02 June 2015

Dua tiga minggu lalu, template blog ( tema diet made easy ) rosak, bagaikan hampir separuh nyawaku dirobek-robek kerna tempate yang ini amatlah kesayangan , hasil penat lelah  sendiri yang cari dan upload. Mungkin simple je bagi otai , tapi berjaya cari dan upload sendiri template tu amat bermakna bagi saya. Ye la tengok hasil sendiri kan nikmat lain sikit. Memang menikam jiwa lah bila dah jadi macam tu. Nak main tukar-tukar yang asal dulu pun dah berpeluh ketiak dua hari. Amaklumlah amatur yang sangat-sangat amatur

Tiada angin tiada ribut , tanpa pesan tiba-tiba sahaja boleh rosak. Entah kenapa beberapa kedudukan widget boleh senget dan sangat sukar untuk diperbetulkan. Sehinggalah saya terpaksa mengimport admin , sahabat saya , pakar dari Exchange Feed Group yang menggelarkan dirinya ewento marcello ( sounds like feghanchis sangat ) , dia pentaksub tegar kelab yang tak menang apa-apa piala pun musim lepas dan selalu je tewas dengan Barcelona , alaa kelab yang ada wayne rooney tu

Dek kerana kerosakan dan bermain tukar berjuta-juta templates lain , ermm akhirnya semua bloglist pun hilang termasuklah list-list blogger otai  yang sangat banyak membantu dan menyokong di awal kemunculan. Kalau si ewen yang otai ni pun tensen nak bantu pulihkan blog rosak ni tempoh hari , bayangkanlah saya yang amatur ni terkebil-kebil nak buat , ermm hampir migrain dibuatnya , mujur ada viviv melegakan. Semangat blogging pun luntur sikit. Majoriti hanya reviews  yang memenuhi ruang entry. Ewento marcello test punya test , dapatlah satu template yang agak okay (tema revoltify )

Tapi tak sampai  seminggu selepas itu , aku cuba cari balik template kesayangan dan kegemaran  
( diet made easy ) tu. Klik punya klik , download punya download , upload punya upload , try and error , try and error lagi... akhirnya dapat balik template tu dan blog kembali pulih. Bukan setakat pulih dengan jayanya , siap dah tukar domain sekali. Terima kasih kak  enyabdullah yang membantu proses mendomainkan bahejabella. Terima kasih arz moha, achik aku penghibur, along , kak lia , abang long pcl , puan pengetua irrayan dan semua sekali sahabat EFG yang tak jemu-jemu ikhlas memberi sokongan dan tunjuk ajar ilmu blogging. Jasamu dikenang

Kini bahejabella.blogspot telah bertukar www.bahejabella.com

HEADER BAHEJABELLA.COM
SELAMAT DATANG KE BAHEJABELLA.COM



Love & Faith

Abuya

17 comments:

  1. tahniah beribu-ribu tahniah

    ReplyDelete
  2. Tahniah ye..saya dah update link terbaru diruangan bloglist..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tuan sp pun blogger otai yg bnyk menyokong... risau gak kot salah faham sebab hilang dalam list..

      Delete
    2. Biasalah hilang dan tercicir, terutama bila nak update template, SP pun pernah mengalami juga dan ada link yang hilang terus sbb lupa nak backup..hehe :)

      Delete
  3. wahh..cantik dan kemass.. ada background tomato & timun..mesti suka kedapur.. eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kononnya ade pic sayur semua tu nak gambarkan pemakanan sihat , sesuaiii tema ke-shaklee-an

      Delete
  4. kerja keras pasti membuahkan hasil.....!! :)

    *makan hati betul tengok header bahejabella ni... aiissyyhhh...!!*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... tak baik makan hati dgn amatur...

      Delete
  5. tahniah cikgu nize
    cantik header .

    ReplyDelete
  6. Tahniah Nizam, ikatan ukhwah di EFG tiada bandingan di mana-mana.. all the best :)

    ReplyDelete
  7. wahh tahniah ... welcome to dot com...yeahhh

    ReplyDelete
  8. tahniah nizam..blog dan makin hebat pulakk

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

tinggalkan jejakmu