivix . Pinjamkan 2 minit anda untuk baca ini


IKHTIAR SEMBUH KANSER
IKHTIAR SEMBUH KANSER

Law Chu Hian Love Story
Law Chu Hian Love Story
Law Chu Hian dengan produk shaklee kegemarannya
Law Chu Hian dengan produk shaklee kegemarannya

BEBAS KANSER PAYUDARA
BEBAS KANSER PAYUDARA

Kisah Mak Cik Puan Ilyanie Adam yang bebas kanser payudara setelah dua tahun mengamalkan vivix. Cerita benar. Dia bukan nak berkempen pun. Sekadar untuk berkongsi pengalaman mak cik beliau. Kredit : Master Lyna , Puan Ilyanie

Petua dan amalan tradisi untuk cegah kanser pun banyak diceritakan dan dikongsi di internet. Kisah vivix shaklee dengan kanser ini tidak menafikan pun semua petua dan amalan tradisi tersebut ye. Buangkan yang negatif-negatif. Jangan benci-benci sangat. Takut nanti taksub benci sangat , tersuka dan terjatuh cinta pula , kan. Siapa mahu jawab? Jangan hari ini negatif dengan shaklee , esok lusa kot kot manalah tahu shaklee nak bagi job review , upah lumayan, berebut nak buat  , terus suka, jadi ayat positif semua pulak dan jatuh cinta. Hehe



Allah Maha Menyembuh


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director


INFO LANJUT :-

FB : Muhammad Nizam

sms/whatsapp : 013-976-1627
emeil : alluana35@gmail.com
Alhamdulillah , hari ni reward sudah sampai. Dapat hadiah lagi. Reward untuk pencapaian bulan lepas. Dapat reward produk. Percuma tanpa diorder dan keluarkan duit untuk beli pun. Siapa mahu bagi , kan?? 

Reward produk percuma ni , boleh makan sendiri. Kalau tak nak makan sendiri , boleh jual. Keuntungan berganda lagi

Cuba bagitahu , buat shaklee ni , untung ke untung? Dah la tak perlu modal dan simpan stok terperap yang bertimbun , kan. Risiko minima , bukan saja bonus, dapat pula produk kualiti tinggi secara percuma. Alhandulillah


REWARD PRODUK PERCUMA
Reward produk percuma

PROMOSI DISEMBER : COLLAGEN , BUY 2 GET 5% OFF
PROMOSI DISEMBER : COLLAGEN , BUY 2 GET 5% OFF


INFO LANJUT :
013 976 1627

EMEIL :
alluana35@gmail.com