14 May 2015


Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. Exchange Feed Group merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor

Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, kalau RF tu roger federer , atlet sukan tennis feveret aku . FR ni pemilik blog yang misteri ini (misteri sangat) menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang dikaatakan menyerupai Awal Ashari atau mungkinkah M Nasir yang diminatinya ini

gambar fr dengan M Nasir
FR dengan M Nasir

Blog beliau NOTA PURBA pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas. Kalau berentri entri , sudah pasti anda melekat terus dan terpaku langsung terpana dengan blognya

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba  berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya. Kerana itulah Fr diberi penghormatan untuk giliran pertama di riview kan

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!" Ye Fr, move on and grow up

Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG dah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. Haha 

What is chemistry in academic words (not less than 200 words) 

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. Ulang 50 kali utk cukupkan 200words.", Fr. Fr


Kita doakan semoga saudara saya , Fr ni menemui setiap kebahagian yang dicari dalam menempuhi kehidupan. Moga silaturahim yang dijalin berkekalan dan berjumpa di syurga abadi

gambar Fr dan hari bahagia kawannya
Fr di hari bahagia kawan-kawannya

Jom singgah Nota Purba  untuk melihat kepurbaan dan kemisterian 


header blog nota purba
blog nota purba




25 comments:

  1. Alaaaaa....SA nyer review xdo gambar

    ReplyDelete
  2. Entry FR buat pcl banyak fikir, jiwa muda barangkali..jauh beza dgn pcl ni .

    ReplyDelete
  3. good review nizam... blogger yang hebat fr

    ReplyDelete
  4. hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

    ReplyDelete
  5. cubaan sel2 puitis mula masuk ke dalam ruang kosong di pojok minda saya

    ReplyDelete
  6. kk eny paling suka penulisan FR.. tak payah letak gambar dan tak payah tulis gossip atau isu semasa.. penulisan dr hati dia yg sometimes kelakar dan sometims menyentuh jiwa....

    ReplyDelete
  7. ahha..macam kenal gambar terakhir tu..macam sama je gmbr tu dgn gmbr yg ada kat blog along.. ahha.. papepun, ucapan untuk abang FR :

    Abang FR,,kekalkan kegelapan anda... biar misteri menghantui kami...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg last memang amik dari pokok pegaga... ehh dari along pun.. haah

      Delete
  8. Nota Purba Awesome!!! Semoga Nota Purba mengeluarkan entry2 yang lebih umph selepas ini...

    ReplyDelete
  9. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

    ReplyDelete
  10. Dunia FR yang misteri dan tak puas membaca nota purba .. nukilan yang bersahaja dan menghiburkan.

    ReplyDelete
  11. rugi kalau xsinggah n baca entry kat blog nota purba. memng kelakar habis dan berpuitis bagai lagi,. hehe

    ReplyDelete
  12. Nota Purba terbaik kerna Fr penulis berbisa..

    ReplyDelete
  13. lelaki2 mmg kacak di efg

    ReplyDelete
  14. darah m.nasir kot tp kekacakan awal ashaari..hihi

    ReplyDelete
  15. perrrggghhhh....!! dengan Sifu M.Nasir tuuuuu...
    patut lah purbaaaaaa.... oppsssss... :p

    ReplyDelete
  16. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

    ReplyDelete
  17. Jom terjah nota purba...

    ReplyDelete
  18. FR penulisannya saya kagumi

    ReplyDelete
  19. FR, setiap jalan cerita yg ditulisnye penuh tanda tanya..

    ReplyDelete
  20. terbaikk EFG..wah nizam pic lain dari yang lain..

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

tinggalkan jejakmu