27 April 2015

ANTI PENUAAN SHAKLEE

Saya post hal ni di facebook dan blog beberapa bulan lepas. Saja saya nak re-post atau re-blog sebab ada beberapa perbualan dengan sahabat customer yang tanya itu dan ini. 

Sembang sembang dengan aunty Sabariah Abdul Rahman, bukan customer saya pun dan tak ada sebarang kepentingan nak tackle beli supplement dengan saya atau pujuk join bisnes ke apa. SEBAB anak beliau pun biznes nutrisi dan supplement BRAND yang sama dengan saya. Aunty Sabariah pun tolong sekali anak beliau buat bisnes. Hanya perkongsian semata-mata. Benda yang baik eloklah disebar-sebarkan , tak gitu? Tak semestinya bermotifkan keuntungan dunia semata.

Yang buatkan saya teruja ialah umur aunty Sabariah 71 tahun. Mula-mula saya panggil dia akak, ye lah nampak muda kan, tak sangka pulak dah pangkat nenek dengan saya...

RAHSIA ? none others, tak lain tak bukan , aunty Sabariah duk amal suplimen shaklee untuk keep fit dan stay healthy ( ni ayat beliau sendiri, saya tak suruh atau bayar untuk buat ayat macam tu)


sihat dengan shaklee
Allah yang beri sihat , makhluk usaha dan ikhtiar


sihat dengan shaklee
untuk 2 screenshot ni , saya dah minta izin dengan aunty untuk publish ye



sihat dengan shaklee
some people are old at 18






Allah Maha Penyembuh


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director


FB : Muhammad Nizam

sms/whatsapp : 013 976 1627
emeil : alluana35@gmail.com

ANDA TAHU ANDA SEMAKIN TUA... APABILA

1- Anak sulong sudah pandai angkat dan galas beg sekolah sendiri , masa tu anda kata kat dalam hati
" cepatnya kakak/abang long membesar , rasa macam semalam je baru lahir "

2- Dalam list nombor telefon anda penuh dengan nombor telefon Doktor-doktor. Nombor telefon pengedar shaklee... mungkinkah ni salah satu nombornya 013 -976-1627

3- Atas jalan raya, apabila anda dipotong dari sebelah kiri , anda tiada lagi perassan marah atau nak kejar balik orang tu , anda redha dan pasrah sahaja dan kejadian itu bagaikan tiada apa-apa perasaan bersalah pada diri anda

4- Anda tidak lagi shave ( bercukur ) kepala anda untuk nampak cool , macho dan seksi tapi lebih kepada untuk menutup kebotakan yang serius

5- Menjadi raja kopi , semua jenis kopi mahu dicuba , dan di promosikan pula kepada rakan-rakan anda. Kopi adalah elemen terpenting dalam hidup anda.

6- Kerap main dam haji dengan geng-geng anda

7- Tidak lagi mampu nak hilangkan 3 inci lemak perut dalam masa 3 hari

8- Misplacing kaca mata , kunci , wallet , beg , selalu lupa letak mana

9- Rajin baca surat khabar , lebih rajin berbanding zaman muda

10 - Tertidur depan TV

11 - Memilih pakaian / kasut / beg hanya untuk keselesaan berbanding gaya , mutu dan keunggulan

12- Struggle untuk mencuba atau menggunakan teknologi

13- Orang tengah bercerita pasal PT3 , KSSR , MBMMBI , anda hanya ingat SRP , MCE , PENILAIAN TAHUN 5 , ALAM DAN MANUSIA , TAWARIKH 

14- Tak berminat dengan jeruk mangga asam boi dan roti sarang lebah yang trending sekarang


tak berminat dengan jeruk asam boi
kecur air liur tengok jeruk mangga asam boi

15- Budak-budak muda yang obses hiburan duk bercerita Kpop , anda masih ingat westlife , backstreet boys 

16 - Secret recipe dan tutty fuity bagi anda hanyalah mengganggu sistem pencernaan



tutti frutti lazat
baheja suka sangat tutti frutti

17- Anda masih kurang rasa sedar diri dan keinsafan  , minat sangat hiburan , ingat kan boleh masuk AF.. tapi hanya layak masuk kilauan emas

18- Banyak tidur siang/petang,  when happy hour is a nap


Senyum sikit

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

tinggalkan jejakmu