27 February 2017

Insan ketiga ini hadir dalam hidup aku di saat-saat sudah bersedia, In sya Allah. Doakan yang baik-baik ye. Insan ketiga ini hadir sepatutunya bukanlah untuk menambahkan beban atau tekanan atau porak perandakan rumah tangga yang sedia ada, tapi insan ketiga ini hadir sebenarnya untuk menambah keceriaan dan kegembiraan, membawa bersamanya rezeki serta nikmat dari Allah Subhanahu Wa Ta'ala

Alhamdulillah, kakak baheja dan kakngah naurah (adik) dah nak timang adik baru tak lama lagi. Itulah insan ketiga antara kami nanti, In sya Allah. Pakcik dan makcik semua doakanlah yang baik-baik ye. Kasih sayang kena berkongsi lagi lepas ni

Kisahnya, beli katil je dua minggu lepas. Ye lah, nak tambah orang baru kan. Nak luaskan sikit tempat beradu. Almaklumlah, tidur berjemaah sekali dengan budak-budak ni. Diorang mana boleh tidur jauh-jauh dengan mak pak

Dah la makin membesar je dua orang budak kecik ni, tidur kemain buas. Nanti kalau adik baru keluar, macam mana nak muat atas katil sedia ada tu haa.. Nak suruh tidur bilik lain tak sampai hati. Kecik lagi.. kang kalau terjaga malam-malam nangis cari mak pak jugak

Dan dengan nekadnya abuya gagahkan diri spontan je korek tebung kat atm. Walaupun bukan hari gaji, by hook or by crook memang nak kena beli juga katil baru

gambar kepala katil je la ye


Rasanya popular sangat katil stail gini kan. Beli sebiji je pun, katil kartun untuk budak. Letak sebelah, dekat rapat-rapat dengan kitorang. Muatlah nanti ada space untuk baby. Beli pun yang paling murah dan ekonomi. Bila sampai kedai, memang ada satu tu aje katil kartun gitu. Elok la tu gambar frozen. Suka sangat la budak-budak ni


tengok la tu, orang lain semua dah tidur.. tinggal dia sorang je lagi haa aktif.. bercakap-cakap dengan teddy bear dia.. macam-macam drama dan dialog yang abuya dengar.. hihi


4 comments:

  1. igt kan bawak blk kucing lagi..hihi

    ReplyDelete
  2. tahniah cikgu nizam.. selamat menimang cahaya mata seorang lagi :)

    ReplyDelete
  3. Dah lahir pun adik baby kann....

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN