19 May 2015

JAMAL ABDILLAH JADI BLOGGER?


Aku penghibur? Apa yang nak di hiburkan? Macam mana nak menghiburkan?

Ya, itulah persoalan jika kita lihat di sebalik domain akupenghibur.com. Unik dan versetail. Mungkin juga, bila melihat nama domain ini, tanggapan pertama kita ialah ialah sebuah web yang berasaskan hiburan. Tapi hiburan apa yang cuba di sampaikan?

Aku Penghibur bukanlah sebuah nama yang asing dalam dunia Blogging. Nama yang tercipta hasil dari kata-kata Datuk Aznil Hj Nawawi yang mengatakan "awak boleh jadi penghibur yang baik". Disebalik kejayaan dalam dunia Blogging achik sebenarnya ia adalah dari doa seorang mak dan keluarga yang tiada henti, sokongan dari kawan-kawan reality dan maya serta pembaca di Blog. Achik juga seorang yang 'low profile'

Pemilik yang mesra disapa acik ini selalu memberi tunjuk ajar kepada blogger yang masih hijau terutamanya tentang pentingnya ilmu untuk mengendali sebuah blog. Sebagaimana kata pepatah cina, 'jika mahu kuda yang laju berlari, berilah makan rumput yang berkualiti.' Acik berpendapat, untuk menjadi blogger yang baik harus bersedia untuk menerima kritikan, punyai semangat yang jitu serta konsisten dan kreatif dalam penulisan.

Sebenarnya ,sebelum menyertai team exchange feed , saya sudah pun mengikuti , add circle dan bloglistkan blog aku penghibur ni serta meninggalkan komen di sana. Dalam masa yang sama pemiliknya juga telah meng add circle kan saya serta meninggalkan satu komen d blog saya. Dalam hati kecil ku terdetik juga, eh eleh blogger otai ni tak follow pun kita , mentang-mentanglah otai. Hehe acik jangan marah. Itu dulu la.

Cuma bila dapat tahu kami telah terhimpun dalam satu team , acik tidak sombong , baik hati dan peramah, baru lah mula sembang-sembang dengan kerap dan mendapat sangat banyak tips berguna dari blogger berpengalaman ini. Terima kasih acik. Acik suka menulis penghargaan yang tinggi buat mak. Acik dah banyak tulis , saya baru 2 - 3 entri pasal mak. In sya Allah banyak lagi selepas ini. Ye la , sebut mak mak ni mudah tersentuh kan

Secara peribadi , Acik seorang yang ramah dan berbudi bahasa sehingga menyebabkan dia sering menjadi rujukan kami di EFG. 'Makan sorang' tiada dalam kamus hidup dia. Idea-idea bernas dan kritikan yang diluahkannya cukup berguna, bagai kata-kata seorang abang kepada adik. Bukan terlalu menghormati,tetapi blogger beginilah yang patut dijadikan role model, dahlah comel, boleh jugak bawak bergurau dan tegas pada masanya!

Jika tiba-tiba, dalam satu hari tu, anda macam tak tahu nak buka web apa. Cubalah pergi ke akupenghibur.com. Pelbagai input menarik yang boleh kita dapat

Blog sudah popular dengan mempunyai pengikut dan peminat seramai 4213 orang ( setakat entri ini ditulis ) dan menghampiri 3 juta yang telah melawat blog aku penghibur. Rasanya ini nilai angka yang tertinggi dalam kalangan team exchange feed. Memang wajarlah acik di contohi , di beri penghormatan dan memang acik pun telah memenangi award best lifestyle blogger

Jom baca satu entri acik , sempena hari ibu Kaulah Syurgaku

gambar acik
sahabat saya , blogger acik dengan gaya tersendiri



Royal Stevia Sweetner (RSS) merupakan produk yang mengandungi ekstrak dari daun stevia. Kemanisan yang terhasil dari daun stevia merupakan Pemanis Semulajadi yang 300 kali lebih manis dari gula biasa. Kajian klinikal menunjukan STEVIA berguna sebagai pengganti gula. Lebih dari sifat pemanis, kajian juga menunjukkan kesan penurunan tahap kawalan Diabetes, penurunan tahap tekanan darah tinggi dan penurunan berat badan untuk pesakit obesiti. 

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq


RCC ROYAL STEVIA SWEETNER


Stevia merupakan 150 spesies herba daripada keluarga bunga matahari (Astereacea). Ia secara rasminya ditemui pada kurun ke-19 oleh Dr.Moises Santiago Bertoni. Beliau menamakannya sebagai Stevia Rebaudiana Bertoni sebagai penghormatan kepada ahli kimia Paraguay. Ia merupakan tumbuhan yang berasal daripada kawasan tropika dan sub-tropika di Amerika Selatan dan Amerika Tengah. Stevia yang digunakan secara meluas sebagai pemanis adalah stevia dari spesies Rebaudiana. Ia juga dikenali sebagai sweetleaf, sugarleaf atau sweet herb

Ia merupakan sejenis tumbuhan herba berbatang lembut. Untuk menanamnya, medium yang digunakan adalah dari jenis poros supaya tiada air yang akan bertakung selepas ia disiram. Daunnya berbentuk bujur, batangnya halus dan bergerutu. Dalam keadaan optimum Stevia boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter atau lebih. Ia mengeluarkan bunga kecil warna putih.

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
ke arah satu rumah satu botol Stevia

KEBAIKAN STEVIA SWEETNER


  Mengimbangkan kandungan gula dalam badan.
  Meningkatkan kadar tenaga kepada tubuh badan.
  Melicin & memutihkan kulit serta awet muda
  Sebagai pemanis semulajadi sesuai untuk semua peringkat umur lelaki & wanita.
  Membantu menurunkan kadar gula dalam darah (sesuai untuk pesakit diabetis)
  Membantu menurunkan tekanan darah (untuk pesakit darah tinggi)
  Membantu sistem penghadaman badan.
  Membantu peminum yang mengalami masalah Isomnia
  Berupaya mengawal berat badan yang berlebihan.(Obesiti)



RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
hanya TUKAR kan gula putih kepada STEVIA


KELEBIHAN STEVIA SWEETNER

  • Kandungan utama yang menyebabkannya rasa manis adalah bahan steviosides yang tidak mengandungi toksik
  • Steviosides yang diambil secara oral adalah berkesan untuk menurunkan tekanan darah dan ia mungkin boleh dipertimbangkan sebagai bahan alternatif atau tambahan untuk pesakit darah tinggi.
  • Ujian terhadap kesan hipoglisemik glikosid (kekurangan gula dalam darah) dalam stevia mendapati steviol tidak menghasilkan glukosa, bermakna ia baik untuk penghidap diabetes / kencing manis. 
  • Pengkaji Denmark mendapati hipoglisemik in vitro yang dilakukan steviosid dan steviol berupaya menghasilkan insulin melalui tindakan terus terhadap sel-sel beta.  
  • Ada kajian menyatakan Stevia juga digunakan sebagai tonik untuk jantung dan berfungsi menstabilkan tekanan darah serta degupan jantung
  • Ekstrak Stevia Rebaudiana yang bebas kalori atau SIFAR KALORI sesuai digunakan bahan ganti gula biasa bagi golongan yang mengalami masalah obesiti yang ketagihan gula. 
  • Dua kajian dilakukan oleh Purdue University's Dental Science Research Group mendapati steviosides menghalang pembentukan plak (karat) gigi dan membantu menghalang gigi berlubang (cavities). 

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq

PAKEJ SEUMUR HIDUP...!!

PLATINUM (7 kotak/21 botol)
HANYA RM980

GOLD (3 kotak/9 botol)
HANYA RM420

SILVER (1 kotak/3 botol)
HANYA RM140

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
jangan tunggu lagi.. mulakan langkah anda hari ini...! 

Pakej keahlian disediakan untuk mendapatkan harga yang murah dan menikmati manfaat yang lain. Antaranya ialah :-

Produk muslim
Menjana pendapatan yang tinggi
Keahlian seumur hidup
Harga yang lebih rendah
Bonus point
Khairat kematian

TESTIMONI RCC STEVIA SWEETNER


RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
Demam chicken pox teruk sembuh dalam seminggu dengan izin Allah s.w.t.

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
Masalah sembelit dideritai selama 5 tahun, dengan izin Allah s.w.t. telah pulih

RCC Stevia Sweetner, gula semulajadi, sila sihat, dramaticuniq
Dapat mengawal paras gula dalam darah seterusnya tidak perlu bergantung kepada insulin lagi

Berubahlah kepada kehidupan yang lebih sihat demi masa depan anda dan orang yang tersayang.

<< bimbingan, kelas marketing, bahan iklan >> semua disediakan
anda tidak akan dibiarkan keseorang..!!
..ayuh sertai keluarga sihat RCC2U dan ubah masa depan anda hari ini...

HUBUNGI
agent berdaftar :

AIN : 0133572379
www.dramaticuniq.com




#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN