18 December 2014


ANAK SEDANG MEMERHATI

Anak memerhati - loading masuk dalam kepala - install - open & apply...kadang kadang update...



Kalau selalu marah anak,, kemungkinan anak-anak pun jadi ganas , kalau tak berkelakuan ganas/luar kawalan depan kita , mungkin kat taska diorang , belakang kita...

Kalau selalu je hempuk-hempuk , cubit cubitan , nanti dia pun buat menda yang sama kat adik - adik dia.. time tu jangan salahkan dia ,, salahkan asuhan sendiri.. Kecik-kecik apa la yang diorang faham , diorang ada ke masalah hidup... ? takde... diorang tahu happy happy je... apalah sangat nak harapkan sesempurna orang dewasa... kak an...

Anak anak sedang memerhati...
Salah asuhan masa kecik , boleh terbantut tumbesaran , akal , emosi ,.. diorang pun boleh berdendam tau! Kesan emosi ni boleh buat anak-anak jadi rendah diri yang teruk dan tak berkeyakinan ..


JANGAN MARAH ANAK ORANG

Kalau marah-marah , ejek-ejek , benci-benci anak orang lain jugak.. nanti tak mustahil pun , orang-orang lain  akan marah-marah , ejek-ejek , benci-benci anak kita pula...

Anak amanah Allh... tanam dengan Tauhid , kenal Allah , kenal diri ,  elok benih , elok asuhan , 
In sya Allah elok la hasilnya...  Suburkan kasih sayang... sebarkan keamanan!
Bahagia tu kan kita yang pilih!

FEELING

Selalunya tengah-tengah malam sebelum tidur dodoikan anak , selalu gak datang feeling-feeling sambil cakap bisik-bisik dengan anak ,, 

"abuya mintak maaf kakak dgn adik , kalau nampak abuya macam takde masa , tak terlayan kakak,adik "

" kakak dgn adik doakan abuya eh biar nanti abuya punya banyaaakkk masa berkualiti , happy time dengan kakak , adik.. kita gi mandi kolam lagi.."

"kakak dgn adik doakan abuya biar abuya nanti bebas masa, financial, bebas loans "... ok.... aameen!




HAPPY BIRTHDAY NAURAH SALSABEELA


Semalam , 16 Disember 2014 ... genap usia naurah 1 tahun.... Ya Allah , sekejap saja masa berlalu... Sangat pantas , tak terkejar rasanya.. pejam celik pejam celik , dah setahun dah naurah ye... rasa macam baru je lagi duk Klinik Intan , sambut baby , azan & iqamahkan.... huhu
Boleh dah ni naurah ready nak dapat adik baru pulop.....kan... ooopppsss! heh he



naurah salsabeela , 7 hari , time ni baru lepas daftar nama , bercukur & aqiqah sekali...




suka sangat kakak baheja dapat adik




naurah salsabeela , 1 tahun sudaaa...



kan ada satu ketika , kau tak tahu mana nak pergi...
jalan betul anakanda 
selama Allah ada dalam hatimu , imanmu , Tauhidmu
takkan engkau tercela...


salam ulangtahun kelahiran sayang....

love & faith - abuya , bonda & kakak


0 comments:

Post a Comment

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN