19 April 2019

MACAM MANA TAHAN LAPAR LEBIH LAMA SEMASA BERPUASA

Alhamdulillah. Sudah 11 bulan telah kita harungi makan minum makan minum tak henti-henti, kini bulan kerehatan, bulan pesta ibadah bakal kunjung tiba tidak lama lagi (berbaki 2 minggu ketika entri ni ditulis)


MACAM MANA TAHAN LAPAR LEBIH LAMA SEMASA BERPUASA


Nak sediakan juadah sahur apa untuk bertenaga sepanjang siang hari berpuasa? Sudah tentu lah Energizing Soy Protein (ESP). Sungguh mengenyangkan, mudah pulak tu nak buat, hanya shake sahaja dan minum dengan penuh nikmat

ESP blend dengan kurma.. sangat sedap


Mari kita tengok apa komen rakyat Malaysia tentang ESP yang sudh tentu sedap lagi mengenyangkan ini7 KRITERIA PENTING MEMASTIKAN SOYA ANDA SELAMAT 1. Kacang soya itu mesti tumbuh membesar secara organik. 

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK yang menggunakan baja kimia dan racun pestisid akan mengandungi khasiatnya yang rendah. Ia juga mempunyai kandungan nitrat yang tinggi. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER !

2. Kacang soya mestilah Non GMO ( tidak dihasilkan secara genetik)

Kacang soya GMO lebih murah untuk dihasilkan tetapi ia berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan TOKSIN dalam badan manusia.

3. Protein soya tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu

Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormon ,antibodi, enzim. Kalau salah satu amino asid ini tak cukup, sistem imun badan akan terganggu 30% dan fungsi badan mungkin akan terganggu atau berhenti. 

4. Dalam proses pembuatan soya isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dengan alcohol

Isoflavone dapat mengurangkan risiko kanser payudara, kanser rahim dan kanser prostate. Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan jisim tulang .


5. Bahan anti-tirod mesti disingkirkan

Soya yang mentah mengandungi bahan "anti-growth", "anti-tyrosine". Kedua bahan ini menggangu fungsi tubuh dan meningkatkan risiko kanser.

6. Proses pembuatan protin soya sebaiknya tanpa pemanasan

Asid amino sensitif terhadap suhu panas. Ada kajian menyatakan protein yang dimasak terlalu lama boleh merosakkan 50% amino asid amino. Kekurangan acid amino dalam badan akan merenjatkan hormon, tisu badan serta mengganggu kesihatan kita. 

7. Protein soya itu mesti ditambah dengan unsur kalsium..kenapa?

Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yang denikian unsur kaslium yang secukupnya mesti ditambah dalam soya protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soya tu. Kebanyakan pengusaha/pengeluar protein tidak menambah cukup kalsium 


Jadi anda tidak perlu ragu-ragu dengan ESP. Kerana ESP menepati 7 ciri-ciri soya yang selamat:

• ESP ditanam secara organik

• ESP adalah non-gmo

• Mengandungi 9 amino asid perlu dan mineral & vitamin lain 

• Ia dibersihkan dengan menggunakan air.

• Tiada bahan anti-tiroid / anti-growth

• diproses tanpa pemanasan

• Ditambah dengan kalsium 500mg


ORDER SOYA ESP?

Whatsapp

013 976 1627
013 976 1627
013 976 1627

Shaklee Terengganu


1 comment:

  1. good sharing..ada rezeki lbih kita order ngan aboya deh..:)

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.