bahejabella: TEMPAH PAVLOVA SEDAP DAN MURAH

TEMPAH PAVLOVA SEDAP DAN MURAH

/
12 Comments
May 14, 2015

Apa Itu Pavlova?

ada yang tidak tahu, apa itu Pavlova?
apa rasa pavlova? kenapa nama dia Pavlova.
ok, mari saya ceritakan sedikit tentang Pavlova,
Secara ringkasnya, Pavlova adalah sejenis makanan,
atau dessert yang berasal dari New Zealand,
walaupun ada yang mempertikaikan asalnya Pavlova,
Nama Pavlova ini diberi sempena nama Penari Ballet
Rusia, iaitu Anna Pavlova.

Pavlova asalnya dibuat hanya untuk perayaan dan musim
panas, tapi kini, Pavlova dihidangkan sepanjang tahun,
Pavlova ada lah Meringue atau kerak yang segar dan
dan lembut, keras diluar, tapi lembut di dalam,
apabila makan bersama buah dan krim,
nak nak semasa sejuk ( baru keluar chiller )
ianya menjadi bertambah sedap.

Pavlova manis, sebab itu lah ia digabungkan
dengan buah buah yang masam seperti
berries, strawberri, kiwi, passion fruits
dan sebagainya.kini, di Malaysia,
Pavlova semakin popular, dan mereka telah mula
mempelbagaikan topping pavlova,
ada yang suka, chocolate Pavlova,
ada yg suka karemel, ada yang suka nutella,
dan mcm mcm lagi.

Mini Pavlova

Selain dari sebiji pavlova yang besar,
ada juga yang buat pavlova dalam bentuk mini,
kecil kecil, ia sesuai untuk dijadikan dessert untuk
hantaran atau menjamu tetamu di rumah.

Mini Pavlova

Mini Pavlova

Tempah Mini Pavlova Sedap

Jika teringin untuk rasa Pavlova yang sedap,
boleh tempah dengan Rara, atau boleh visit IG
SugarlandByRara di Sugarland By Rara,
ada pelbagai jenis Pavlova yang boleh korang pilih,
ada chocolate dan pelbagai topping,
dan kebanyakan yang 1st time makan Pavlova Rara,
pasti akan repeat order, Sugarland By Rara juga menerima
tempahan untuk majlis akikah, majlis hari jadi,
perayaan, dan sebagai doorgift. Semua boleh deal.

Tempah Pavlova untuk Anniversary

Jika bosan asyiklah membeli kek untuk Anniversary atau
lain lain ulang tahun, anda boleh juga menempah
Pavlova bersaiz M. Size M sesuai untuk dimakan
2 orang, dan size XL sesuai dimakan 6-8 orang,
tapi, size M tu kalau jenis yang gila dessert,
sorang pun boleh habis.hehehe.

pavlova hantaran

pavlova

Pavlova Pakaging

Pavlova by Sugarland By Rara didatangkan dengan
pakaging yang comels! kotak putih, dengan ikatan tali
guni yang menampakkan ia lebih menarik,
sesuai jugak jika hendak dijadikan hadiah
atau surprise kepada suami atau kawan kawan.



Tempah Pavlova

untuk menempah, boleh Whatsapp RARA
019-477 4240 ( whatsapps only )
atau, anda boleh FOLLOW

Instagram SUGARLANDBYRARA
jangan lupa, SugarlandByRara okay!
why Sugarland? because LIFE is Sweet.



You may also like

12 comments:

  1. nampak cam sedap je. ^_^

    ReplyDelete
  2. Save nombor tu.. nanti boleh order

    ReplyDelete
  3. ingat orang pempuan je suka pavlova-lova niiii.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni review... tolong promo....

      Delete
  4. Dah lama tak makan nie...terliur tengok :-))

    ReplyDelete
  5. nampak menarik dan sedap. boleh cuba nanti. save nombor dulu

    ReplyDelete
  6. special treat fo efgies.. hehe

    ReplyDelete
  7. saya suka tgk kek yang ada buah banyak2 ni... tergoda... pavlova pun not bad juga

    ReplyDelete
  8. dah lama teringin makan...tp dekat tmpt KG xda la pulak tukang buatnya

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. sekitar KL / AMPANG... boleh call nombor tertera...

      Delete