29 March 2017

Antara habit atau minat kakak baheja yang ketara sekarang selain eksperimen ialah menulis. Macam-macam la yang ditulis. Kadang-kadang pasal abuya, bonda dan adik. Kadang-kadang tu melukis ye jugak

Stok-stok kertas A4 yang abuya beli untuk print kerja-kerja abuya selalu jer cepat habis. Kalau sorok stok kertas A4 tu pun, adakalanya diorang boleh jumpa. Dah habis boring conteng lukis dan tulis, ermm disuruhnya pulak kita buat jet atau origami burung

Antara perkara yang dia kerap tulis tu pasal nama kawan-kawan dia kat Tadika (transit). Petang tadi abuya terjumpa lagi tulisan dia hari ini


Itulah tulisannya budak baru nak masuk 6 tahun ni. Panjang pendek, tinggi rendah, huruf kecik dan besar bercampur skali. Kedudukan bilangan (nombor) pulak ditulis sebelah kanan. . haha.. Nombor 6 pun terbalik. Meh abuya terjemah tulisan dia. Kakak tulis nama-nama kawan perempuan dia kat tadika tu sebenanrya

Perempuan - AlBaghdadi

1- Nursofiya Ilhami - 6 tahun
2-Nuraliyah Sofiya - 6 tahun
3- Baheja Nafeesa (nama kakak laa ni) - 6 tahun
4-Ir Nadira - 6 tahun
5-Nur Nadia Najihah- 7 tahun
6- Nur Amira Saniyah- 8 tahun
7-Nur Nadia Nafisya- 8 tahun
8- Aida Amani - 7 tahun

Berkerut jugak dahi abuya nak faham tulisan dia ni. Harap-harap selepas ni makin cantik la kan..huhu

6 comments:

  1. rajin baheja mnulisapa yg diingatnya tu.

    ReplyDelete
  2. biasa la tu abuya. dulu msa kecik22 pon kita elergik tgk kertas a4, suka sngt tataw knpe. suka nak menconteng

    ReplyDelete
  3. Mula-mula memang macam tu.. Kena develop pelan2 hehe.. Semoga menjadi anak yang pinter

    ReplyDelete
  4. Takpe lepas ni sure tulisan di cantik...

    ReplyDelete
  5. Kena asah skill menulis lagi tu bagi lagi cantik tulisan

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN