13 July 2015

Semalam telah berlangsungnya perlawanan akhir blockbuster , grand slam tennis Wimbledon 2015 antara Novak Djokovic dan pemain kegemaran aku , the legend Roger Federer. Perlawanan agak hambar (bagi aku)  itu menyaksikan kemenangan sekali lagi berpihak kepada pemain nombor satu dunia sekarang iaitu Novak Djokovic. Keputusan perlawanan novak-federer 7-6 , 6-7 , 6-4 , 6-3. Ini piala grand slam yang ke 9 untuk djokovic. Yang ketiga terbanyak di belakang Rafael Nadal (14 grand slam). Sekaligus melebarkan rekod pertemuan antara kedua-duanya (novak-federer) sebanyak 20 kemenangan setiap seorang. Seri

Walau bagaimanapun , rekod tennis yang dicipta oleh Roger Federer yang memegang takhta 17 Grand Slam masih belum mampu dipecahkan oleh sesiapa. Ini termasuk lah memegang tempoh takhta nombor satu dunia terpanjang sepanjang zaman menewaskan legend-legend yang lain 

Sepanjang karier , Roger federer yang semakin dimamah usia itu telah memenangi kesemua jenis Grand Slam ( Australian Open , French Open , Wimbledon dan US Open ). Pujian dan tabik harus diberi untuk legend ini kerana masih mampu melangkah ke perlawanan akhir dalam banyak kejohanan utama. Walaupun agak sukar mengekalkan gaya,mutu,keunggulan dan konsistensi kemenangan seperti zaman mudanya , roger federer masih mampu untuk menduduki ranking semasa nombor 2 dunia dan tidak mudah terlalu mengalah dengan pemain muda yang lain seperti novak , andy murray dan rafael nadal

Review kemenangan djokovic semalam boleh baca DISINI. Hajat dihati semalam , jika federer menang , nak update kaw kaww entri. Oleh kerana tewas , kita nak titipkan sahaja beberapa quotes roger federer yang sedikit sebanyak ada beri kesan semangat positif terutama untuk aku lebih cekal dalam perniagaan dan membina empayar

ROGER FEDERER QUOTES

ROGER FEDERER QUOTES
roger federer quotes


pemain lain pun tabik roger federer
baca tu pemain lain pun tabik roger federer


My dad said if you become a tennis professional just make sure you get into the top hundred, because you have to make a little bit of money. You make a living so you can pay your coaching and, you know, your travels - Roger Federer


We can't always agree on everything. , Roger Federer


Being a husband is for me as big a priority as being a father. - Roger Federer

I always had the dream that, once I became No 1 in the world, that if I had a child I hoped I would have it early enough so the child can see me playing - Roger Federer


Having twin girls is a life changer - that's for sure. But I like getting up and changing diapers. It's the things you do - Roger Federer

When I won in 2003, never in my wildest dreams did I ever think I would win Wimbledon and have my kids seeing me lift the trophy, so this is pretty surreal. And yeah, I was almost shocked in the moment that it all came together so nicely - Roger Federer

When you do something best in life, you don't really want to give that up - and for me it's tennis.
Roger Federer

You know, I don't only play for the record books - Roger Federer



feeling roger federer
maaf la , ni zaman muda ,  feeling-feeling roger federer


1 comment:

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

tinggalkan jejakmu