bahejabella: 05/27/16

Dah setahun bahejabella.com berdomain. Dulu ingat apa ke menda la domain domain ni bagai. Yang baru berjinak-jinak nak buat blog (aku pun baru jugak) , ha baca blog abang sado ni untuk maksud domain dan hosting

Aku pun bukan mahir sangat nak setting-setting kan domain ni . Semua atas jasa baik pertolongan kekny (panggilan dalam kalangan rakan-rakan efgiers ), chef popular tu. Terima kasih kekny. Tagline blog dia dulu cooking and photography. Jom terjah http://www.enyabdullah.com/?m=1 . Harus banyak idea resipi juadah berbuka puasa nanti

Nasib baik duk belek email. Yang aku ingat , kekny tolong buatkan domain tu bulan mei tahun lepas, tapi tak ingat tarikh. Sekali buka email , rupanya tarikh expired dah dekat , 31 Mei. Net KL pun asyik duk warning dah. Tinggal 7 hari , 6 hari , 5 hari lagi nak expired. Tapi asyik tertangguh je nak pergi bank in duit untuk renew. Tambahan pula , maybank2u tak boleh access, tak ingat password. grrrrrrrrr. Haihh macam-macam hal


Aku kadang-kadang last minute person jugak. Plan apa-apa, kadang-kadang on the spot, baru surprise. Surprise laaa sangat. Kadang-kadang ok! Bukan selalu. Tu domain kalau tak dekat tarikh expired , tak sah. Hari-hari tertangguh je. Mujur ingat tadi lepas solat Jumaat nak bayar. Fuhhh lega. Kalau tak, apa laa nasib bahejabella.com ni. Mesti lagi gelabah aku ,kan

Alhamdulillah, bahejabella.com masih survive. Aku bayar untuk 2 tahun sekaligus. RM 90.00. Nanti lepas 2 tahun akan datang , kalau umur panjang, dekat-dekat bulan Mei, korang ingatkan aku ehh untuk renew ni. Hihihi

Rakan-rakan yang nak buat domain sendiri , boleh terjah blog abang kacak ni wayneharraz.com

Terima kasih semua


Assalamualaikum semua. Kepada semua pencari shawl secara online, tentu sahaja ramai yang akan membandingkan harga. Harga yang murah dan shawl yang berkualiti tinggi akan menjadi pilihan ramai. Tentu semua nak tahu berapakah harga shawl labuh chiffon exclusive by Papaglamz ni kan? Memandangkan shawl PapaG baru sahaja menjengah market fesyen Malaysia, sudah pasti PapaG akan menawarkan harga yang paling terbaik untuk anda semua. Sesuai dengan kualiti shawl itu sendiri.
harga-shawl-labuh-chiffon

Harga jualan Shawl Chiffon Exclusive by Papaglamz

Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari PapaG, jadi beliau menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.
1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 
Haa reasonable tak? Jadi apa tunggu lagi? Cepat PM PapaG cepat-cepat. Nanti dia poskan kat korang. Ingat Shawl PapaG ni limited tau. Yela tak buat banyak sangat. Plays safe katanya. Hehehe

5 Pilihan warna Shawl Exclusive by Papaglamz

Basicaly, Shawl Exclusive by Papaglamz adalah ilham dari PapaG dan wife sewaktu mereka dalam perjalanan pulang dari KL tempoh hari. Entah macam mana tetiba terkeluar pula idea tentang nak buat shawl ni kan. Dari situlah mereka mula membuat sedikit kajian tentang material kain, potongan shawl yang menjadi kesukaan ramai, kos dan macam-macam lagi. Alhamdulillah perancangan mereka berjaya dan terhasillah shawl yang SANGAT EKSKLUSIF ni. 
KONSEP shawl yang mereka ketengah ialah shawl yang mempunyai ciri-ciri lebar dan labuh. Sebab tu shawl yang mereka keluarkan ini agak panjang dan lebar. Panjangnya lebih kurang 1.95 meter dan lebarnya 0.9 meter. Semoga shawl ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 
Dalam pemilihan material, mereka menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Antara sebab mereka menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang LEMBUT dan MUDAH BERALUN serta TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu kain Chiffon jenis ni sama seperti kain Chiffon bubble, tetapi bubblenya adalah sangat sangat sangat halus. Sebab itulah ianya sangat lembut. Kelebihan lain ialah kain dia seakan-akan dwi tone. jika kita lihat dari sisi yang berbeza samada kiri atau kanan, PROJECTION warna kain ada sedikit perbezaan. Menarik kan? Sebab tu lah kain ini dipilih untuk di jadikan shawl eksklusif mereka.

Detail Shawl Exclusive by Papaglamz

Saiz : 1.9 meter X 0.85 meter (Labuh tau)
Jenis kain : Chiffon moist crepe (Macam chiffon bubble tapi bubble dia sangat sangat sangat halus dan lembut serta sejuk dipakai. Yang penting TAK JARANG)
Warna pilihan : 
ukuran-wide-shawl-terkini
Pink Belacan + Basic White (Dwi Tone)
ukuran-wide-shawl-terkini
Blue + Gold Yellow (Dwi Tone)
ukuran-wide-shawl-terkini
Brown + Gold Yellow (Dwi Tone)
ukuran-wide-shawl-terkini
Purple + Elegance Silver (Dwi Tone)
Green Emerald + Gold Yellow (Dwi Tone)
CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!
Limited edition sebab Papaglamz tak buat banyak. Ye la, new baby kan..? Hehehe
Wassap : 0196141393
Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau. Ig : exclusive_by_papaglamz FB : Papaglamz Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz -sekian-