PETUA RAWAT BATU KARANG DALAM HEMPEDU OLEH DOKTOR HAMID ARSHAT

PETUA RAWAT  BATU KARANG DALAM HEMPEDU

Minggu lepas bersembang dengan seorang customer tetap , bercerita masalah dia yang belum lega. Dia ada batu karang dalam hempedu. Macam tu la bunyi masalah dia. Kemudian bersangkut paut pula dengan gastrik

mesej customer
Mesej customer
mesej customer
Mesej customer

Aku suruh akak ni jumpa doktor (haa jangan ingat aku jual shaklee , nak main cadang je sebarangan suplimen untuk ambil kesempatan untung ye , apatah lagi nak membelakangkan doktor). Tapi katanya dia dah pergi jumpa doktor pakar dan rawatan susulan. Dah tak larat mungkin nak naik turun hospital

Aku bagi tips rawat batu karang dalam hempedu ni dari Doktor Hamid Arshat. Nanti kita tengok perkembangan seterusnya. Harap akak ni sembuh dan bertambah sihat :-

PETUA DOKTOR HAMID ARSHAT :-


Satu petua nak rawat batu karang dalam kilang hempedu 
( Gall Bladder Stones)

Minum 4 gelas apple juice tiap-tiap hari selama 5 hari berturut-turut

Hari ke-6, jangan makan malam (dinner)

Pada pukul 6 petang makan satu sudu camca garam Epsom (magnesium sulphate) , beli dari farmasi

Pukul 8 malam ulang makan garam epsom
Pukul 10 malam, Campurkan satu cawan (250 ml) Olive oil atau sesame oil dan setengah cawan juz lemon yang fresh (perah 3 biji lemon)

Campur olive oil dengan juz lemon dan minum
Insyaallah esok pagi buang air besar akan kelihatan batu-batu karang keluar

~ Dr Hamid Arshat


Antara komen positif mengenai petua rawat batu karang oleh Doktor Hamid ini :-

komen
Komen
komen
Komen

batu karang
Batu karang

Selamat mencuba!


Previous
Next Post »

12 comments

Write comments
kisah earty
AUTHOR
10 September, 2015 delete

info yang baik.. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
10 September, 2015 delete

Subhanallah..terima kasih share ilmu ye..

Reply
avatar
YB Shehan
AUTHOR
11 September, 2015 delete This comment has been removed by the author.
avatar
YB Shehan
AUTHOR
11 September, 2015 delete

my dad boleh ubatkan batu karang. org panggil bomoh batu karang la. dia gunakan belimbing buluh, gula merah n apa lagi ntah...

Reply
avatar
Amanda Suria
AUTHOR
11 September, 2015 delete

ngeri plak tengok batu karang tu ha..tp ada orang cakap minum jus nenas muda...boleh keluarkan batu karang tu,...ish bahayanyaaa

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
11 September, 2015 delete

nice info.. ayah anis dulu kena batu karang, alhamdulillah selamat dikeluarkan..simpan batu buat kenang kenangan n pengajaran...

Reply
avatar
Yusla Mahat
AUTHOR
14 September, 2015 delete

info yang bagus untuk pesakit batu karang..

Reply
avatar
27 October, 2015 delete

Assalamualaikum,

Kami merupakan pakar menyingkir batu karang pundi hempedu di Malaysia.
Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi yang lama, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang tersendiri untuk membubarkan batu dalam masa 12 jam. DR JETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR JETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa.
Kelebihan produk kami:-

Dalam 12 Jam Sahaja
Kaedah-kaedah yang lain di pasaran mengambil masa yang panjang (24jam atau 7 hari) untuk membubarkan batu hempedu. Produk kami yang merangkumi resipi yang berantioksida tinggi dapat menunjukkan keberkesannya dalam 12 jam sahaja. Dalam masa 12 jam sahaja, batu hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.

Menyingkir Sisa-sisa Makanan Bertoksin
Disebabkan campuran Rosecalam Juice dan Bio-Active Mineral, produk kami mampu membubarkan sisa-sisa makanan yang lama antaranya termasuk sisa-sisa bertoksin yang terkandung dalam badan. Bio-Active Mineral berfungsi memperbanyakan air dalam usus malah mempercepatkan penyingkiran sisa-sisa makanan bertoksin.

Mengurangkan Berat Badan
Seperti yang dinyatakan di atas, produk kami dapat menyingkirkan sisa-sisa makan bertoksin dan najis terlonggok. Selepas sisa-sisa baki disingkirkan, berat badan pelanggan kami dibuktikan turun serta-merta.
——————————————————————————————————————————

Untuk memastikan pelanggan sah diserang batu hempedu, dibawah merupakan tanda-tanda kebentukan batu hempedu.
*Rasa senak yang kronik
*Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen
*Loya dan muntah
*Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen
*Sakit perut pada bahagian sebelah kanan atas yang seperti gastrik
*Sakit perut yang memulas hingga melarat ke tulang belikat
Kesimpulan
Untuk pengetahuan anda, kami bertujuan untuk menyelamat pesakit batu hempedu dengan produk kami yang bersumber buah-buahan alam semula jadi. Kami tegaskan bahawa tidak perlunya untuk membuang pundi hempedu yang merupakan organ manusia yang penting maka merupakan kurniaan Tuhan kepada kami.
Dr Jetox telah lama dikenali ramai maka testimony-testimoni boleh didapatkan di laman Facebook.
Facebook Fanpage : DR JETOX
Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan, sila hubungi kami bila-bila masa sahaja.
Sekian, terima kasih.

Ramon (Pengurus)

The Club, Bukit Utama,
1 Club Drive, Bukit Utama,
Bandar Utama, 47800,
Petaling Jaya, Selangor.
GPS Coordinates: 3.151714,101.602716

No. Talian:
0109829005 (Ramon)
0123454977 (Win)
Penghantar ke luar negeri? Sila rujuk kepada pengedar kami di berikut.
Kelantan – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989)
Kedah – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989)
Terengganu – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989)
Pahang – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 )
Perlis – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989)
Kuala Lumpur – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Wilayah Persekutuan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Selangor – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Melaka – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Negeri Sembilan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Pulau Pinang – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Johor Bahru – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Perak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Sabah & Sarawak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)

Reply
avatar
uwis qorni
AUTHOR
10 July, 2016 delete

jazakallah tuan. utk info d atas

Reply
avatar
uwis qorni
AUTHOR
10 July, 2016 delete

jazakallah tuan. utk info d atas

Reply
avatar
Norlena Rosli
AUTHOR
17 August, 2016 delete

Boleh tahu mcm mana your dad ubatkan tu ye?

Reply
avatar
Nita69
AUTHOR
28 September, 2016 delete

saya nk tau, boleh kah mencuba kaedah rawatan ni utk pesakit buah pinggang yg buat dialysis? Kadar pengambilan air yg dibenarkan cuma 500ml sehari. Tlg bagi pencerahan T. kasih.

Reply
avatar