CARA RAWAT GOUT

Mak aii... sakitnya derita gout. Macam-macam cari petua cara rawat gout ni kan. Selain petua tradisional, boleh juga nak cuba cara rawat gout dengan set nutrisi semulajadi

sakit gout

Saya tak pernah  la alami, tapi duk tengok orang yang derita gout ni sangatlah kesian. Rakan sekerja pun ada yang kena gout. Kadang-kadang bila dah kena, memang tak boleh buat kerja apa-apa, stress pun bertambah. Silap haribulan kalau salah soalan bertanya kat orang tengah sakit gout, harus kena marah. Kadang-kadang jadi macam suster ngengsot... jangan jadi kuntilanak atau sundel bolong sudah la ye

CARA RAWAT GOUT

Antara petua rawat gout, sumber dari siraplimau.com ni haa boleh cuba. 1 biji timun, saderi, lemon dan akar halia. Boleh la cuba

BACA PENUH : DISINI

Adapun yang mahu mencuba dengan set gout nutrisi Shaklee, boleh ambik VIVIX, ALFALFA, MINYAK IKAN OMEGA GUARD, AJHT dan PERFORMANCE DRINK

FUNGSI RINGKAS KOMBINASI SET GOUT NUTRISI SHAKLEE


ALFALFA COMPLEX

- 1001 khasiat , digelar sebagai raja tumbuhan , vitamin agung
- menyingkirkan toksin secara lebut dari badan
- super kaya dengan vitamin , mineral dan fiber
- membantu menurunkan asid urik
- super detoks semula jadi / alami
- makjun kelegaan era baharu




AJHT

- menyokong kesihatan melalui 3 cara :- 
1 - meningkatkan keselesaan sendi
2- meningkatkan kesan kusyen antara sendi
3 - memelihara kesihatan tisu penyambung



MINYAK IKAN OMEGA GUARD

- mengelakkan/mengurangkan inflamasi / radang sendi-sendi
- mengurankan paras kolesterol ( ohh gout sangat berkait rapat dengan kolesterol..ok! )
- sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak (gout) menjadi lebih teruk



VIVIX


- super best power untuk kelegaan gout - highly recommended!!
- salah satu bahan utamanya European Elderberry dan Lobak Ungu yang bersifat anti radang
- menggalakkan pembentukan  mitochindria  dalam sel
- antioksidan yang kuat
- antibiotik semulajadi , tingkatkan sistem imun
- agen anti inflamasi yang kuat 



PERFORMANCE DRINK

- isotonik nutrisi 
- pelengkap kecukupan air 
- mengekalkan hidrasi tubuh
- memastikan tubuh cukup kandungan gula dan air
- pelihara kandungan bendalir dalam badan
- bantu proses perkumuhan asid urik
- membantu proses detoks

TESTIMONI SET GOUT SHAKLEE






BACA LAGI : TESTIMONI GOUT

Allah jualah Maha Penyembuh


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director

Info Lanjut :-
sms/whatsapp : 013 976 1627
Previous
Next Post »

4 comments

Write comments
kak gojes
AUTHOR
29 December, 2016 delete

haaaa....bagus info ni utk mereka yg ada gout. memang sengsara la yg ada gout ni...nampak kawan2 dan abang sendiri ..ahh susah nak komen sakit dia

Reply
avatar
Azlinda Azman
AUTHOR
29 December, 2016 delete

Mmg takut kalau gout ni. Boleh cuba tip2 yg ada. Menarik sgt utk d cuba

Reply
avatar
Along Misuari
AUTHOR
29 December, 2016 delete

Perkongsian yang baik..
Boleh share kepada kekawan yang ada masalah gout nie..

Ikhlas dari
AlongMisuari.com

Reply
avatar
Yana Yani
AUTHOR
29 December, 2016 delete

gout ni punca dia lebih asik urik kan
kalau tak silaplah
tapi memang betul, kalau tengok orang yang kena
azab sunggguh nampaknya. kesian

Reply
avatar