05 March 2018

Ermm lama betul tak singgah Cameron Highlands. Pertama dan terakhir kali pergi sana ialah family trip pada tahun 2001. Nak google senarai hotel di Cameron Highlands pun masih naif lagi time tu. Dah lebih kurang 17 tahun lepas waktu arwah ayah masih ada dan semua family member wujud dalam trip ini. Pergi redah saja walk in. Apartmen mana stay hari tu pun dah lupa namanya. Gambar pun tersimpan erat dalam album photo je, smartphone belum wujud lagi

SENARAI HOTEL DI CAMERON HIGHLANDS


Berikut adalah senarai hotel di Cameron Highlands. Termasuklah apartmen, chalet, resort atau homestay dan nombor telefon sebagai panduan rakan-rakan yang ingin bercuti di Cameron Highlands. Semoga dapat membantu

1-HOTEL GREEN GARDEN , BRINCHANG
05-4915824 / 4961824 019-5571717 

2 -IRIS HOUSE HOTEL 2, BRINCHANG
 05-4911818 


3 -KAVY HOTEL, BRINCHANG 
05-4915652

4-HILL GARDEN LODGE , BRINCHANG
05-4912988 / 05-4912808 

5-TUDOR HOME INN, BRINCHANG
05-4901353/012-7520776 

6-HOTEL RAINBOW , BRINCHANG
05-4914628 

7-HOTEL ROSA PASSADENA 3, BRINCHANG 05-4912288

8-JASMINE HOTEL, BRINCHANG
 05-4911588 / 05-4914688 

9-HOTEL CHUA GIN, BRINCHANG
05-4911801/019-5726688

10-HOTEL TITIWANGSA 2, BRINCHANG 05-4901188 

11-KOWLOON HOTEL, BRINCHANG
 05-4911366 / 05-4911780

12-PARKLAND HOTEL, BRINCHANG
 05-4911299 / 05-4911399 

13 -BRINCHANG HOTEL
 05-4911755 / 05-4911452 

14-STAR REGENCY HOTEL 3, BRINCHANG 05-4915133 

15-HIGHLANDS CHALET, BRINCHANG 
( PAK MAN ) 012-5534425/019-5458425 

16 - CHALET ( K.NOR ) , BRINCHANG 012-5844246 

17 -COUNTRY LODGE RESORT 3* BEINCHANG, (BELAKANG JIMAT) 05-4911811

18-RUMAH TUMPANGAN, BRINCHANG 05-4911093/012-6758918 

19-HOTEL LIDO BUDGET, BRINCHANG 013-5010267 

20-HOTEL SENTOSA, BRINCHANG 05-4915492 

21-HOTEL REMIX, BRINCHANG 05-4912439 

22-HONG KONG HOTEL, BRINCHANG 016-5513876/012-5644278 

23-HOTEL GOLDEN NIGHT, BRINCHANG 05-4912809/013-5077744/019-3870865 

24-HOTEL RIA CAMERON , BRINCHANG 05-4901777 / 019-5593119 

25- PANGSAPURI HONEYMOON VILLA, PECAH BATU, BRINCHANG 05-4911346 / 019-5736083 

26- HOTEL WIRA AWAN 05-4914251 PECAH BATU,BRINCHANG

27- AGROHIGHLANDS HOMSTAY ( HJ.TEE) 019-5566090, (K.ANI) 013-7105744 / 019-5573399 PECAH BATU,BRINCHANG

28-EQUATORIAL HOTEL (EQ) 5, 05-4961777 KEA FARM

29-CENTURY PINES RESORT 3, 05-4915115 TANAH RATA

30-PLANTERS HOTEL 1, 05-4901001 TANAH RATA

31-HOTEL BB INN 5, 05-4914551/3 TANAH RATA

32-HERITAGE HOTEL 3, 05-4913888 TANAH RATA

33-HOTEL COOL POINT 2, 05-4914914 TANAH RATA

34-HOTEL DE’LA FERNS 3,  05-491488 / 05-4911888 TANAH RATA



35-HOTEL CASA DELA ROSA 2, 05-4911333 TANAH RATA

36-MARDI APARTMENT ( KAK YATI ) 017-5763577 TANAH RATA

37-CALLALILY HOTEL ( NASIR) 019-9783703 ROYAL LILY,TANAH RATA

38-APARTMENT ( CIKGU BOB )019-5216989 ROYAL LILY,TANAH RATA

39-APARTMEN ( SUHAILI ) 013-5946433 ROYAL LILY,TANAH RATA

40-HOMESTAY / APARTMEN DR.AYOB 012-5059220 TAMAN SEDIA & TANAH RATA

41-ORCHID HOMESTAY ( ABG.ROSTAM) 05-4911958/013-6358322 TAMAN SEDIA

42-RZ LODGE ( CIK ZUL ) 019-9521426 TAMAN SEDIA

43-M& Z HOMESTAY 05-6211261 / 019-5480129 TAMAN SEDIA

44-ROS CHALET STRAWBERY FARM ( CIK ZUL ) 012-5838060 TAMAN SEDIA

45-LILY HOMESTAY ( IMAM & MAKCIK SARIAH) 05-4911477 TAMAN SEDIA

46-FAUZIZ HOMESTAY 017-2725107 TAMAN SEDIA

47 -AGAPHANTES HOMESTAY ( CIKGU RAFLES) 017-5530806 / 019-4605284 TAMAN SEDIA

48-DAHLIA HOMESTAY ( MAKCIK DIAH ) 05-4912605/013-2211547 TAMAN SEDIA

49-NEEZA CHALET 012-2677287 TAMAN SEDIA

50 -MARINA CHALET 05-4911295/019-5066759 TAMAN SEDIA

51-MARINA CAFE,CATERING&CHALET
( MD FAIZAL BIN IDRIS ) 013-6430602/019-3711672 TAMAN SEDIA

52-AL-MASHOOR CHALET 05-4914204/019-5760669 TAMAN SEDIA

53-HOMESTAY ZURAIDA 05-4915884/019-5416377 TAMAN SEDIA

54-ANGGERIK DESA CHALET 05-4911896/019-6414857TAMAN SEDIA

55-AIZA CHALET 019-7560991 TAMAN SEDIA

56-ASZI HOMESTAY 017-2725107 TAMAN SEDIA

57-DESA ANTURIUM- 0175181052 / 017-5316860 (ENCIK MEGAD)

58-APARTMEN FLAT JASAR - 017-3367786

59-APARTMEN FLAT JASAR - 013-3635832( ENCIK ROSTAM)

60-PUNCAK ARABELA APARTMEN- 0195265310( ENCIK RAHIM)



61-KAK AZIE APARTMEN - 019-9408573

62-NORIZ HOMESTAY - 012-5693485

63-SITI FAIZUN APARTMEN - 017-3908132

64-GOLDEN MOUNTAIN VILLA 019-5693922 HABU, RINGLET

65-YELLOW HOUSE APARTMENT
(SEBELAH SHELL) 05-4956388 / 05-4956160/019-4021159 RINGLET

4 comments:

  1. bookmark dlu,memang dah lama teringin nak naik sana

    ReplyDelete
  2. wahhh.. boleh take note ni...

    ReplyDelete
  3. Nak bercuti jugak tapi kena tunggu sampai mak betul2 sihat

    ReplyDelete
  4. perghhh
    banyak rupanya hotel dekat cameron
    thanks for the info
    berguna nih kalau nanti nak kesana

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN

backlinks

ping blog

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini