11 July 2015

Sebut boleh bonus atau tunggakan gaji memang syok , seronok amat . Alhamdulillah. Tapi perlahan demi perlahan sekelip mata , kalau tak bijak merancang , sekejap sahaja ia berkurang makin berkurang , kan

Ye la , baju anak dua orang ,busuk-busuk pun mahunya dalam 300 hingga 400 ringgit. Upah baju sendiri campur dengan upah baju isteri muda kita , boleh tahan jugak poket makin kempis tu kan. Itu belum campur lagi kena servis kereta bulan ni , major servis pulak tu. Sudahnya bajet nak bagi duit raya kat budak-budak dan anak buah pun makin menyimpang

Ermm okay , jangan risau dan kusut. Ni ada orang lain bagi idea sebenarnya , jadi aku cuba cadangkan kat hangpa. Mana la tahu ia bermanfaat. Cara nak coverline kalau tak cukup bajet nak hulur duit raya kat budak-budak tu boleh buat macam ni :


selamat hari raya
selamat hari raya


terima kasih , cuba lagi
terima kasih , cuba lagi

Jangan marah , alaa gurau sikit pun tak boleh . Hidup ni terlalu singkat , senyum sikit!

4 comments:

  1. Haha.. ni baru betul.. buat cabutan bertuah nak bagi duit raya.. boleh follow ni tuk cover.. 😄

    ReplyDelete
  2. hahahahahahaha ni mengundang kemarahan di pagi raya...

    ReplyDelete
  3. HEH..HEH..BERANI MENCUBA IDE CIKGU NI?

    ReplyDelete
  4. hahahahaha. boleh bawak gaduh pagi raya ni. kikiki

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN