04 July 2015

Satu ketika dulu aku pernah juga ambil ubat di klinik. Bertahun-tahun lamanya ambil ubat dan makan menurut pengawasan doktor. Ubat tu memang terkenal dalam kalangan orang-orang yang nak kurus. Ya memang berkesan. Tak rasa lapar langsung siang dan malam. Apa yang lebih buat aku berminat tentang ubat itu ialah tahan mengantuk. Aku sangat perlukannya terutama musim-musim peperiksaan. Ulangkaji nak exam , macam biasa la sehari semalam tak tidur. Balik exam baru tidur. Berat turun memang turun , tapi lepas aku tinggalkan itu semua , berat naik balik. Emosi pun kadang-kadang kurang stabil, asyik nak naik angin je. Bahaya kan ubat macam tu. Selepas tersedar yang aku buat tu silap , aku tinggalkan serta merta

PAKEJ DIET DI BULAN PUASA

Selain berniat sepenuhnya untuk ibadah kerana Allah Taala , bulan puasa ni juga masa terbaik untuk berdiet , menurunkan berat badan serta tampil langsing menawan di aidilfitri. Kita ada koleksi pakej diet nutrisi yang menekankan kosep bakar , buang dan bina. Sekaligus mengelakkan diet yo-yo 


pakej diet bulan puasa
pakej diet bulan puasa

Pakej diet bulan puasa yang aku amal sekarang ada alfalfa , lecithin , herblax , phytocol dan  cinch shake, energizing soy protein pun ambil juga tapi jarang

KELEBIHAN PAKEJ DIET BULAN PUASA


PROJEK  1 - BAKAR

LECITHIN - diekstrak dari soya bertindak sebagai pemecah dan pembakar lemak dan kolesterol 


PROJEK 2 - BUANG

ALFALFA digelar si makjun moden , berfungsi sebagai fiber yang membawa keluar toksin dan lemak-lemak yang di pecahkan oleh LECITHIN

HERBLAX - bertindak sebagai pembersih dan pencuci usus, membantu masalah penghadaman dan pergerakan usus yang tidak sihat. Jika usus telah dibersihkan , barulah tubuh badan dapat menyerap nutrien pada tahap terbaik

PHYTOCOL - tablet wajib untuk aku ambil sebelum makan juadah berminyak , berat dan nampak berkolesterol tinggi. Phytocol bertindak menghalang terus kolesterol jahat dari masuk ke dalam badan. Phytocol mengandungi 2000mg fitosterol , tiada perisa, pewarna, pemanis atau bahan awet tiada lemak haiwan , semulajadi. Sangat membantu membersihkan darah dan halang penyerapan kolesterol dalam darah. Baca kisah panjang phytocol disini


PROJEK 3 - BINA 

CINCH SHAKE - bebas laktos, rendah glisemik , protein bukan GMO, tidak melalui proses pengubahsuaian genetik dalam penghasilannya

Cinch shake diperkaya dengan Leucine bagi melindungi metabolisme dan menghalang kehilangan otot supaya otot tidak menggeleber semasa proses kurus. Cinch shake juga sebagai meal replacement , beri rasa puas , kenyang yang lebih lama
Cinch shake sebagai menu segera sarapan yang sihat, berbuka puasa, moreh atau bersahur (hanya perlu shake sahaja)
Cinch shake kaya dengan protein dan mengandungi tinggi kandungan serat , 6 gram setiap hidangan

Tengok resipi istimewa cinch shake saya ni , lazat tak terkata



kakak baheja nak enterframe
kakak baheja nak enterframe

JOM HUBUNGI SAYA UNTUK HARGA ISTIMEWA DAN KONSULTASI PERCUMA..!!!!




Allah Maha Penyembuh


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director


INFO LANJUT :-

FB : Muhammad Nizam

sms/whatsapp : 013-976-1627
emeil : alluana35@gmail.com

2 comments:

  1. Wahhh banyak produk Shakelee yea

    ReplyDelete
  2. perghhh abe nize. belanja lew satuu hikhik

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

tinggalkan jejakmu