29 November 2016

Alhamdulillah, set buang angin dalam badan keluaran Shaklee yang kita cadangkan untuk kawan-kawan (customers) yang mencarinya sangat memberi respon positif. Bukan setakat set buang angin sahaja, kita juga share resipi yang sangat simple boleh dibuat kat rumah seperti halia goreng atau telan bawang putih macam Datuk Siti Nurhaliza buat tu

Selain resipi simple, pergi la ikhtiar berurut dengan tukang urut professional. Biar sakit-sakit dahulu kena urut, asal sembuh-sembuh kemudian. Ada juga sedikit tips yang diberikan oleh tukang urut professional yang aku jumpa iaitu tinggalkan terus amalan minum ais dan mandi bermula dari bawah (dari kaki naik ke atas kepala). Walaupun part ais tu... hurmm susah sikit aku nak ikut.. hehehe

Pun begitu.. selain mengambil suplimem buang angin ni, ia tetap membutuhkan kesabaran yang tinggi untuk mengawal sengsara angin dalam badan. Tak boleh la nak expect hari ni telan, malamnya dah sembuh. Set buang angin ni bukan ubat dan ia semulajadi

Panjang pulak bebel... sebenarnya nak share satu lagi resipi membantu buang angin dalam badan yang aku baru buat tadi iaitu Teh Herba Alfalfa bancuhan penuh ketenangan


Aku guna Cinch Tea Mix. Bancuh dengan air suam. Teh ni mudah larut, dengan air sejuk pun boleh. Power teh ni weh.. selalu nak drive jauh jauh memang berwaspada terlebih dahulu dengan minum Cinch Tea Mix ni. Tahan mengantuk dan bagi tenaga segera. Boleh drive lama tanpa berganti dengan co-pilot kat sebelah


Masukkan alfalfa. Kalau nak terlebih best untuk buang angin dalam badan, letak 10 biji. Kalau nak sederhana power, letak 5 biji sudah. Jangan risau, kat botol alfalfa memang dicadangkan 10 biji sehari

Kemudian, biarkan alfalfa tu larut. Kalau rasa lambat, sebelum masuk ke dalam teh, boleh je nak tumbuk tumbuk alfalfa tu dengan lesung batu (alas dengan plastik)


Selalunya minum cinch tea mix tu kosong dan tawar macam tu je. Ala ala stail chinese gitu. Tapi kali ni nak buh gula sikit kasi sedap. Aku masukkan sekali gula organik. Sikit sudah ye!

Proses Gula sebelum ia menjadi putih (jomm bertukar ke gula organik)

Minum tanpa rasa bersalah... guna shaker shaklee je. Takde cawan mahal...
bestnya.....rasakan nikmatnya selepas itu.. dinasihatkan jauhkan diri dari orang ramai sekejap... takut nanti ter burrpp burrpp depan orang.. kan

ni posing 2 set bajet buang angin sebelum cod kepada  customer 
(Alfalfa, Peppermint, Garlic)



Allah jualah Maha Memberi Sembuh

Info Lanjut :-
013 976 1627
alluana35@gmail.com

5 comments:

  1. bagus ni..angin dalam badan tak elok

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lupa order set angin ni yer... spesel price utk kbba

      Delete
  2. Kita berusaha, Allah menyembuhkan.

    ReplyDelete
  3. Nanti mesti terkentut-kentut ni yea

    ReplyDelete
  4. Minum cinch tea campur gula & alfalfa eh? Good idea gak ni

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Monthly Top Commentators

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

FREQUENTERS

Popular Posts

Blog Archive

PALS

G+

BLOGGERS SEPERJUANGAN