24 October 2016

Putih dalam masa 2 hari? 3 hari? Makk aiii... ape ke benda ejen pemutih yang ada dalam kosmetik tu? Tak takut ke.. Bagi aku, biarlah la lambat sikit (bukan putih segera), asalkan selamat nyawa dan badan tu ha. Kalau wajah dah mendung agak lama boleh bersabar, takkan nak cerah berseri tak boleh sabar



Bukan kisah tak sokong bumiputera pulak ye. Tapi, maaf la, jujur saya kurang percaya kosmetik yang too good to be true. Tak kisah la keluaran bumiputera atau luar negara sekali pun

Tengok ni pada yang masih belum tengok... 













Itulah dia asal kosmetik yang hanya ditimbang kilo, diagih-agihkan dan hanya di brandingkan semula dengan pelbagai jenama. Satu bahan sama... pelbagai jenama? Tu belum masuk bab R & D lagi, kan. Akhirnya membawa padah. Hati-hati la ye. Tu je pesanan sebelum tidur

Pesan Doktor...


5 comments:

  1. takutnya dengar. PG hampir nak terjebak dengan produk putih memutih ni. takut kot-kot ada effect belakang hari. thanks share this awak :)

    ReplyDelete
  2. mmg kena berhati-hati nila pilih produk kosmetik di pasaran sekarang ni..macam2 jenis ada..jadi berwaspadalah

    ReplyDelete
  3. macam2 bahan nk disapu ke wajah ya cuma nk cantik akibatnya tanggung sendiri

    ReplyDelete
  4. Oh! ini maksudnya kosmetik bungkus.
    Itulah kebanyakkan wanita cepat taksub dengan produk pemutih ni walaupun dah diberi amaran berkali-kali check dulu kandungannya atau pun check samada mendapat kelulusan KKM ataupun tidak.
    Tapi... degil pengaruh iklan akibatnya muka jadi melecur kesian.

    ReplyDelete
  5. nasib ai is dah putih hehehehe

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Top Commentators Ramadhan 2017

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

FREQUENTERS

Popular Posts

Blog Archive

PALS

G+

BLOGGERS SEPERJUANGAN