07 November 2014

OMEGA GUARD UNTUK SEMUA

OMEGA GUARD ialah makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OMEGA GUARD menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA & EPA.

DHA  tu apa :-

DHA atau Asid docosahexaenoic adalah sejenis rantaian panjang asid lemak Omega-3. Ia merangkumi kira-kira 97% dan 93% daripada semua asid lemak Omega-3 dalam otak dan mata.

Asid docosahexaenoic (DHA) dan Asid Eikosapentanoik ( EPA ) adalah asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam . DHA & EPA mampu mengurangkan keradangan , menggalakkan fungsi otak , sistem saraf dan fungsi mata yang diperolehi melalui pemakanan.

Tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini . Kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga SUPPLEMENT.


OMEGA GUARD UNTUK SEISI KELUARGA


OTAK YANG SIHAT MELAHIRKAN PEMIKIRAN YANG PINTAR


1- Omega  penting untuk perkembangan otak..DHA yang secukupnya diperlukan dalam diet kanak-kanak bagi memastikan perkembangan otak adalah optimum.

DHA merupakan ramuan utama yang diperlukan untuk membentuk sel membran neuron, yang menjadi penghubung antara sel yang lain serta mempengaruhi fungsi neurotransmitter acetylcholine dan membantu sel otak berhubung. Kanak-kanak akan lebih fokus serta memberi tumpuan sama ada ketika bermain atau belajar

(kakak yang bijak , pintar, happy , berakalan tinggi & cerdas )
anak anak omega

KEMPEN HELATHY KIDS = HAPPY KIDS
THE WAY TO A BRIGHTER FUTURE

2- Omega juga membantu mengurangkan kekerapan demam & selsema dalam kalangan kanak-kanak

3- IBU MENYUSU - Omega guard membekalkan DHA untuk perkembangan otak bayi yang menyusu susu ibu. Ia turut membantu pengurusan berat badan si ibu.4 - MASALAH BERAT BADAN - omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang berfungsi mengawal selera makan & membantu membakar lemak dengan lebih cepat

5- IBU HAMIL - omega membantu perkembangan otak bayi dari dalam kandungan , mengawal kenaikan berat badan , mengawal kolestrol , mengawal risiko gila meroyan selepas bersalin & mengurangkan risiko melahirkan bayi pra matang.

6- WANITA yang mengamalkan pengambilan omega 3 yang mencukupi setiap hari, dapat mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 30% 

LAGI MANFAAT OMEGA GUARD

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Mencegah pembekuan darah dalam badan
 9. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
10. Mengurangkan risiko penyakit jantung
11. Membantu menyihatkan paru-paru
12. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis
13. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
 14. Membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
 15. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
 16. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
18. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
 19. Memelihara fungsi-fungsi sendi


OMEGA GUARD membantu sayangi jantung . Berfungsi membawa kolesterol keluar dari salur arteri ke hati utk proses penyingkiran dan membantu membersihkan salur arteri.
Dapatkan konsultasi percuma dengan saya SEBELUM , SEMASA DAN SELEPAS menggunakan OMEGA GUARD untuk seisi keluarga iniMuhammad Nizam Yusof
013 976 1627

FB : https://www.facebook.com/profile.php?id=100005381928258

No comments:

Post a Comment

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.