bahejabella: 06/25/16

Jangan pandang enteng dengan masalah anak yang mengalami sembelit. Kalau sampai seminggu tak membuang tuuu... ermmm..Kesian la dia..kan. Kalau kat rumah, boleh la kita layan dan tengok-tengok kan. Kalau time anak kat sekolah? haa... orang luar nak layan anak kita macam mana la sangat. Tetap tak sama dengan mak bapak sendiri

Sembelit dalam kalangan kanak-kanak boleh menyebabkan hilang selera makan, sakit kepala dan juga jangkitan pada pundi kencing. Tahap kronik sembelit pulak boleh membawa kepada pembedahan. Apa yang doktor bagi ubat atau nasihatkan , kena ikut la. Orang jual shaklee bukan anti doktor ye. Bukan juga anti vaksin... erkkk

CARA ATASI SEMBELIT ANAK

Macam DOKTOR ZUBAIDI ni cadang buat blend makanan separuh pepejal seperti lobak atau buat jus buah.. ermm orang dewasa pun selalu buat macam tu kan, makan pisang la , betik la

Kalau nak elak sembelit, kena la jaga makan dan apa yang masuk dalam perut.. Salah satunya nak sembuh atau elak sembelit dalam kalangan kanak-kanak dengan Meal Shakes la.. hehe.. sesuai gitu untuk kanak-kanak termasuklah dewasa pun



Dulu ada seorang customer ambik Meal Shakes untuk anak dia yang mengidap asma. Kesian anak dia... kerap masuk wad, kalau kena pukul 3 pagi, time tu jugak la kalut pergi hospital. Sekarang Alhamdulillah

Meal Shakes bukan ubat ye. Bukan makan time sakit je. Bagi kat anak yang picky eater, makan selalu yang kurang berkhasiat ajerr tu haa. Best part is.. Meal Shakes yang rasa sedap ni boleh jadi sarapan segera. Mengenyangkan dengan nutrisi lengkap untuk kanak-kanak


Akak Rita pun bagi anak dia Meal Shakes tau. Mula-mula bagi anak Meal Shakes , then Rita ni minum VIVIX. Tak lama lepas tu terus daftar sebagai ahli

Testimoni Meal Shakes





Resipi Meal Shakes

Kalau tak nak minum meal shakes kosong je macam tu, boleh la inovasikan. Buat cekodok pun boleh


ni selalu ramai buat.. smoothie

ais krim meal shakes
 
ni awesome sangat.. kek kukus

pan cake


Selamat mencuba

Allah Maha Memberi Sembuh

Hubungi saya :
013 976 1627
alluana35@gmail.com