21 March 2015

Rileks.. rileks... jangan ribut ribut.... chill chilll....
Ramai yang risau bila Malaysia nak mula kutip GST.. Maksudnya perbelanjaan bulanan bertambah. Ramai bagi cadangan suh buat bisnes bagai tapi takde yang bagitahu dengan jelas bagaimana.

Okey tadi dalam flight ke Santorini, saya terfikir idea ni. Maka saya kongsikan disini. Moga bermanfaat.

Ambil contoh :-
KES 1 - let say perbelanjaan bulanan anda RM3000. .. Additional GST 6%= 3000 x 6%= RM180

Perbelanjaan bulanan ni merangkumi semua- bil2,yuran2,makan minum,ansuran bulanan,semuanya

Ini bermaksud anda perlukan tambahan RM180 setiap bulan. Takkan nak pinjam orang atau bank tiap bulan,betul tak? Or takkan nak korek tabung saving tiap bulan..?? Mana nak dpt RM180?
Buat part time bisnes, yes!

Anda cuma perlu jual ( yes,jual.bisnes perlu ada jualbeli)...

Cadangan jualan set cantik
6 tin ESP
6 botol Vit C
4 botol Alfalfa
3 botol BComplex
3 botol Vitalea
1 botol Omega
1 botol vit E



Dan anda akan dapat 11% bonus peribadi hasil jualan diatas lebih kurang RM206

Mudah bukan...? Mudah sangat. Tak perlu jual beratus. Cuma fokus untuk bantu 6 orang diluar sana yang sedang mencari set cantik. (Rakyat malaysia ja ada 30juta, kita doa nak 6 orang ja.Insyaallah,Tuhan mudahkan niat kita)

Tak perlu risau mana nak korek untuk tambahan RM180 tiap bulan. Malah dapat extra RM20 (bolih belanja I coklat sebab bagi tips ni)

Oh ye, mungkin akan ada yang tanya,bagaimana nak jual?tiada kedai.malu nak bukak mulut.

Ok mudah sahaja. Konsepnya SHARING. Semua orang ada masa 24jam, anda cuma perlu rajin update FB/blog setiap hari.

Mudah sangat sebab saya dah pun bagi senarai set yang perlu anda fokus (set di atas cuma cadangan, anda boleh pilih set berdasarkan vitamin yg anda suka, dapat kan khidmat nasihat dari mentor bisnes anda).

Saya percaya mentor anda pasti akan beri tips tambahan. Group saya ada ramai yang bersedia bantu anda.

Mudah bukan. Tiada lagi kerisauan mana nak cari tambahan wang tiap bulan.
Saya dah pun tunjuk cara bagaimana anda boleh dapat RM200 tiap bulan

Okey itu kalau kes perbelanjaan bulanan RM3000. Bagaimana kalau perbelanjaan bulanan RM5000, RM10k, RM2000, tak kisahlah berapa pun, konsepnya sama macam di atas.

Ketahui berapa tambahan after GST, kira %bonus peribadi yang anda perlukan,listkan senarai produk,kemudian sharing and sharing.

Thats All . Lepas tu tiap tengah bulan, tunggu bonus masuk...  Mahu cuba..? Tak cuba , tak tahu kan... kan.... ! jom ..jom!

SUPER KREDIT : GROUP BESAR SHAKLEE SAYA - JOOTAWAN , MAAMA FAIZ , MAGIKA CERI SI KELIP KELIP


Be with us..
NZ World Kingdom
Founder & Director

Info Lanjut : -

FB : Muhammad Nizam
sms/whatsapp : 013 976 1627



6 comments:

  1. Memang terbaik la tips ni..hehe

    ReplyDelete
  2. sp saya pm kat fb... add tau..

    ReplyDelete
  3. cadangan yg bernas tu..tapi kena rajin.

    ReplyDelete
  4. usaha tangga kejayaan.... bukan sedikit orang yg tersungkur atas tangga ,, bukan sedikit juga yg berjaya sampai ke atas...

    ReplyDelete
  5. MEMANG KENA ADE SIDE INCOME KAN..PLG BEST INCOME SHAKLEE NI MASUK TENGAH2 BULAN HEHEHE

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN