bahejabella: THEY DESERVED

THEY DESERVED

/
0 Comments
December 19, 2014


Kalau orang main gym , angkat besi , hari hari angkat besi kan..... nak jadi perut six packs , eight
packs , lengan muscles , kaki bukan lagi chicken legs , dada berkepak , body fit.... setahun , dua tahun ke , 3 tahun ke, bila dah puas hati nampak hasil kan.... mula mula berbaju lengan panjang , then baju lengan pendek ketat , lepas tu singlet.. lama lama selalu shirtless , selalu tayang body , post dalam fb..... tak cukup dengan tayang body , diorang cari pulak tournament tournament ,, mana tahu kalau menang , dapat hasil berganda... kan..

Diorang nak tayang body sebab nak tunjuk hasil kerja keras selama bertahun , puas hati dan nikmat yang diorang dapat , diorang nak tunjuk kejayaan diorang setelah penat lelah tu sangat berbaloi,,. and they deserved it...!! well deserved..!!....dan itu sungguh menjadi inspirasi kepada orang lain yang baru berkecimpung main gym , nak bina badan...







Macam tu la juga dalam bisnes . memang ada yang selalunya tayang kereta ,, tayang rumah ,, kereta idaman diorang , rumah impian sekian lama , pergi melancong sana , melancong sinun... hasil kerja keras , usaha tanpa putus asa , semua tu memang diorang berhak dapat.... hasil usaha diorang sendiri , bukan merompak pun... and... THEY DESERVED IT..!! well deserved..!! .. dan semua tu sangat menjadi sumber inspirasi orang lain yang baru nak berjinak  dalam bisnes...

Kita pulak tak boleh la nak assume , orang tu menunjuk ke , orang ni berlagak ke... mana tahu apa dalam hati diorang kan  ( padahal hangpa jeles , dalam hati sebenarnya nak , pastu main2 bashing dalam status facebook )...  ( konon kononya cakap ulat dalam batu boleh hidup ,, kalau betul betul bersyukur takpa , Alhamdulillah ,,, tapi cakap bersyukur di mulut , dalam hati sebenarnya pemalas!)

Orang nak tayang kereta , tayang rumah , pergi melancong ke.... kita tak boleh kawal diorang buat semua tu , In sya Allah , diorang bersyukur juga dengan nikmat Allah.... 
Yang kita boleh kawal ialah diri kita , hati pedal kita , niat , usaha dan mulakan je lah langkah nak jadi macam diorang juga , nak capai semua impian besar besar juga...kan.. 







Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director

FB : Muhammad Nizam
sms/whatsapp : 013 976  1627




You may also like

No comments: