07 May 2019

JENAMA TAYAR MENGIKUT GRED TERBAIK DI SELURUH DUNIA

Sejak dah 2 kali raya dan puasa ni, rasanya time tu jugak aku kena tukar tayar kereta. Paling kurang 2 biji. Sama ada dah memang haus, rosak atau pancit yang tak boleh diselamatkan lagi. Kering gak la poket lagi-lagi musim perayaan. Sebab tu bila saing aku share menda bermanfaat sangat ni dalam group whatsapp, aku rasa kena simpan maklumat yang sangat berguna ni. he he.. Untuk korang jugak lah bagi yang belum mengetahu

JENAMA TAYAR MENGIKUT GRED TERBAIK DI SELURUH DUNIA



tukar tayar sehari sebelum raya yang lepas


PREMIUM BRAND TYRES


(Tayar terbaik dari segi kualiti ketahanan dan baik ketika jalan basah - harga agak boleh tahan mahal)


Bridgestone
Continental
Dunlop
Goodyear
Michelin
Pirelli
Yokohama


MID RANGE BRAND TYRES 


(Tayar baik disegi kualiti dan baik untuk jalan basah - harga mahal)

Avon
BFGoodrich
Cooper
Falken
Firestone
Fulda
General
Hankook
Kumho
Marangoni
Nokian
Toyo
Uniroyal
Vredestein


ECONOMY BRAND TYRES


(Tayar sedehana terbaik disegi kualiti tayar yang keras dan kurang sesuai untuk jalan basah - harga sederhana)

Achilles
Apollo
Barum
Ceat
Dayton
Debica
Dmack
ESA Tecar
Federal
GT Radial
Hercules
High Performer
Infinity
Interstate
Kenda
Kleber
Kormoran
Marshal
Matador
Maxtrek
Maxxis
Meteor
Millennium
Nankang
Neuton
Nexen
Nitto
Prestivo
Radar
Riken
Sava
Semperit
Silverstone
Sumitomo
Sunny
Tigar
Viking
westlake tyres
Zeetex
Zeta


BUDGET BRAND TYRES

(Tayar biasa dan tidak berkualiti dan harga murah) - elakkan guna jenama tayar ini

Accelera
Admiral
Altenzo
Austone
Autogrip
BCT
Dextero
Duran
Event
Evergreen
Forceum
Fortuna
Fullrun
Fullway
Gislaved
Goodride
Haida
Hero
Herse
Hifly
Jinyu
Landsail
Lassa
Linglong
Maloya
Mastercraft
Mastersteel
Mohawk
Petlas
Platin
Primewell
Roadstone
Rockstone
Rotalla
Runway
Sailun
Sportiva
Star Performer
Starfire
Starmaxx
Sunew
Sunitrac
Syron
Tracmax
Triangle
Tyfoon
Wanli
Westlake 


Kredit : 
Gats G Auto Tyre & Service Sdn Bhd.

1 comment:

  1. terus kak pi check tayar jenis apa. selama ni tau naik kereta saja. hahahahhaa

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.
bahejabella © . Designed by MaisarahSidi.com