27 May 2015


Sejak drama TV3 Slot Akasia Hati Perempuan ditayangkan, tudung dan skirt pelakon wanitanya, Yuhanis menjadi tumpuan ramai. Cantik sungguh segala jenis kaler tudung bawal satin yang di pakai Yuhanis dan berjaya menjadi trending walhal tudung satin sudah lama ada di pasaran.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA

Anda ingin tampil cantik dan bergaya seperti Mia Ahmad semasa hari raya nanti? Masih tercari-cari tudung yang sesuai dengan tema baju raya anda? Kami ada penyelesaiannya.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA | Grey

Kami menjual tudung bawal satin exclusive gred AAA yang mempunyai 49 warna untuk anda pilih (ada dalam gambar di bawah..scroll ya).

Tudung bawal satin exclusive dengan pelbagai warna menarik mampu meningkatkan seri anda pada pagi raya.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA | Chocolate

Material kain bawal satin ini adalah Italian Premium Dull Satin. Kainnya tebal, tetapi tidak panas. Material yang digunakan juga tidak berkilat, nampak moist dan mudah iron.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA | Biru

Tudung bawal satin ini terbentuk elok bila dipakai kerana kainnya yang lembut tetapi mudah dipakai. Yang penting boleh dipakai labuh.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA | Pink

Sehelai tudung bawal Satin ini berharga RM35. Postage Semenanjung Malaysia RM6/ Sabah Sarawak RM10.

Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA
Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA

Harga PROMOSI PENGENALAN RM30 SAHAJA sehingga 1 Julai 2015.

Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA
Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA

Jom dapatkan SEGERA Bawal Satin Exclusive

Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA
Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA




Jika berminat boleh sms / whatsapp / telegram
 puan mummy irra : 013-3560192 

atau ke online store: http://onlinestore.irrayyan.com/




21 May 2015


BAHEJAKU SAYANG , SEKARANG KENA BERKONGSI KASIH TAU

Part yang paling tak tahan,fragile dan sangat menguji kesensitifanku ialah bila keluar awal pagi nak pergi kerja  , anak tidur , dan bila pulang petang pun anak tidur. Tak sempat peluk cium , lambai-lambai , pesan-pesan , dengar cerita diorang

Baheja dulu sepenuhnya ditumpahkan kasih . Ye lah baru anak sorang kan , sekarang dah ada adik , semuanya sudah berbeza. Dulu dtimang-timang , sekarang kerap juga kena marah. Bila terkenang balik , memang sebak sungguh dan menyesal bila termarah. Bila difikir-fikirkan layanan terhadap anak dengan layanan terhadap kawan-kawan  , ermm kadang-kadang terdetik , siapa yang lebih aku sayang sebenarnya?


beberapa bulan selepas kelahiran
posing beberapa bulan selepas kelahiran

BAHEJA SI FOTOGENIK

Baling belakang gambar baheja , wajah-wajah kesayangan hamba

posing umur setahun
posing time umur setahun 

posing-posing persis model
meningkat umur setahun , posing ala model sikit
mula mula boleh duduk
posing time mula-mula boleh duduk dengan baik
posing tepi kolam
bila besar sikit , selalu ajak mandi kolam
macam macam ragam
macam-macam gaya

kena tinggal dengan abuya
sebak , kena tinggal dengan abuya


posing baheja lagi
posing posing lagi
baheja dapat beg
ni pun time kena tinggal dengan bonda , bonda pergi kl urusan universiti ,
pujuk dapat beg minnie mouse baru




pesanan untuk bonda

bonda bonda , nanti bila baheja ada adik ramai , bonda sayang baheja kan , bonda jangan lupakan baheja ye..
macam tu lah kot isi hati baheja ketika ini



saat saat kasih perlu dikongsi dengan adik
baheja , di saat bermulanya kasih perlu dikongsi sama rata dengan adik





LOVE & FAITH

ABUYA

DIBUANG OVARI BUKAN SALAH SHAKLEE

Dua tiga minggu lepas heboh seantero Malaya viral kisah wanita dibuang ovari kononnya sebab makan suplimen sampah shaklee? . Viral hinggakan tak menang tangan untuk menjawab soalan bertubi-tubi dari anak-anak buah team dan dari kalangan yang sememangnya sudah lama menanti-nantikan berita kelemahan shaklee. Bagai mengantuk disorongkan bantal. Fuhh hebat penangan shaklee kan. Asal ada kes viral suplimen je , mesti shaklee terbabit sama. Alhamdulillah , lagi banyak hangpa duk viral , lagi banyak orang bertanya , end of the day, In sya Allah semoga lagi lagi banyak yang ingin menggunakan dan terjatuh cinta dengan shaklee dan lagi banyak yang merasakan keseronokan nikmat bershaklee

Maaf , bukan sebab saya pengedar shaklee , bukan nak agung-agungkan atau taksub tak tentu hala , tapi saya nak tegaskan , shaklee syarikat yang kukuh ini tidak sekali-kali mendiamkan diri jika benar berlaku kes-kes sebegini. Shaklee sangat menjaga reputasinya dan akan melakukan siasatan sehingga ke akar umbi. Bukan sekali dua kes-kes sebegini dikaitkan dengan suplimen tersohor ini. Shaklee bukan sebarangan suplimen yang dimasak di celah dapur tanpa menjaga kebersihan. Shaklee bukan sebarangan campuran yang hanya diorder dari cina- pakej semula - tampal sticker jenama- then masuk iklan tv promo 6 minit. Tidak sekali kali. NEVER!
Dan shaklee , tak perlukan duta! The products speaking itself

NAMA SHAKLEE DIBERSIHKAN

Akhirnya wanita ini tampil memberi penjelasan bermakna dan membersihkan nama shaklee. Dan beliau sendiri yang membenarkan statementnya kali ini diviralkan supaya lebih jelas. Anda sendiri boleh ke facebook beliau


bukan salah shaklee
penjelasan yang sangat bermakna

REVIEW ANTARABANGSA SHAKLEE


Tengok la , baca la sendiri review, komen  diorang ni , bukan orang tempatan ni tau. Bukan dibayar dan bukan akaun fake ( larat ke kami nak buat banyak akaun fake?)

review shaklee
review dan komen pengguna tegar shaklee


review dan komen pengguna tegar shakle
review dan komen pengguna tegar shaklee

review dan komen pengguna tegar shaklee
review dan komen pengguna tegar shaklee

VIVIX MURAH

Selingan , promosi vivix murah dan percuma vitalea sempena ulang tahun ke 100 multivitamin tertua ( vitalea ) dunia ini , Jangan lepaskan peluang. Best deal and kawtim dengan saya

 2 botol vivix , anda dapat :- 

✔ diskaun 5%
✔ terus jadi ahli PERCUMA
✔ postage PERCUMA
✔ Vitalea PERCUMA yang bernilai RM 94.08
✔ CASH BONUS

banyaknya percuma!
promosi vivix
promosi vivix


senyumlah sikit
senyumlah sikit



Bernutrisi dan konsultasi percuma ?


Muhammad Nizam Yusof
Founder & Director : NZ World Kingdom

SMS / WHATSAPP 013 976 1627
Emeil ; alluana35@gmail.com

FB : Muhammad Nizam


20 May 2015

Anda peminat kek and pastri di sini yang masih tercari-cari dimana ingin menempah kek homemade yang memenuhi citarasa anda? Kek dan pastri yang boleh ditempah mengikut tema dan segala yang menggembirakan hati anda?




Jom kita terjah J'aime Makan! 



Apakah pelik nama J'aime Makan tu kan? J'aime adalah perkataan yang berasal dari Perancis yang bermaksud saya suka.. Maka maksudnya Saya Suka Makan... hihihi... Penggemar-penggemar makanan pastinya akan berasa taksub dengan makanan yang  dijual di sini antaranya ialah :

1. TART 

Aneka tart boleh ditempah seperti Nutella Cheese Tart, Fruit Tart, dan Raspberry Chocolate Tart.  Anda boleh juga memilih untuk membeli tart yang besaiz besar atau pun kecil... Harga tart serendah RM2 sebiji dan jika anda membeli di dalam kuantiti yang banyak, harga akan lebih murah.. Rasa? Pastilah nak lagi!




2. PAVLOVA

Pavlova juga dijual dengan dua size. Mini pavlova di jual dengan harga RM60 untuk 25biji... Topping adalah standard topping iaitu fresh cream dan buah-buahan seperti peach, strawberry dan kiwi.


3. CREAM PUFF

Siapa peminat cream puff? Di J'aime Makan terdapat juga cream puff yang gebu gebas untuk dinikmati. Inti dalamnya adalah home-made Vanilla Custard. Harga untuk 1 box of 50pcs adalah RM60.

Tempahan untuk majlis perkahwinan dan pertunangan juga boleh dibuat seperti di bawah.
Harganya pastilah harga mampu milik serendah RM75.

CHOCOLATE CREAM PUFF
Profiteroles Tower

 4. ANEKA JENIS KEK

J'aime Makan menawarkan pelbagai jenis kek mengikut tema dan cita rasa anda. Antara pilihan sepanjang zaman di dapur J'aime Makan ialah Hawaiian Cheesecake, Carrot Cake, and Devil's Food Cake/ Chocolate Moist.

  • Devil's Food Cake -  start from RM85
    Filling: Choc Ganache
    (Weight: 1.6kg+-)
  • Hawaiian Cheese Cake - start from RM110
    (Combination of cream cheese and pineapple slice)
    Pilihan Base: Biscuits & Almond  | Chocolate Sponge Cake or Vanilla Sponge Cake (Add RM10)



Tempahan kek untuk perkahwinan dan pertunangan juga dibuat seperti di bawah. Kek dan dekorasi adalah mengikut kesesuain tema majlis anda. Harga adalah sangat berpatutan.


Fruit Cake with Fondant and White Chocolate 

5. CUPCAKE

Cupcake adalah antara bestseller juga di J'aime Makan. Sebabnya murah dan sedap...pasti puas hati..



Vanilla Cupcake with Chocolate Chip and Vanilla Buttercream RM3/per pcs (Medium size)

Vanilla Cupcake with Vanilla Buttercream

Vanilla Cupcake with Vanilla Buttercream : RM2.50/pcs (medium size)


6. BISKUT

ISTIMEWA UNTUK HARI RAYA!

Untuk hari raya kali ini, J'aime Makan hanya menerima tempahan tart nenas sahaja. Tart nenas dijamin kesedapannya.. Ramai yang telah mencuba tart nenas dari saya... Aww!!! Poyo ke? Idok lah juga... Insha Allah and akan berpuas hati kerana segala dibuat sendiri dari memarut nenas menjadi jem dan jugaklah tart nya yang diterap dengan penuh kasih sayang... Kualiti terjamin! 



pineapple tart,


Pineapple Tart : RM30



Pineapple Tart : RM30


7. LAIN-LAIN

Antara lain-lain yang boleh ditempah di J'aime Makan adalah seperti donut tower seperti di bawah ini... Ini adalah contoh tempahan yang di buat untuk hantaran pertunangan. Ianya sangat unik dan menarik bukan?


Untuk donut tower seperti ini harganya serendah RM70 sahaja!


 Doughnut Tower
Doughnut Tower

Jadi apa anda tunggu lagi marilah beramai-ramai menempah kek, pastry and biskut di J'aime Makan! Pastinya akan berpuas hati dengan produk kami... 


Penghantaran adalah percuma disekitar Klang Valley dan Bentong jika anda membeli sejumlah RM100 ke atas... 



Untuk maklumat lanjut sila hubungi dan layari :


http://www.shamieraosment.com/p/shamiera-osments-oven.html


Whatsapp/SMS/Telegram : +6012-6609 760

Email : 3zs.ami@gmail.com




19 May 2015

JAMAL ABDILLAH JADI BLOGGER?


Aku penghibur? Apa yang nak di hiburkan? Macam mana nak menghiburkan?

Ya, itulah persoalan jika kita lihat di sebalik domain akupenghibur.com. Unik dan versetail. Mungkin juga, bila melihat nama domain ini, tanggapan pertama kita ialah ialah sebuah web yang berasaskan hiburan. Tapi hiburan apa yang cuba di sampaikan?

Aku Penghibur bukanlah sebuah nama yang asing dalam dunia Blogging. Nama yang tercipta hasil dari kata-kata Datuk Aznil Hj Nawawi yang mengatakan "awak boleh jadi penghibur yang baik". Disebalik kejayaan dalam dunia Blogging achik sebenarnya ia adalah dari doa seorang mak dan keluarga yang tiada henti, sokongan dari kawan-kawan reality dan maya serta pembaca di Blog. Achik juga seorang yang 'low profile'

Pemilik yang mesra disapa acik ini selalu memberi tunjuk ajar kepada blogger yang masih hijau terutamanya tentang pentingnya ilmu untuk mengendali sebuah blog. Sebagaimana kata pepatah cina, 'jika mahu kuda yang laju berlari, berilah makan rumput yang berkualiti.' Acik berpendapat, untuk menjadi blogger yang baik harus bersedia untuk menerima kritikan, punyai semangat yang jitu serta konsisten dan kreatif dalam penulisan.

Sebenarnya ,sebelum menyertai team exchange feed , saya sudah pun mengikuti , add circle dan bloglistkan blog aku penghibur ni serta meninggalkan komen di sana. Dalam masa yang sama pemiliknya juga telah meng add circle kan saya serta meninggalkan satu komen d blog saya. Dalam hati kecil ku terdetik juga, eh eleh blogger otai ni tak follow pun kita , mentang-mentanglah otai. Hehe acik jangan marah. Itu dulu la.

Cuma bila dapat tahu kami telah terhimpun dalam satu team , acik tidak sombong , baik hati dan peramah, baru lah mula sembang-sembang dengan kerap dan mendapat sangat banyak tips berguna dari blogger berpengalaman ini. Terima kasih acik. Acik suka menulis penghargaan yang tinggi buat mak. Acik dah banyak tulis , saya baru 2 - 3 entri pasal mak. In sya Allah banyak lagi selepas ini. Ye la , sebut mak mak ni mudah tersentuh kan

Secara peribadi , Acik seorang yang ramah dan berbudi bahasa sehingga menyebabkan dia sering menjadi rujukan kami di EFG. 'Makan sorang' tiada dalam kamus hidup dia. Idea-idea bernas dan kritikan yang diluahkannya cukup berguna, bagai kata-kata seorang abang kepada adik. Bukan terlalu menghormati,tetapi blogger beginilah yang patut dijadikan role model, dahlah comel, boleh jugak bawak bergurau dan tegas pada masanya!

Jika tiba-tiba, dalam satu hari tu, anda macam tak tahu nak buka web apa. Cubalah pergi ke akupenghibur.com. Pelbagai input menarik yang boleh kita dapat

Blog sudah popular dengan mempunyai pengikut dan peminat seramai 4213 orang ( setakat entri ini ditulis ) dan menghampiri 3 juta yang telah melawat blog aku penghibur. Rasanya ini nilai angka yang tertinggi dalam kalangan team exchange feed. Memang wajarlah acik di contohi , di beri penghormatan dan memang acik pun telah memenangi award best lifestyle blogger

Jom baca satu entri acik , sempena hari ibu Kaulah Syurgaku

gambar acik
sahabat saya , blogger acik dengan gaya tersendiri



Royal Stevia Sweetner (RSS) merupakan produk yang mengandungi ekstrak dari daun stevia. Kemanisan yang terhasil dari daun stevia merupakan Pemanis Semulajadi yang 300 kali lebih manis dari gula biasa. Kajian klinikal menunjukan STEVIA berguna sebagai pengganti gula. Lebih dari sifat pemanis, kajian juga menunjukkan kesan penurunan tahap kawalan Diabetes, penurunan tahap tekanan darah tinggi dan penurunan berat badan untuk pesakit obesiti. 

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq


RCC ROYAL STEVIA SWEETNER


Stevia merupakan 150 spesies herba daripada keluarga bunga matahari (Astereacea). Ia secara rasminya ditemui pada kurun ke-19 oleh Dr.Moises Santiago Bertoni. Beliau menamakannya sebagai Stevia Rebaudiana Bertoni sebagai penghormatan kepada ahli kimia Paraguay. Ia merupakan tumbuhan yang berasal daripada kawasan tropika dan sub-tropika di Amerika Selatan dan Amerika Tengah. Stevia yang digunakan secara meluas sebagai pemanis adalah stevia dari spesies Rebaudiana. Ia juga dikenali sebagai sweetleaf, sugarleaf atau sweet herb

Ia merupakan sejenis tumbuhan herba berbatang lembut. Untuk menanamnya, medium yang digunakan adalah dari jenis poros supaya tiada air yang akan bertakung selepas ia disiram. Daunnya berbentuk bujur, batangnya halus dan bergerutu. Dalam keadaan optimum Stevia boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter atau lebih. Ia mengeluarkan bunga kecil warna putih.

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
ke arah satu rumah satu botol Stevia

KEBAIKAN STEVIA SWEETNER


  Mengimbangkan kandungan gula dalam badan.
  Meningkatkan kadar tenaga kepada tubuh badan.
  Melicin & memutihkan kulit serta awet muda
  Sebagai pemanis semulajadi sesuai untuk semua peringkat umur lelaki & wanita.
  Membantu menurunkan kadar gula dalam darah (sesuai untuk pesakit diabetis)
  Membantu menurunkan tekanan darah (untuk pesakit darah tinggi)
  Membantu sistem penghadaman badan.
  Membantu peminum yang mengalami masalah Isomnia
  Berupaya mengawal berat badan yang berlebihan.(Obesiti)



RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
hanya TUKAR kan gula putih kepada STEVIA


KELEBIHAN STEVIA SWEETNER

  • Kandungan utama yang menyebabkannya rasa manis adalah bahan steviosides yang tidak mengandungi toksik
  • Steviosides yang diambil secara oral adalah berkesan untuk menurunkan tekanan darah dan ia mungkin boleh dipertimbangkan sebagai bahan alternatif atau tambahan untuk pesakit darah tinggi.
  • Ujian terhadap kesan hipoglisemik glikosid (kekurangan gula dalam darah) dalam stevia mendapati steviol tidak menghasilkan glukosa, bermakna ia baik untuk penghidap diabetes / kencing manis. 
  • Pengkaji Denmark mendapati hipoglisemik in vitro yang dilakukan steviosid dan steviol berupaya menghasilkan insulin melalui tindakan terus terhadap sel-sel beta.  
  • Ada kajian menyatakan Stevia juga digunakan sebagai tonik untuk jantung dan berfungsi menstabilkan tekanan darah serta degupan jantung
  • Ekstrak Stevia Rebaudiana yang bebas kalori atau SIFAR KALORI sesuai digunakan bahan ganti gula biasa bagi golongan yang mengalami masalah obesiti yang ketagihan gula. 
  • Dua kajian dilakukan oleh Purdue University's Dental Science Research Group mendapati steviosides menghalang pembentukan plak (karat) gigi dan membantu menghalang gigi berlubang (cavities). 

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq

PAKEJ SEUMUR HIDUP...!!

PLATINUM (7 kotak/21 botol)
HANYA RM980

GOLD (3 kotak/9 botol)
HANYA RM420

SILVER (1 kotak/3 botol)
HANYA RM140

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
jangan tunggu lagi.. mulakan langkah anda hari ini...! 

Pakej keahlian disediakan untuk mendapatkan harga yang murah dan menikmati manfaat yang lain. Antaranya ialah :-

Produk muslim
Menjana pendapatan yang tinggi
Keahlian seumur hidup
Harga yang lebih rendah
Bonus point
Khairat kematian

TESTIMONI RCC STEVIA SWEETNER


RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
Demam chicken pox teruk sembuh dalam seminggu dengan izin Allah s.w.t.

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
Masalah sembelit dideritai selama 5 tahun, dengan izin Allah s.w.t. telah pulih

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
Dapat mengawal paras gula dalam darah seterusnya tidak perlu bergantung kepada insulin lagi

Berubahlah kepada kehidupan yang lebih sihat demi masa depan anda dan orang yang tersayang.

<< bimbingan, kelas marketing, bahan iklan >> semua disediakan
anda tidak akan dibiarkan keseorang..!!
..ayuh sertai keluarga sihat RCC2U dan ubah masa depan anda hari ini...

HUBUNGI
agent berdaftar :

AIN : 0133572379
www.dramaticuniq.com




18 May 2015


rawatan asap
sudah bosan dengan rawatan asap , lintah dan keluarkan lendir?

Teruk betul resdung saya dulu , bukan setakat bersin-bersin waktu pagi , gatal-gatal seluruh muka , mata , telinga , hidung  , time nak sembur aerosol nyamuk tu pun boleh bersin tahap gaban , kalau pergi mydin mall , lalu je kat area rempah ratus , memang bersin tak hingat, hidung ni pantang tersentuh kuat sikit , terlalu sensitif , memang akan terimalah padahnya. Kita ni feveret seafood tegar, ketam rebus-rebus cicah sos sahaja sudah boleh layan

Bab-bab berair juga kerap saya alami, hidung berair walaupun tidak mengalami selesema, mata kadang-kadang berair walaupun tak mengantuk dan tak menangis. Kerap berair hinggakan kalau tengah memandu pun boleh berlinang air mata walaupun tak mengantuk. Hairan juga wifey sebelah tu duk ingatkan saya tengah bersedih pula

CARA CEGAH RESDUNG

Apa yang saya ambil?

ALFALFA        
kenapa? sebab kaya sumber klorofil , amat membantu kurangkan tahap keradangan

VITA C PLUS
kenapa? vita c plus  ni antioksida yang unggul, up kan antibodi dan daya tahan (sistm imun) untuk melawan serangan penyakit dan jugak cepat proses sembuh tisu tubuh


KESAN?

Alhamdulillah , time duk amal tu memang makhluk-makhluk halus dan ghaib kat muka , hidung , telinga , mata , kepala ni bertindak balas , berebut-rebut berlumba nak keluar (haa padan muka)

Saya konsisten ambil alfalfa, vita c plus dan vivix,  lama lama bersin dah kurang , gatal-gatal dah tak kerap , mata dah jarang berair secara tiba tiba. Tapi kalau cerita bab mak , family dan anak-anak memang boleh bergenang berair mata laa gitu konsepnya. Sekarang dah boleh kerap melantak lobster , udang , ketupat sotong, maggie ketam tanpa rasa bersalah. Macamanalah tak boleh jatuh cinta dengan set resdung semulajadi ni kan

PAKEJ RESDUNG SEMULAJADI TERBAIK


set resdung shaklee lengkap
SET RESDUNG LENGKAP


FUNGSI PAKEJ RESDUNG LENGKAP SEMULAJADI


B-COMPLEX

  • B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
  • Membantu pembinaan protein dalam tubuh
  • Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
  • Memelihara sistem saraf 
  • ANTI - STRESS... resdung pun boleh stress tau!


ALFALFA

  • 1001 khasiat , RAJA segala tumbuhan
  • kaya dengan sumber klorofil 
  • membantu mengurangkan keradangan terutamanya akibat eczema , resdung ( sinus ) , alergi dan gegata (hives)
  • PENGIDAP #SLE TIDAK DIGALAKKAN MENGAMBIL ALFALFA


VITA C PLUS
  • anti histamin ,, kebiasaannya akan digunakan sebagai rawatan asas untuk resdung ,, histamin akan menyebabkan ruam, bersin, gatal dan juga penyakit allergy lain.. 
  • Dengan pengambilan vitamin c plus , Insya Allah kita tidak perlu mengalami side effect dari pengambilan drugs anti-histamin
  • Vitamin C membantu menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh badan, 
  • Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol (salur pernafasan), 
  • Meningkatkan fungsi sistem pertahanan badan (immune system) 
  • Meningkatkan penyembuhan tisu.
  • Meningkatkan fungsi T-CELL dan MACROPHAGE ( fungsi sistem pertahanan badan , sel darah putih )


GARLIC COMPLEX

  • anti oksidan
  • antibiotik semulajadi yang selamat 
  • sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan 
  • MEMBANTU menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida
  • Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
  • Formulasi Shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk alisin... ( kalau nak buat air bawang putih ka , smoothies bawang putih ka , boleh juga , silakan )

VIVIX

  • ni produk kegemaran saya , vivix berfungsi repair sel pada tahap DNA , membantu kesihatan secara menyeluruh, bertindak dengan membantu melindungi dan memperbaiki sel DNA , pemulihan badan secara menyeluruh

vivix terbaik
vivix terbaik
ADD-ON  : NUTRIFERON


nutriferon
nutriferon



Nutriferon untuk membantu tingkatkan interferon tubuh bagi melawan virus. Melindungi dari influanza. Ia mengimbangi kepada respon alergi lingkungan dan pencemaran udara, melindungi dengan efisien dari virus, mikroba termasuk flu, alergi dan peradangan

TESTIMONI PAKEJ RESDUNG SEMULAJADI


testimoni master zura betty
testimoni viral dari Master Zura


testimoni resdung
testimoni resdung

tahan resdung
sampai bila mahu menahan bersin , mengepit hidung dengan apit G begini? jom cuba pakej semulajadi terbaik



Allah Maha Memberi Sembuh



Bernutrisi dan konsultasi percuma sebelum , semasa dan selepas pengambailan pakej ini
dengan saya?

INFO LANJUT :-

Muhammad Nizam Yusof

Founder & Director : NZ World Kingdom

SMS / WHATSAPP 013 976 1627

Emeil ; alluana35@gmail.com



#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN