bahejabella: 01/05/17

Hujan lagi... tengah taip ni pun kedengaran jelas bunyi hujan kat luar rumah yang sangat menenangkan dan hilang stress. Pasti syok tidur sambil dengar terapi bunyi hujan. Tapi dalam duk tenang tu.. aku risau juga laa kot banjir melanda daerah ini pulak

Ok la kita redakan kerisauan dengan tengok menu simple ni yang sesuai dijadikan juadah musim hujan... aku masak pejam mata je (ehh terbelagak sekejap).. semua orang pun boleh buat ni

TUNA WRAP


Senang saja, goreng tuna sekejap, asingkan. Goreng pulak scrambled egg. Wrap tu pun panaskan dalam pan sekejap kasi panas.. Last sekali masukkan tuna dan scrambled egg dalam wrap. Gulung-gulung wrap, lipat kanan kiri.... dah siap

MAGGI KARI



Don't always do this at home. Tak elok untuk kesihatan.. ni time mengidam sangat. Masak cepat-cepat dan campak je. Ada nampak bawang besar seketul dalam peti, aku ricik halus dan masuk sekali. Style maggi aku haritu bubuh lada hitam banyak sikit dan kicap 2-3 titik. Telur sebiji. Air tak banyak sangat, nanti tak rasa rempah. Dah siap

UBI REBUS




Ni bukan aku yang buat la. Kawan punya. Tapi ubi ni paling syok. Layann je time hujan. Boleh terimbau zaman jepun gitu (macam la lahir zaman jepun, kan). Rebus je ubi, masuk sedikit gula dan garam kasi lemak sikit. Lebih syok lagi dicicah bersama kelapa parut, sambal tumis atau gula melaka



Semalam dalam group kelas nutrisi, banyak perkongsian yang dikongsi bersama oleh rakan-rakan dari keluarga besar nutrisi

Antara yang menarik dan did touch my heart ialah perkongsian seorang isteri yang mengalami masalah tiub fallopio tersumbat dan hampir dibuang. Beliau suami isteri sudah lama cuba untuk hamil dan mendapatkan zuriat

Dengan tawakkal sepenuhnya kepada Allah dan berikhtiar dengan asbab VIVIX , akhirnya dengan izin dan kuasa Allah , beliau telah dianuganugerahkan kehamilan pada awal tahun lepas. Sesuatu yang sangat ditunggu beliau 5 tahun lamanya. Ye, beliau mengandung

Ikuti perkongsian beliau :-


Hajira, just nak berkongsi pengalaman sendiri.. 
Saya pernah ada masalah yg lebih kurang sama sebelum ni. Tapi ENDOMETRIOSIS, bukan cyst.. Tiub fallopio sebelah kiri saya tersumbat & hampir dibuang..

Tapi alhamdulillah, operation berjaya. Tiub yg tersumbat tu tak dibuang. 

Saya TTC selama 5 tahun..

Setahun lepas operation, saya still belum berjaya hamil. Period pon jadi tak regular. 

So saya & suami tawakal dengan vivix. Dua2 minum vivix (saya & suami).. Tujuan utama sekadar nak dapatkan kesihatan yg optimum je. Tapi nak jadi rezeki, sebulan lepas ambil vivix tu period mula dtg blk.

Sekali je period then lepas tu tak datang. Tak expect apa2 pon masa tu sbb saya ingat healing crisis ke apa ke..

Tapi alhamdulillah, Januari tahun lepas saya disahkan hamil 4 minggu. 

So apa yang saya boleh katakan, vivix membantu dari segi memperbaiki sel2 yg rosak akibat operation tu & pada masa sama membantu beri energy semula kepada sel2 badan kami suami isteri.

Dan dgn asbab vivix dgn izin Allah SWT, saya berjaya hamil selepas 5 tahun mencuba.. 

So saya sangat2 suggest la kalau ada TTC yang sungguh2 nak usahakan utk hamil


Sumber Asal :- Group Kelas Nutrisi




Kredit sepenuhnya buat Puan Rosmiza Ali yang sudi berkongsi pengalaman berharga beliau dan telah memberi keizinan untuk saya kongsikan


Keajaiban VIVIX


Info Lanjut Vivix :-

013 976 1627
Saudagar Shaklee