bahejabella: UV TERTINGGI SEJAK BLOGGING

UV TERTINGGI SEJAK BLOGGING

/
19 Comments
November 21, 2015
Bulan November , genap la sudah setahun menceburkan diri dalam arena blog. Asalnya memang nak pasarkan dan promosikan Shaklee sahaja secara besar-besaran serta menyahut cabaran Master Laila dalam menyiapkan 1 entri 1 hari. Tapi mesti korang boring kan asyik cerita shaklee sana sini dan akhirnya niche di ubah sedikit , walaupun masih bershaklee. Shaklee pun my passion ok!

Awal kemunculan dulu sangat tidak termotivasi untuk update. Follower pun 2 - 3 bulan pertama hanya ada 4 orang. Lama sikit baru bertambah 13 orang. Sedih amat. Segala-galanya berubah 360% setelah berjumpa exchange feed group dan kelab blogger ben ashaari. Terima kasih

Ok la. Aku tak pandai sangat nak berbicara fasal trafik. Almaklumlah , masih hijau. Yang aku tahu kitorang dalam #EFGKBBA sentiasa termotivasi dan terinspirasi untuk sentiasa menarik minat pembaca dan melaporkan unique visitors tanda pencapaian setiap hari

Ini satu lagi hal. Pernah uv aku hanya 11, 17 , 20 , paling banyak pun 88. Ada la sekali tu 200 lebih. Jangan terkejut , 0 pun selalu saje. Frust sangat time tu

Alhamduliah sejak dua tiga menjak ni uv dah agak stabil. Tak ada la sampai berpuluh ribu macam otai. Tapi cukup menggambarkan kepuasan. Apatah lagi ada orang yang emeil memberi respon positif tentang blog yang tak seberapa ni ha. 

UV (daily) tertinggi yang diraih sejak berblogging setahun yang lalu ialah pada 16 dan 17 November 2015. Jumlah uv 1533 dan 2070. Pertama kali dapat 2 ribu ni

Alaaa jangan la bandingkan dengan otai, ok. Sekurang-kurangnya uv hari itu sudah cukup untuk beat kc dan yb shehan serta boleh menghampiri cik lisa, kak eny chef kek dan achik dalam #efgkbba untuk hari itu. Berangan sekejap , hehe. Jangan marah

Entri paling meletup untuk 2 hari itu tentulah carian dan semakan keputusan UPSR. Ha korang suruh dedahkan rahsia kan , itu la rahsianya

Ala lepas ni ada yang cakap entri pancing , entri bermusim , gila trafik bla bla bla bla

Ye, mungkin la nampak macam entri bermusim, kan. Tapi tak salah entri UPSR aku tu sebab tajuk jelas (tiada double meaning) , masih menyalurkan maklumat yang betul dan tepat yang orang cari. Lagi pun UPSR masih dalam ruang lingkup lifestyle aku seorang cikgu berkaliber , berwibawa dan komitmen tinggi. Tak gitu? Masih terlebih bermanfaat instead of entri hiburan sana sini entah apa apa atau so called kpop

Aku bukan selitkan tarikh dan cara semak upsr sahaja, ada juga maklumat penting tentang format upsr tahun depan yang mungkin di cari-cari ibu bapa selama ini


UV TERTINGGI SEJAK BLOGGING
UV TERTINGGI SEJAK BLOGGING

Terima kasih semua kerana berkunjung ke bahejabella.com

Selamat membaca


You may also like

19 comments:

  1. Tahniah nize..moga terus maju dan maju dan maju lagi ..insyaallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih ingat masa terkial-kial....kak liya follower pertama!.. yang akhirnya terus membawa kepada efg & kbba...

      Delete
  2. Tahniah nize..moga terus maju dan maju dan maju lagi ..insyaallah..

    ReplyDelete
  3. Allhamdulillah... rezeki Ya Razzaq.... all the best.... :)

    ReplyDelete
  4. tahniah..tinggi trafiknya.

    ReplyDelete
  5. Tahniah. Wah.. nama sy ada. Hihi. Xpe.. kita saling cabar diri sndr.. hikhik

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah jadi motivasi pada diri sendiri dan sahabat sahabat lain..

    ReplyDelete
  7. Tahniah..wah,nak jugak gini...

    ReplyDelete
  8. Tahniah... Keep blogging...

    ReplyDelete
  9. Fuh, banyak tu. Bak mai sikit :p

    ReplyDelete
  10. Hahaha ckp bab2 follow..teringat lagi mula2.tgk.blog nizam takde followers pon..Kekya org pertama yg follow..

    ReplyDelete