02 November 2014


Teruk betul resdung saya , bukan setakat setakat bersin-bersin waktu pagi , gatal2 seluruh muka ,
time nak sembur ridsect nyamuk tu pun boleh bersin tahap gaban...  kalau pergi mydin mall , lalu je kat area rempah ratus , mmg bersin tak hingat... hidung ni pantang tersentuh kuat sikit , memang akan terimalah padahnya....

bab-bab berair juga kerap saya alami... hidung berair walaupun tidak selesema... mata kadang kadang berair walaupun tak mengantuk dan tak menangis...




APA SAYA AMBIK....?

alfalfa....        kenapa?  -    kaya sumber klorofil - bantu kurangkan tahap keradangan

vita c plus..     kenapa..?  - antioksida unggul - up kan antibodi & daya tahan (imuniti) seseorang        menghadapi serangan penyakit. serta cepat proses sembuh tisu tubuh.


KESAN...?

time duk amal tu memang makhluk2 halus & ghaib kat muka , hidung , telinga , mata , kepala ni bertindak balas , berebut2 lumba nak keluar.. (haa padan muka).... 

saya konsisten ambil alfalfa....  lama lama bersin dah kurang , gatal-gatal dah tak kerap , mata dah jarang berair secara tiba tiba..... tapi kalau cerita bab mak , family & anak-anak memang boleh bergenang berair mata laa gitu konsepnya...




SET RESDUNG

BOLEH TAMBAH  : -  GARLIC COMPLEX




FUNGSI

B-COMPLEX   
  • B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
  • Membantu pembinaan protein dalam tubuh
  • Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
  • Memelihara sistem saraf 
  • ANTI - STRESS...    resdung pun boleh stress tau!

ALFALFA
  • 1001 khasiat , RAJA segala tumbuhan
  • kaya dengan sumber klorofil 
  • membantu mengurangkan keradangan terutamanya akibat eczema , resdung ( sinus ) , alergi dan gegata (hives)
  • PENGIDAP  #SLE  TIDAK DIGALAKKAN MENGAMBIL ALFALFA

VITA C PLUS
  • anti histamin ,, kebiasaannya akan digunakan sebagai rawatan asas untuk resdung ,, histamin akan menyebabkan ruam, bersin, gatal dan juga penyakit allergy lain.. 
  • Dengan pengambilan vitamin c plus , Insya Allah kita tidak perlu mengalami side effect dari pengambilan drugs anti-histamin
  • Vitamin C membantu menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh badan, 
  • Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol (salur pernafasan), 
  • Meningkatkan fungsi sistem pertahanan badan (immune system) 
  • Meningkatkan penyembuhan tisu.
  • Meningkatkan fungsi T-CELL dan MACROPHAGE ( fungsi sistem pertahanan badan , sel darah putih )

GARLIC  COMPLEX
  • anti oksidan
  • antibiotik semulajadi  yang selamat 
  • sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan 
  • MEMBANTU menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida
  • Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
  • Formulasi Shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk alisin... ( kalau nak buat air bawang putih ka , smoothies bawang putih ka , boleh juga , silakan )


LAGI CADANGAN...?

VIVIX

ni produk kegemaran saya , vivx - repair sel pada tahap DNA , bertindak dengan melindungi & memperbaiki sel DNA , pemulihan badan secara menyeluruh

NUTRIFERON

Nutriferon untuk tingkatkan interferon tubuh bagi melawan virus..  Melindungi dari influanza. Ia mengimbangi kepada respon alergi lingkungan dan pencemaran udara, melindungi dengan efisien dari virus, mikroba termasuk flu, flu, alergi, peradangan dan influenza..



Dapatkan konsultasi percuma dengan saya SEBELUM , SEMASA DAN SELEPAS menggunakan set resdung ini


I am
Your Coach , Your Leader
Muhammad Nizam Yusof
013 976 1627




0 comments:

Post a Comment

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN